torsdag 3 maj 2012

En gång till ..

Ja ..vi åkte till smultronstället igen igår.. och väntade in -vittass.. vi satt där länge ..men vi såg inte röken av henne..men det var sol och bättra att sitta där än att gå runt hemma.. så där satt vi och drack kaffe och tittade oss lite omkring
Då helt plötslig .. fick vi se Vittass komma längre bort.. hon hade något i munnen.. vi kallade på henne.. hon tvärvände och gick åt sidan... Aha tänkte vi .. hon ville inte visa oss vad hon hade i munnen.. så vi lät henne vara..Då helt plöstlig .. prasslade det till bakom oss .. och där stod hon .. hon hade gömt sitt byte och kom då fram och ville ha falukorv .. vilket hon förstås fick :)
Sen la hon sig en liten stund... Nu är det inte så att hon är väldig nära oss .. utan denna bild är ju beskärt.. hon har en distans på minst 5 meter..närmare än så kommer hon inte ... och så vill vi ha det.. hennes mamma som tydligen är kvar ..men som håller till längre bort . kommer mycket närmare .. hon går nästan in till dom som bor där nere.. kan bero på att de också matar henne ;) Underbara människor som bor där :)
--
Sen var det dags att kolla efter lite annat vilt . för nu hade klockan blivit så mycket att de så smått skulle börja att komma fram
Och vi behövde inte kolla länge innan vi fick se en älgtjur..
--
Sen åkte vi runt lite .. och precis vid vägkanten såg vi ett rådjur.. en råbock
Han hann iväg tio meter innan jag hann få en bild på honom .. vilket jag tyckte var bra ;) för annars hade han nog varit för nära och man hade inte fått gräset med.
Lite längre bort såg vi en älg till
Nu hade solen nästan gömt sig helt  och det är då de kommer ut :)
På vägen hemåt fick vi se flera älgar på ett ställe .. några bråkade.. jag funderar på om det kan vara mamman som nu stötar bort sina fjolåringar här .. för det har de börjat att göra nu .. för de skall föda nya kalvar nu i Maj/Juni
--
Här ser man att de inte är bästa kompisar ;) öronen bakåt.. då skall man passa sig :)

16 kommentarer:

 1. Toppenbilder! Mina favoritmotiv. Jo älgarna stöter bort kalvarna nu eller redan har gjort. Sett flera ensamma kalvar nu.

  SvaraRadera
 2. vilka fina bilder ,tänk vad tur ni har med älgarna ,här ser vi inte till dom alls .solen är på G så jag tror vi far ut en sväng ikväll,men vi orkar nog inte hålla ut tills solen går ner då är det ju läggdags ,kram Nette

  SvaraRadera
 3. bråkiga älgar å vacker vittass..=)

  SvaraRadera
 4. Mange fine bilder her i dag.

  SvaraRadera
 5. Men vilken härlig kväll! Många fina bilder fick du!! Så roligt att se älg:)

  Ja jag använde 55/250 på rödhaken och blev förvånad att de blev så pass bra, med tanke på att han satt högt uppe i granens topp :)

  SvaraRadera
 6. å va roligt att återse Vittass:) så fina bilder, svar det blir Tistelfjärilar kramen

  SvaraRadera
 7. What a beautiful Fox, you have taken an awesome photo of her/him. You call the Fox, Vittass, did you name it, or is that the word for Fox in Swedish?

  SvaraRadera
 8. Flott bildeserie. Heldige deg som har dette stedet!
  God helg til deg!

  SvaraRadera
 9. Nu är vårt bredband fixat - skönt att kunna surfa "på riktigt" igen. :-) Det gick ju innan också, men var fruktansvärt se-e-e-egt.

  Och som vanligt: Jag bara NJUTER av dina foton på djuren, och önskar att jag också satt med där i bilen på era turer. :-)

  Ha en jättefin helg!!!

  SvaraRadera
 10. Ojoj...man ska nog inte gå emellan älgar som bråkar ;) Men Vittass...hoppas jag kan följa med till våren nån gång igen och titta på henne! :)

  SvaraRadera
 11. hoppas du har en härlig fredag

  SvaraRadera
 12. Hei Mimmi! :) Hvilke flotte bilder som møter meg her!! =) Den søte Vittass, og hun ville ikke vise frem maten som hun hadde fanget nei, for å sikre seg korven :)) Og så flott at det er folk som bor der som mater den også! :)

  Det var et vakkert bilde av elgen #2 også, og så spesielt å se de legger ørene bakover, ja da skal man passe seg..

  Jeg har hatt et veldig tregt nettverk og har ikke kommet meg rundt på bloggene før nå.. håper det går framover med armen din!

  Ha en riktig god helg med klem fra meg! :)

  Nå skal jeg se på de andre bildene dine her under..

  SvaraRadera
 13. I love the nature and I adore such views. I am greeting

  SvaraRadera
 14. Vilken kavalkad av viltfoton! Tänk att räven fortfarande dyker upp när ni kommer. den har väl lärt sig nu att det vankas falukorv.

  SvaraRadera
 15. Hej Mimmi !

  Tänk vilket honorar Du skulle få om Du sålde bilderna.
  Men det vill Du nog inte då får alla nya om de fina djuren Du har runt om
  Dig i Värmlandsskogarna. När ska vi få se vargen ? Björnen ? Jag är så glad bara jag får se Vittass och Ekorren Daisy med flera av Dina djur ja älgarna med förståss o rådjuren. Hinner Du se dem mer än genom kameraögat.Jag skulle fota
  fullmånen i går, då var det en massa träd ivägen, så när jag vaknande 3.20 tog jag ett foto, det blev bara en prick.

  kram och ha en finfin kväll ihop med maken
  Mi

  SvaraRadera
 16. lol, vittass är nog sveriges mest fotade räv. Bilden du har idag är väl värd en förstoring tror jag. Häng henne på väggen. :) Älgarna ser ju lite mysko ut. Det är nog ledsna tonåringar. :)

  SvaraRadera