söndag 21 oktober 2012

Smultronstället

Sent på eftermiddagen fick vi in impuls att åka till vårt smultronställe..solen började ju att titta fram lite försiktigt
Så ner med kaffe ..hade inte tid att göra smörgåsar ,då vi bara hade drygt en och en halv timme på oss innan solen gick ner.
Vi fick tyvärr inte se Vittass med familj..de har nog rymt fältet ett tag för de håller på att hugga ner en massa träd ..just där de har en av deras gryten.
Men Det första vi fick se när vi kom fram var två rådjur.

Jag smög mig fram ..så mycket det nu gick att smyga på en grusväg...där de hade lagt ut mer grus efter all det regn som hade kommit.
men!! var det bara två? jag såg något i ögonvrån och visst var det fler än två


Ja se där ..det var ju fyra stycken ...eller?
----
Nej det var det inte..


Det var ju faktiskt fem stycken ju :)
----
Nu började det mörna snabbt och det började bli svårt att se något..men ..
men vad var det som rörde sig vid dungen...var det en älg ..eller en buske..ja det har man sett fel på många gångar när det har blivit skymning:)
--

Men visst var det en älg ,och hon stod nästan vid grusvägen så det var inom skotthåll...med kameran förstås .. för skjutas inte med annat en den :)
och ta mig tusan .. stod det inte en till längre bort eller?
---

Visst gjorde det det..en älgko till ,men hon var längre bort så där blev det extra svårt att fota..jag hade på låg slutartid 1/6 och iso 400 ..eller om det var 800 , men jag fick ljusa upp bilderna här hemma ganska kraftigt,men det funkar ju att göra så också :)
Men sen tog det stop ..det blev nästan becksvart nu och man såg inte skogskanten ens,så då var det bara att tänka på hemfärden
---

Så vi vände bilen och åkte hemåt ..men jag ville ju ta en bild genom framrutan...vilket jag försökte med många gångar.innan denna bild fastnade i kameran :)

18 kommentarer:

 1. Flotte bilder fra jordbærstedet ditt!
  Ha en flott ukestart!

  SvaraRadera
 2. Otroligt så många djur i farten här ser man inte ett liv fast hur man försöker ,Vackert väder har vi haft idag men inga djur .Verkligen en upplevelse med så många djur ,kram Nette

  SvaraRadera
 3. fina bilder, rådjuren har en förmåga att bara poppa upp en efter en. Älgbilderna blev jättebra dom också, den första gillade jag särskilt.

  SvaraRadera
 4. Love seeing all the animals great job with the photos.

  SvaraRadera
 5. Fina bilder som vanligt. Här har det kommit 186 mm regn sedan den 1 September så gärdena och gräsmattorna är plaskblöta. Ha det bra !

  SvaraRadera
 6. Vad mycket kul ni trots allt hann se innan solen försvann! :-) Men tråkigt att rävarna inte är kvar - men förhoppningsvis kommer de tillbaka när skogsavverkningen är klar. De har säkert inte glömt var man kan få falukorv nånstans! :-D

  SvaraRadera
 7. Som vanligt levererar du jättefina bilder. Höst bilderna i föregående inlägg e otroligt häftiga, den blå himmelen gör nästan ont i ögonen. Ha D!!

  SvaraRadera
 8. Så roligt att få se så många :) Så fina bilder av både rådjuren o älgarna :)

  SvaraRadera
 9. Vilka härliga bilder från ert smultronställe. Jag ser varken älgar eller rådjur när jag är ute i skogen :(
  Men nångång ska väl lyckan vända och jag ska få ta bilder på dessa fina djur jag också :)
  Ha en fin kväll!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 10. Kul att fånga så många rådjur på samma bild...och ni fick inte njuta så länge av solen, kanske blir det fint till helgen!

  SvaraRadera
 11. så vackra bilder å va mycket vilt ni fick se:)

  SvaraRadera
 12. Wonderful photographs, superb views, fantastic animals. I am greeting

  SvaraRadera
 13. härligt få se så mycket djur=)

  SvaraRadera
 14. Härligt härligt..och hur många gånger har inte kameran åkt upp..titta där är något..och så visar det sej att det inte är vad man hoppas på..mitt hopp är att någon gång få skåda en älg i våra trakter..vet att dom finns..men var..ha det

  SvaraRadera
 15. hur är det med dig=)??hoppas du har en bra torsdag .nyss kom första lilla snön hihi

  SvaraRadera
 16. Hej Mimmi!
  Som vanligt så blir det fina bilder och härliga möten när du ger dig ut.
  Kram
  /Ingemar

  SvaraRadera
 17. önskar dig en fin vecka=)
  här har d kommit en dec snö redan idag..
  kram!!

  SvaraRadera
 18. Jättefina bilder på rådjuren o älgarna. Jag lyckas ju bara se älgarna i skymning och det är ju då de rör på sig. Jag har bländarförval istf tidsförval, är inte hemma med ännu att ställa tiden. ISO får jag dra upp nästan till högsta men då blir det ju lite brus. Ibland känns mitt objektiv kanske begränsande 70-300 använder jag ju till älgarna.

  SvaraRadera