onsdag 27 april 2011

Oväntat besök…

De sista dagarna har vi fått oväntat besök av olika fåglar… vet inte om det kan bero på att vi fortfarande har solrosfrö i trädet..men kul är det i alla fall Ler

Igår kom Herr och fru Bergfink hit

IMG_0773

De var här hela eftermiddagen igår ..men idag har jag inte sett till dom

IMG_0802

Frugan såg vi inte så ofta .. hon kom på lite snabb visit .. och sen var hon borta ett tag igen.

Idag när jag tittade ut .. fick jag se en Skata som försökte få bort en Kråka från ett träd

IMG_0836

Här flyger skatan upp bakifrån och försöker bita Kråkan i stjärt fjädrande…Kråkan vände inte ens på huvudet

IMG_0847

Här skulle Skatan tydligen försöka att hoppa på ryggen av Kråkan ..men blev rädd i sista sekunden och vände om Ler Skatan håll på med detta i 20 minuter… Kråkan satt lika lugnt kvar.

Vi fick ett långt besök av ekorren idag också ..det var 3 dager sedan han var här sist

IMG_6595

Vi har haft regn idag Ler medans ekorren satt och åt .. såg jag något som kom och satte sig i trädet…kollade upp …. och håll på att trilla av stolen..det kunde ju bara inte stämma

IMG_0891

en Steglits…här!! i Karlstad….på min tomt …det var ju helt otroligt … och självklart åkte objektivet fram och tillbaka ..fram och tillbaka när jag skulle försöka få en bild på honom…Till slut hade jag inte tid att vänta på det utan fick ta bilden innan det var klar zoom..

IMG_0892

Det blev ju inga kanon bilder på den ..men vad gör det !!! jag har sett en steglits i Verkligheten nu Skrattar Så jag var jätte glad ändå .Tyvärr så var den bara här i 5 sekunder och kom inte tillbaka något mer ..men jag kommar att kolla lite extra genom mina fönster nu Ler Jag hade inte tid att ställa om till Manuell Zoom .. hade jag gjort det .. hade jag inte fått några bilder alls på den.

7 kommentarer:

 1. Vilken tur jag hade :) Du uppdaterade precis när jag var här. Sagolika bilder nu också! Tänk vad påhittiga de är skatorna. Synd att det inte gav resultat :)
  Jag tror det sprider sig bland fåglarna om Mimmis godsaker ;)

  SvaraRadera
 2. Steglits.. det må være stillits på norsk, du verden for et øyeblikk det må ha vært for deg!! :0
  :)Og så vakker den er!!
  Mange flotte fuglebilder her hos deg! Og det søte ekornet!! =)
  Skal bli artig å se om den stillitsen kommer tilbake..! Håper!! :))

  Klem fra meg! :)

  SvaraRadera
 3. Nämen så kul! Jag tror jag såg en sån förra året här...men det var på långt håll, så jag är inte säker. Nån bild fick jag då inte i alla fall! Roligt att alla fåglar vill komma upp till dig! Jag får nog göra ett studiebesök hos dig snart. Kan kombinera det med stolpletande, det finns några runt er däruppe! Kanske har du sett nån ;)

  SvaraRadera
 4. Gu´, va KUL med steglitsen!!! Och så-å-å dåliga blev ju verkligen inte fotona på den. :-)

  Nu när man fotar så mycket som man gör, så har man ju ögonen inställda på motiv hela tiden, och nästan inget missas att registreras av åtminstone dem (och i bästa fall är kameran med, så det kan bli en bild också!). Men det är så jag undrar hur många spännande fåglar som har varit på besök här förr om åren, fast att jag inte la märke till dem då!? :-)

  För tillfället är det mest den där rödstjärten jag spanar efter, och jag såg den på långt håll alldeles nyss när jag var ute i trädgården med hunden. :-)

  SvaraRadera
 5. Men så roligt!! och vilken tur att du fick så bra bilder av den! Brukar de finnas söderut i Sverige eller...? Bilden på skatan när den breder ut vingarna blev riktigt bra. Ha en bra dag :)

  SvaraRadera
 6. Her var det mange flotte fugler. Her hører jeg de synger, men ser ikke så mange.

  SvaraRadera
 7. Hoppande skatan blev en stor favorit ,kram Nette

  SvaraRadera