måndag 13 juni 2011

Dragonfly ?

I går när vi var vid klyvern såg vi en trollslända som vi aldrig hade sett förut .. kors i taket så vacker den var och STOR

IMG_7428

Jag kollade runt lite på nätet och såg ett namn …Dragonfly  och så en bild på en sån som denna …. men sen såg jag även andra fjärilar  och där stod det också Dragonfly på ? så nu blev jag fundersam.

IMG_7552

Det röda i bakgrunden ..det är faktiskt vatten..men med “rött” sand i botten.

Vi for runt som idioter där för att försöka få bra bilder på denna vackra trollslända..vi var 3 vuxna och ett barn som gick …sprang….kröp… runt på en liten yta för att få bild på den … tur att det inte var någon annan där … som kanske hade haft kamera med sig Ler

Sen matade barnbarnet en and som kom … och då fick vi oväntat besök.

IMG_7535

Viggen….tror jag den heter .. och när den kom in vart solen sken .. såg man den skimrande blålila halsen den tydligen har.. så där fortsatte vi att kuta runt alla 3 för att få bild på denna vackra fågel.

IMG_7741

Det blev även en liten tur på kvällen och då fick vi se vår älg i Rapsen igen.. nu vet jag att älgar gillar Raps ..det visste jag inte tidigare.

Idag var vi i Sanna skogen… och håll på att blåsa bort … och det var vi inte ensamma om .. det var många små kryp och fjärilar som fick klamra sig fast

IMG_7884

Men in emellan ..då lugnade det ner sig i en minut .. och då gäller det att passa på Ler

Tyvärr ..så skall det tydligt fortsätta att blåsa halv storm.

13 kommentarer:

 1. Vilka oerhört vackra färger det är på Trollsländan. Rapsfält har så fina också,när allt lyser gult.


  Ha en bra start på veckan. // Lissen

  SvaraRadera
 2. Go´morron!

  Jag vet inte heller vad den där blåa sländan heter, men vi har många såna här. Och visst är de fina! Fast de brukar tyvärr inte bli så långlivade, för sädesärlorna är helt makalösa på att fånga dem! Det ligger massor av blåa vingar på marken under telefonledningen där de sitter och spanar efter byten... 8-X

  Så det är i rapsfälten älgarna håller till nu!? :-) Inte undra på att jag inte ser några då, för här finns ingen raps på flera mils håll (vad jag vet)... Kasnke ska odla lite sånt i trädgården nästa år då!? ;-)

  SvaraRadera
 3. åh va fina färger på trollsländan!!!=)
  kallt det är här..bara 14+ å mulet fryser!!
  kram ha en fin dag=)

  SvaraRadera
 4. dragonfly är trollsländor på engelska, den du har fotat är nog en Blå jungfruslända- Calopteryx virgo. Det finns 2 arter av dessa, hannens vingar är nästan helt blå medan honans är bruntonande.
  finns också blåbandad jungfruslända- Calopteryx splendens där hanens vingar har ett blptt brett band över vingen och honan har gröntonade vingar. :-)

  lite kyligt och här, igår regnade det hela dagen,, vilket behövdes för det var så torrt. :)

  fina bilder som vanligt....

  ha en skön dag

  SvaraRadera
 5. ser jag slarvade med bokstäverna på sista sländan, blått brett band över vingen ska det vara... :)

  nyvaken här är jag

  SvaraRadera
 6. JÄttefina bilder =) Jo trollsländor är stora, man tror inte det men de är dem =)
  Oj att älgar tyckte om raps visste jag inte =)

  SvaraRadera
 7. Vilken jättevacker trollslända! Sån har jag aldrig fått på bild! :) Inte så konstigt när jag inte har sett någon heller!
  Sol, moln, regn och vind har vi idag.
  Kram Pia

  SvaraRadera
 8. Anda kaller vi i Norge for toppand. Dette er en hanne. Din dragonfly ser ut som det vi kaller for vannymfer og dette er den blå typen. De finnes også som rød vannymfe (engelsk=dragonfly) Disse tilhører tilhører øyenstikkere/libellene. Flotte bilder!
  Ha en fin kveld!

  SvaraRadera
 9. Vacker trollslända! Det finns nu rätt många sorter i Sverige...Nu har jag fått reda på vad "mina" konstiga insekter hette! :)

  SvaraRadera
 10. Du store tid for en fotogtraf du er.

  SvaraRadera
 11. Hejsan Mimmi-Älgmor !

  Skrev hos Ingrid på Stenstugu att vi få kalla oss något på Mor som Rantamor tänkte jag på.

  De är så stora och vackra trollsländorna.

  Kram Geting-Mor !

  SvaraRadera
 12. Du tar så otroligt fina bilder!! Fin trollslända och älgen passar så bra i det gula :) Ha det bra!

  SvaraRadera
 13. Så nu har jag varit en runda i din "park"..att kidden har kommit..andungarna spexar i vattnet..och sländorna visar sina vackra färger..ha det..Maria

  SvaraRadera