måndag 14 maj 2012

Närheten till en älg ....

Ja det fick vi uppleva igår 
Vi satt i bilen ..det blåste full storm ute.. då också... drack lite kaffe .. tittade på en älg som gick en bra bit bort... helt plötslig satte den fart .. kom i full galopp rakt emot oss... dumma som vi ju är .. ..eller fotogalna kanske man kan säga istället.. så gick vi ur bilen för att fota den när den sprang rakt emot oss... den såg oss ..men den ändrade bara lite på riktningen och fortsatte.
Den stannade .. jag fick nästan inte plats med den i sökaren...men man var på alerten... beredd att hoppa in i bilen fort som attan om den la öronen bakåt
Men den kanske också ville ha falukorv?
---
Vi fick förstås också besök av vår lilla Vittass.. som ville ha lite i magen.. hon kom och hälsade på oss tre gångar igår.
Hon talade om ..klart och tydligt .. som man kan se .. att hon ville ha mer :)
--
Innan vi åkte iväg igår .. fick vi också besök av   Rödstjärten... honan var det denna gången.. så vi har tydligen ett par som håller till här nån stans i närheten.
Hoppas att allt kommer att gå bra med dom .. så kanske man kan få se lite ungar sen...om de inte ger tusan i att para sig när det är så blåsigt och kallt ute ;)

35 kommentarer:

  1. Ja Du har koll på Dina djur, de börjar bli många nu.

    Hoppas verkligen att både Daisy och Vittass kommer med sina små fram till Dig och sedan Rödhaken.Och alla andra Du har runt Dig.

    Jag matar gråsparvarna i Forsytiabusken för de har sjungit varenda morgon när jag var ute för att ge katterna mat. De kommer på blecket och talar om att nu kan vi ta en näve bröd.

    Kram Mi

    SvaraRadera
  2. Djungeltelegrafen existerar säkert i skogen också. Det blir att köpa mer falukorv Älgen nästa som blir matad. Följer det hela med intresse. Ha de gott. Kram.

    SvaraRadera
  3. What beautiful images Mimmi.
    I absolutely LOVE the first one.
    You captured it at the perfect moment.

    SvaraRadera
  4. Olá Mimmi!
    Que fotos encantadoras! sua região é muito linda, os animais e Aves

    maravilhosos! saúdações do Brasil!

    Mimmi Hej!
    Vilken härliga bilder! ditt område är mycket vacker, djur och fåglar

    underbart! Hälsningar från Brasilien!

    Adriano.

    SvaraRadera
  5. Alltså hur nära kan kan komma..det är ju helt galet fina bilder..

    SvaraRadera
  6. Otroligt fina bilder ,en tiopoängare ,kramen .Nette

    SvaraRadera
  7. I love your pictures with that animals :)

    SvaraRadera
  8. Haha, ni är ju lite skogstokiga båda två ;) Men så kul med älgen...jag skulle nog också har börjat fota...och lilla Vittass...jag måste följa med nån gång snart...när det blir varmare...

    SvaraRadera
  9. Det är fantastiskt att få vara när de vilda djuren. Vi hade ju en räv som kom för förra sommaren vid stugan, men sen har den lyst med sin frånvaro.
    O vist är det bra att orden bara kommer ur telefonen.....

    SvaraRadera
  10. Se opp for elgen!, men er stort sett en grei kar, tror jeg. Artige bilder :-)

    SvaraRadera
  11. Hej!
    Vilka fina bilder du fick och sol har du också...! Den soliga bilden på Rödstjärten är suverän!!
    Här har det blåst mycket hårda vindar och kameran har legat i tryggt förvar i väskan :)
    Kram /Bea

    SvaraRadera
  12. Herlig bilder! Morsomt med tunga til elgen!
    Ha en fin ukestart, Mimmi!

    SvaraRadera
  13. Det :-) tror jeg må være det morsomste elg-bildet jeg har sett noengang. Den ler litt av deg da, og rekker litt tunge, snakke du om blinkskudd Mimmi, den var du skikkelig heldig med!!

    SvaraRadera
  14. Beautiful photographs, animals are very photogenic. I am greeting

    SvaraRadera
  15. Du har verkligen spännande möten runt dig uppe i vildmarken i Karlstad :))
    Kram

    SvaraRadera
  16. Grattis till fina bilder! Om det var en älgkalv (svårt att se då det är så nära i sökaren) så kan de betee sig så. Hoppas Vittass inte blir för tam, då är hon helt beroende av falukorven och blir bekväm.

    SvaraRadera
  17. Har haft älg i trädgården när vi stod vid garaget. Fina djur det där :D

    SvaraRadera
  18. fina djur=)blåste massor här med igår
    hoppas du får en bra tisdag=)

    SvaraRadera
  19. Hej Mimmi!
    Tackar för att man kan titta förbi din blogg och "ladda batterierna".
    Detta gäller både inspiration för att fotografera och de själsliga batterierna. Bilderna är ju bara så underbara. Älgen som räcker ut tungan och vittas...
    Så härligt!
    Ha en fin fortsättning på veckan
    Kramar
    /Ingemar

    SvaraRadera
  20. Ja, det får vi hoppas att rödstjärtarna häckar nånstans i er trädgård - verkar som om de som är här bygger bo i samma högstubbe som ifjol fast några våningar längre ner, och i ett hål som jag tyvärr inte kan ha koll ifrån vardagsrumsfönsterna... <:-) Men när jag går ut med soporna kan jag nästan titta in till dem! ;-) (Strax ovanför soptunnorna är det tilltänkta hålet - om jag nu har tolkat deras besök i det på rätt sätt, vill säga).

    Älgen - det är en bortstött fjolårskalv väl? Dess mamma ska väl ha en ny unge vilken dag som helst nu... Lite sorgligt det där med att de jagar bort sina halvvuxna telningar då. Men ni får väl titta till den, och ha koll på att den mår bra, när ni är ute på era vildmarkssafaris!? :-)

    Hur mycket falukorv köper ni egentligen - jag ser framför mej hur du och maken har typ hela kundvagnen full med såna när ni är och handlar. :-D Är ni inte rädda att de börjar prata bakom ryggen på er i mataffären snart, om er underliga korvdiet!? Fniss!!! ;-)

    SvaraRadera
  21. jag hade nog inte gått ur bilen med en älg springande mot mig. Men du fick en kanonbild. Och rödstjärten...så fin. Jag har sett en här vid motionsslingan och jag hoppas den stannar över sommaren.

    SvaraRadera
  22. hihi älgen räcker ut tungan åt er:)va fina bilder du tar, kramen till dej

    SvaraRadera
  23. HEj på dig på MIMMIS FOTOSIDA.. JAg har följt dig lite till och från.. sista tiden har jag kollat nästan varje dag .. HUR jag kom in på din sidan. kommer jag inte riktigt ihåg.. men det var genom någon av mina bloggvänners sida,.. HOPPAS armen blir bättre. för jas kulle skriva den dagen.. men då hade du tillfälligt stängt kommentarsrutan.. ÄLGEN i dag .. TOPPEN.. jag fotar mycket.. men bara med digitalkamera.. nybliven pensionär. och samboänka sedan snart 6 år.. så det blir många å-promenade i Nyköping där jag bor..OCH måsar.. DET har jag nog snart fotat alal som finns häromkring..
    En toppensida ... hälsningar från en fotointresserad sjukpensionär också .

    SvaraRadera
  24. Underbara bilder, speciellt på älgen!! Den ser så härlig ut :)) Jag hittade ju också en älg igår...äntligen :)

    SvaraRadera
  25. Superfina bilder, precis som det brukar va hos dig, Mimmi!
    Jag hade nog aldrig sprungit ut och fotat någon älg inte! :o) Vittass är så söt på din bild!
    Rödstjärtpar har vi också här som far runt och jagar varandra ibland.

    Tråkigt med din arm, hoppas du slipper det du skrev om!
    Kram och krya på dig!
    /Pia

    SvaraRadera
  26. Fin opplevelse, og fine bilder Mimmi! Likte spesielt godt elgen. Jeg har heller ikke vært like flink til å kommentere den siste tiden. Men det kommer av at det har blitt så utrolig mange blogger å følge med på, og skal en følge opp alle med kommentarer hele tiden, så rekker en ikke gjøre stort annet. Men jeg følger med deg uansett! :)Håper det går bedre med armen din.

    Klemmer :)

    SvaraRadera
  27. amazong all this animals, full of live and histori

    SvaraRadera
  28. Hej! Roligt att ni har så mycket djur omkring er. Här är det svårt att få se älg räv och rådjur. Nu har jag flyttat in i min nya lägenhet. Ha en fin dag !

    SvaraRadera
  29. Älg bilden är ju bara såå bra :) va kul att få kort på så nära håll. underbara bilder och kul att se att din vittass är tillbaka :)

    Önskar dig en underbar helg!

    SvaraRadera
  30. Flott tunge på elgen. Det regner litt her nå, men har vært OK vær så langt.

    SvaraRadera
  31. Jätte bra bilder, underbar räv.

    SvaraRadera
  32. Njut av Vittass så länge ni kan...hon känner sig trygg med er. Hoppas hon överlever jakten i höst. Jag som jägare kan inte skjuta rävar. För likt en hund eller så är det barndomsminnet när pappa murade hos en gubbe som hade en tam räv i löplina och hundkoja. Jag lekte med den och den tog min sko. Då grät jag o sprang till Pappa :-)

    SvaraRadera
  33. nu har jag hittat en räv, men inte Vittass. :)
    Hoppas din helg är bra.

    http://nfmacro.blogspot.se/

    SvaraRadera
  34. Dere er MODIGE!! hjelpe meg, hadde jeg aldri turt, å gå ut av bilen! Jeg har respekt for elgen! Men lov meg nå at du ikke tar sjanser og skader deg, du har nok med den armen tenker jeg..

    Jeg blir så glad hver gang jeg ser Vittass :)

    Nydelige bilder! :)

    Klem! :)

    SvaraRadera