söndag 5 augusti 2012

Nu blir det fåglar:)

Som lite omväxling kommer det nu några bilder på fåglar som jag har fotat här hemma :)
Ni som har läst min blogg tidigare vet ju att vi har talgoxar som äter ur handen på oss... och nu har de lärt sig att tala om för oss när de vill ha mer mat ;)
Denna kom och knackade på fönstret och talade om att nu måste vi gå ut och mata den ..eller lägga ut lite mat på bordet :)
---
En liten Blåmes kollade om någon hade gömt mat i en stolpe!!
Ja  man vet ju aldrig .. ibland kan man ha tur att hitta något som kryper runt där :)
---
Sen har vi en Lövsångare.. tror vi..
Som gärna kommer och hälsat på oss ganska ofta.. men det är inte ofta den sitter still så länge att man hinner få en bild på den :)
--
Nu har vi även fått ett nytt tillskott i vår lilla "djurhage".. en liten igelkottsunge har hittat hit
Så fort jag smackade lite med tungan .. kom den fram som en kula och åt ur handen... nu har den kommit i tre dagar och har tydligen bosatt sig nära här ... för idag gick jag ut på eftermiddagen och smackade lite ... tre sekunder senare kom den fram:) Det var kul tyckte jag.
...--
Sen har vi också haft full måne.. och vad passar bättre att avsluta ett inlägg 
En bild på månen :)
Nu väntas mycket dåligt väder de närmaste dagarna.. så då kanske man är inne och uppdaterar bloggen lite mer än vad jag har gjort de sista två månader:)

10 kommentarer:

 1. Hej Mimmi !

  Du och maken har väl inte övergivit familjen Vittass och älgfamiljen. Kanske de får en påhälsning fast vi inte får reda på det, ja så kan det vara.

  Men fåglar är inte fy skam.Talgoxar brukar lätt bli tama.Det hade vi i Pershagen.De käkade upp min äggula smulorna som var kvar.Pep, jag vill ha mer, så jag gick in och stekte ett ägg.Lika omtänksam som Du Mimmi.

  Ha en fin kväll.

  Kram Mi

  SvaraRadera
 2. Djurspråk kan du verkar det som ,fina bilder på fågellivet ,igelkotten kommer säkert att trivas hos dig ,kram Nette

  SvaraRadera
 3. Fina fågelbilder, du har tumme med djuren. Vi har haft fint väder o 24 gr idag. Bra start på semestern men det skulle ev komma lite regn i veckan.

  SvaraRadera
 4. Så länge sen jag såg en igelkott...så fina de är!! Fina fågelbilder också!

  SvaraRadera
 5. Så fina bilder på fåglarna. Har också haft talgoxar som ätit ur händerna och som precis som dina pockat på uppmärksamhet när de velat ha mat.
  Lilla igelkotten så söt. Har sett en enda igelkott i år, och den ilade över en gata när jag var på väg till affären.
  Ha de gott!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 6. En sån go liten igelkott ni har fått i trädgården!! :-D

  Vi har haft många små sångare av nåt slag här under senare delen av sommaren - kanske är det lövsångare!? Tycker ivarjefall att de liknar den på ditt foto. :-)

  SvaraRadera
 7. Fina fågelbilder.Och en igelkott,det är konstigt,har hört det finns igelkottar runt om stan,men här uppe på landet finns inga?Konstigt!

  SvaraRadera
 8. Fågelungar allihopa tror jag! Ja, inte igelkotten då ;) Kul med lite djurliv så nära. Och du hade rätt i att det blev dåligt väder...men uppdateringen av min blogg blir inte så ofta...det är ju OS på teve! Men inte på morgonen...så om det inte är sol på morgonen ska jag försöka få ihop nåt inlägg!

  SvaraRadera
 9. hahahaha so cute and funny the one with the litle bird talking, heheeheheh! loved the moon :)

  SvaraRadera
 10. Flotte bilder! Super måne!
  Ha en fin kveld!

  SvaraRadera