torsdag 16 augusti 2012

Vårkänslor !!

När vi får så kallade vårkänslor...får rådjuren det i början av hösten..men det är inte alltid det går som den ena vill..oftas inte ;)
Här försöker råbocken..men rågeten vill inte.. så han får nog vänta ett tag till innan nästa försök ;)
För till slut.. kan hon nog inte säga nej til denna ståtliga kille :)
-----
Vi fick också se en älg som vi kände igen..Stolliga Harry kallar vi honom för ;)
 Anledningen till det namnet...var något som hände i våras...då såg vi honom en bra bit bort .. helt plötslig satte han full fart mot oss...kom tio meter ifrån oss.. svängde lite åt sidan... och gick sen lugnt och sakta och ställde sig fem meter ifrån oss och började att äta.
 Sen såg vi under sommaren att han var inte ett dugg rädd för folk..vilket kan bli lite farligt...för folk...men än så länge så har han hållit sig i skinnet:)
Här var det precis samma sak .. han stannade upp tittade på oss och gick sen sakta bort till en buske och ställde sig och åt på den.
Vi åkte och tittade på lite annat... på vägen tillbaka kollade vi om han stod kvar...det gjorde han .. han lyfte lite på huvudet när vi stannade bilen..men sen började han att äta igen


20 kommentarer:

 1. Tänk att ni får djur så där bara på beställning ,fina bilder av friarparet ,kram Nette

  SvaraRadera
 2. Fina bilder du fick med. Din springbild blev ju jättebra. Det var svårt att ta på dem då de sprang med en rasande fart. Tjuren är ju fin...inte sett mycket av älg här hemma just nu tyvärr...

  SvaraRadera
 3. Ja, det hadde vært en drøm med våren anmarsj. Vi får være glad det har vært noen fine sommerdager nå også får vi ta de gode dagene som kommer. Du koser deg med skogens dyr ser jeg og det er jo bra.

  SvaraRadera
 4. så söta dom är=)ja kanske hon ville senare;)
  ha en fin helg kram!!

  SvaraRadera
 5. Visst är det mysigt när hösten är varm! Och än är det ju inte riktigt höst...

  SvaraRadera
 6. Herlig bildeserie!
  Ha en super kveld!

  SvaraRadera
 7. Ja nu spirar känslorna för fullt bland rådjur och älgar där ute i skogarna :)
  Superfina bilder på djuren.
  Den där älgen blev jag lite extra förtjust i. Han ser otroligt charmig och nyfiken ut :)
  Ha en fin kväll!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 8. Fantastic photographs, such views are giving me a lot of joy. I am greeting

  SvaraRadera
 9. å va fina bilder, skulle vara kul att få följa med å vis NELLIE NÅN GÅNG;)

  SvaraRadera
 10. Jättefina och härliga bilder! Måste le åt namnet Stolliga Harry :))

  SvaraRadera
 11. Underbara foton och allar helst dom två i mitten , enormt roligt att få se och älgen är ju enormt ståtlig och vacker men ärligt jag tror jag personligen dött en aning om den kommit imot mig så // Kramar :)

  SvaraRadera
 12. Hej!
  Hoppsan... älgen i full fart mot er... det var det värsta, visst ha rmna hört om älgar som visat aggressivt beteende men, men.. hoppas inte jag träffar på den i skogen ;)
  Fina djur i bild!
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 13. Hej Mimmi!
  Alltid lika härligt att titta in till dig. Du har så många fina djur och det händer alltid massor av skoj. Även fast "stolliga Harry" kan känns lite väl "stollig". Tack för att du visar oss dina fantastiska stunder i naturen.
  Ha en fin lördag!
  Kram
  /Ingemar

  SvaraRadera
 14. Jag tycker precis det ser ut som om "rågeten" på ditt första foto också har små horn!? Och större bockar är ju väldigt noga med att jaga bort mindre från sina revir, så det kanske är det som sker på ditt foto!? (Jag menar; inte kan väl en äkta råget motstå honom!?! ;-D)

  Stolliga Harry... Ha-Ha! Får hoppas att han inte får några "vårkänslor" gentemot folk, för då kan han nog blir riktigt farlig att hamna allt för nära!!! 8-X Men ståtlig är han ju verkligen!!! :-)

  SvaraRadera
 15. guuu vilka fina naturbilder du tar du borde ställa ut dem nån gång:) va härliga upplevelser ni får kramen

  SvaraRadera
 16. Hej! Nu har vi kommit hem från våran resa till Tostared. Lilly's semester är nu slut. Ha en fin dag !

  SvaraRadera
 17. Da koser jeg med frokost på siden din i dag Mimmi, for oppdatering her tok lang lang tid, og med kaffe og ferskt brd til ble det en skikkelig kosestund i regntunge Trøndelag. Blitt litt lite kommentering på meg i sommer, men plutselig du kom hele sommeren på en og samme uke, og da blir nok taststur underprioritert, en bare MÅ nyte utendørs før hlsten kommer, men i dag regn som sagt.. :-/

  Ennå forundrer det med at du har slikt et yrende dyreliv i din verden. Som om det er bare å gå ut og knipse bilde av noe ville dyr liksom..., forunderlig og missunnelsesverden. Selv på landsbygda midt i Norge må en vente mer enn dagesvis da på å få fanget slike på minnebrikken, OM en nå er heldig da...

  Fin fin søndag til deg, håper du er uten regnet i alle fall :-) Klem.

  SvaraRadera
 18. Vi har fantastisk vær i dag med over 20 grader og sol. Det kan faktisk bli sommerens varmeste. Det skal nok ikke så mye til for å slå det.

  SvaraRadera
 19. Här var det fart på djuren ser jag. Vackra och fina bilder i vanlig ordning.

  Ha en fin dag

  SvaraRadera