söndag 26 september 2010

Vilken dag :) Havsörn

Vilken härlig underbar dag det har varit :)
Klockan 11 idag kom vi på att det var visst fågelstationens dag...så vi slängde oss i bilen och åkte dit
Det var mulet och grått väder ..men det regnade i alla fall inte.
När vi var 20 meter från fågeltornet såg vi detta långt uppe i himmlen
En HAVSÖRN .. en livs levande havsörn.... jag var nog lika lycklig som ett barn på julafton..nja .. nästan i alla fall .. nu blev det inte kanon bilder ..men vad gör det ..det var en Havsörn och dessa bilder kommer jag att vara väldig rädd om :)
---
Sen fick vi se när de ringmärkte några små fåglar .. och de hade tydligen fått många Rödhakar i nätet.
De ringmärkte en och släppte den..den flög rakt in i nätet igen .. de gick och hämtade tillbaka den och kollade att allt var ok med den och skulle släppa den igen
Men då hade den fått nog av allt detta och spelade död :) .. men till slut tröttnade den på det också och flög iväg . och denna gång åt rätt håll :)
---
Sen såg vi att solen försökte bryta fram lite .. så vi bestämde oss raskt för att åka till segerstad och kolla efter Kärrhökar.
Solen gömde sig för gott igen ..men nu var vi där och då kunde vi lika gärna kolla runt lite.
Och jag kan tala om ...JISSES med Rådjur vi fick se där idag
Hur många Rådjur ser ni på denna bild :)
Vi fick ihop till 55 st Rådjur idag.... Ja nu har vi börjat att räkna hur många Rådjur och Älgar vi kan få se när vi är där .. Vi räknar alla vi ser  även de som är så långt borta att man absolut inte kan fota dom ..men det är jätte roligt att ändå sitta och leta efter dom och se hur många man kan få ihop .
----
Och nu börjar Älgarna att komma fram igen .. tydligen .. för idag såg vi 17 st totalt ... men de flesta kom vid 19 tiden och då var det ganska mycket skymning ..men jag hann att ta en grynig bild på en ko och hennes två kalvar i alla fall :)
Så jag misstänker att det kan bli segerstad hela dagen i morgon också .. för de har lovat oss strålande SOL imorgon :)
Men höjdpunkten på min dag ..det var ändå att jag fick se en Havsörn ..på långt håll  visst ..men jag fick se en :)

17 kommentarer:

 1. Wow härliga kort :) :)

  hehe tok fågel ^^

  SvaraRadera
 2. Men, å, en havsörn! Och bilderna blev ju riktigt bra! Kul!!!!!

  SvaraRadera
 3. se där vad djurliv du har fått se. :-) örnar är häftiga,

  soligt här idag, lite kallt är det dock, ska ta in solroser som jag ska ta fröna av. pollen fria är dom och så vackra starka färger på dom. :)

  ha en skön dag

  SvaraRadera
 4. fina=).ja nu har jag vaknat;)ha en fin dag

  SvaraRadera
 5. Jag har också två batterier, men båda två använder jag i batterigreppet, haha. Så tar det slut är båda slut, och då är det bara ladda och vänta ;D

  Kram!

  SvaraRadera
 6. coolt med örnar! hahahaha jag blev rädd först när jag såg den där bilden på fågeln som spelade död ;P trodde han va död..

  SvaraRadera
 7. Att få se en örn är väl bland det mäktigaste man kan vara med om - vad det gäller svenskt fågelliv iallafall. Jag har fått äran att göra det några få gånger, men aldrig med kameran i beredskap. Jättekul att du fick möjlighet att fota den!!! :-)

  Maken och jag körde en sväng i skogen i lördagskväll med förhoppningen om att få se nån älg, men ett enda rådjur var allt vi såg. I söndagsmorse däremot hade vi nya älgspår på grusvägen utanför huset! Kunde den rackarn inte ha kommit och knackat på så man åtminstone fått chansen att bjuda den på en kopp Gevalia!? ;-)

  SvaraRadera
 8. Hej, vilka härliga bilder, me I like=)

  SvaraRadera
 9. Ja du det är mäktigt att få se den största av fåglar..jag såg en havsörn på Gotland i somras..så härligt så..så gott med sol..det var lovat så här med..men här är grått..ja ja det kan ju ändra sig..

  SvaraRadera
 10. Du det där med att ha speciella platser att åka till och få se ett så stort urval av skogens djur det e lycka det...att få se denna magnifika fågel blir verkligen ett minne i livet..
  Må så gått..Maria

  SvaraRadera
 11. Vad roligt med både havsörnen och rödhaken. Jag visste inte att de kan spela döda. Det var fin info. :)

  Så mycket rådjur och älg? Jag blir nästan avundsjuk.

  SvaraRadera
 12. Spennende og fint besøk på himmelen, gøy når man får tatt bilder av store fugler som dette. Hadde en episode på hytta nå i sommer med ei Lavskrike, var sikker på at den var død, plutselig våknet den til, skal si jeg skvatt da :) Fine bilder fra et rikt dyreliv.


  Fin kveld til deg :)

  SvaraRadera
 13. wow att du fick se en havsörn å va kul med så mycket vilt,jättefina bilder,å solen kom minsann fram tillslut:)

  SvaraRadera
 14. Hej Mimmi ! Tack för Dina värmande och saanna ord. Så många kommentarer eller brev, skulle jag nog kalla dem.Tack för att Du bryr Dig.Jag kände att jag blev tvungen skriva av mig klumpen i magen, men att det skulle bli sådan respons kunde jag inte tro. Ja, nu känner Du och de andra mig ganska väl.Märker det.

  For till stan idag och träffade min väninna Maggan som jag känt sedan 1974.Hon miste sin man i cancer, och jag kände jag måste få henne att bearbeta sorgen efter honom.Hon förtränger det.Och det är inte bra.Tycker om att bry mig om mina nära och kära. Men rännandet till X-maken har blivit en börda.Har en burk alvedon och hans bankkort som han ska ha.Ville ge mig en kamera, men då måste jag åka 2 bussbyten, då sa jag nej tack, ska få en av en bloggerska i Oktober så jag väntar på den.Mina nya vänner i Vårat eget Landet runt.
  ------000-------
  Och Du jag fick det till 6 rådjur,oh så gulligt med älgtvillingarna.Ja, pippin med förståss.Älskar den lilla Rödhaken,den är så fin.Underbara foton.

  Skriver snart igen. Kram Mi

  SvaraRadera
 15. Jisses med vilda djur du har sett på en o samma dag !!!
  Lite avis blir man allt ;-)
  Jag får också det till 6 st Rådjur på fotot.
  Tackar för kommentaren på "mina" Flugsvampar !
  Trodde inte heller att dom växte så snabbt , blev jätteförvånad !!!

  SvaraRadera
 16. Havsörnen.. det var inte dåligt det:) De flyger uppanför oss här ibland, men så högt upp.. aldrig har jag kameran med mig då:(
  Förstår du är rädd om de bilderna:)
  Den lilla fåglen som spelade död.. så fint foto det blev.
  Ha de kramiz o natti .. kommer aldrig i säng;)

  SvaraRadera
 17. kan tänka mig du blev glad över att kunna fånga Havsörnen på bild.
  du är så otroligt bra på att fota,
  och kan tänka mig att dessa bilder kommer du att vara väldigt rädd om.

  Men oj....den lilla fågeln som spelar död...
  tänk vilka överlevnadssätt en del djur har...
  otrolig bild...och mysigt samtidigt..

  Och fina bilder på Rådjuren och älgarna.
  Kram

  SvaraRadera