måndag 18 april 2011

Sommar och sol …

Idag var det rena sommar värme… och för en gång skull . så blåste det inte ..helt otroligt ..soligt .. och det blåste inte full storm.. då kände man verkligen hur mycket solen värmde.

Idag hade jag bestämd att jag skulle försöka att hitta Tofsvipor… jag visste att de var här i stan .. för det var några som hade sett dom.

Men jag kollade på ett annat ställe som inte ligger långt ifrån var jag bor

Kroppkärrssjön heter det ställe Ler

IMG_9261

Det är idyllisk för fåglar.. och nu har de gjort i ordning en massa saker ..de har bygd ramp och ett fågeltorn och rensat bort en massa vass  så man kunde se rakt ut i vattnet.

page

Och jag hittade Tofsvipor Ler

och en massa sothönor ..de var överallt..men då jag redan har fått en massa bilder på dom var jag inte så pigg på att ta en massa kort på dom ….men några blev det ju förstås …..

Efter att ha gått där en stund ..åkte vi runt lite ..men det var inget speciellt vi hittade .. så vi åkte hem .. drack kaffe och smörgås … sen tog vi en promenad vid Välsviksleden .. för nu ville jag få bild på en Påfågelöga…. jag jag visste från förre året att de brukar var på en speciell plats där.

IMG_9380

Och kan ni tänka er .. de var där i år också Blinkar så där blev cirka 100 bilder på dom.

Sen fortsatte vi turen.. vi såg många citronfjärilar .men jag hade redan så många bilder på den ….men nu verkade det som om att de VILLE att jag skulle ta kort på dom … så till slut gav jag efter ……

IMG_9430

Sen blev det lugnt från dom ett tag Ler

På vägen hem mötte jag en bofink ..den satt 3 meter ifrån mig och bara satt och tittade på mig .. så till slut kom kameran fram igen .. och det sa….klick…

IMG_9440

Och han fastnade på bild….Sen gick han lugnt runt och letade mat .. och efter en stund flög han iväg.

Igår kväll … då var månen jätte stor och var nästan brandgul .. så då ville man ha en bild på den  nu när den inte såg ut som vanlig

IMG_9224

Nu var det ju inte helt mörkt ute . så det var nog därför som den hade den färg ..men fin var den Ler

Hoppas nu att ni alla också har haft en fin och solig dag Ler

utrustning

Canon 550..objektiv canon55/250….program AV,,,,ISO auto…såg jag nu …jag brukar ha ISO på 200 annars…..Bländare 7/1

13 kommentarer:

  1. Här har det också varit fint men blåsigt! Fina bilder idag med. Att du lyckas få så bra bilder på tofsvipan, de rör sej ju hela tiden! :)
    Ha det så bra!

    SvaraRadera
  2. Här har det varit storm idag, nordlig vind.Fina tofsvipor, alla med huvud.Vi har inte citronfjärilar hos oss.Bofinken får mig att tänka på mamma igår hon var upprörd över att en bofink kört in i fönstret o dött ,hon sa tänk nu har den kommit hela långa vägen hit o så måste den dö här genast.Vacker månbild,kramis ,Nette

    SvaraRadera
  3. Lika fint väder hos oss. Visst är det härligt och dina bilder är superfina. Månen var maffig/Kram

    SvaraRadera
  4. Å så fine bilder du har tatt her, og det store vannet må være en nydelig plass å dra til, både for fotografering og kafferast:)
    Fortsatt blå himmel i Trøndelag, og det skal visst være slik i morgen med:)
    Ha en fin kveld Mimmi:)
    Klemmer herfra:)

    SvaraRadera
  5. Nydelig serie fra en vakker dag! Bokfinken er her hos oss også. Men har ikke fått så fint bilde som du har fått. Ha en riktig god kveld videre.

    SvaraRadera
  6. Snart ska jag spana måne! Tofsvipor brukar jag se när jag susar förbi Kroppkärrsjön...tåget åker ju rakt över sjön, liksom! :)

    SvaraRadera
  7. vilket underbart väder det blev,jag slutade tidigt så jag satt i min solstol hos mina föräldrar:)
    otroligt vackra bilder,
    kram

    SvaraRadera
  8. Härliga bilder du bjuder på idag. :) Den där lilla sjön verkar ju som gjord för att paddla på.

    Att månen är röd beror på att den står lågt över horisonten. Då blir det så där. Snyggt är det tycker jag.

    I morgon vid lunch åker jag igen och blir borta över påsken. Om det finns internet anslutning där vi ska bo vet jag inte. Så jag får önska en Glad Påsk i alla fall.

    SvaraRadera
  9. Åh, vilka härliga vårbilder hos dig. Ser att många djur har tinat fram och det är riktigt roligt att se. När vi åkte ner till Stockholm i fredags stannade vi en bit nedanför Sundsvall för att byta chaufför. Precis när jag skulle sätta mig i bilen upptäckte jag en citronfjäril som virvlade runt. Så ut med kameran och ner i diket, men det blev lite för långt bort ändå. Inte alls en så bra bild som din. :) Hoppas att jag får nån fler chans.

    SvaraRadera
  10. Här var det också nästan sommarväder igår, fast jag hade inte möjlighet att vara ute nåt i det på grund av att jag var på 80-årskalas. Men jag hoppas på att kunna ta igen den saken idag - det ser iallafall ut som om det ska bli fint idag också. :-) Härliga fågelfoton du bjuder på! Och fjärilar. Såna är det inte så många i min trädgård nu sen krokusarna och snödropparna vissnade...

    Ha en jättefin dag! :-)

    SvaraRadera
  11. Underbart med våren, ljuset och värmen!
    Fina bilder i vanlig ordning :)
    Nu är det jobbdags åter efter en låååång ledighet!
    Ha en fin dag! /Bea

    SvaraRadera
  12. Härligt att du hittar det du vill OCH lyckas få helt fantastiska bilder på dom :-) Självklart så ska man fota så enträgna modeller om kortet blev ju jättesnyggt med gult ihop :-)
    Ha en bra dag
    Kram SInna

    SvaraRadera
  13. Vad mycket fint du hittar i naturen och vackra bilder blir det. Sitter på tåget på väg hem, så det blir nog promenader för mej också i naturen, snart igen. Hoppas på sol och vill ha picnic i det fria.

    Ha en skön tisdag. // Lissen

    SvaraRadera