lördag 27 augusti 2011

Ingen Vit Tass…men….

Igår var det en riktig högsommar dag.. så vi var ute nästan hela dagen .. och sen bestämde vi oss för att åka till vårt smultron ställe och kolla efter den Blåa kärrhöken som vi såg för ett par dagar sedan… och jag ville även kolla efter min lilla kompis räven..Vit Tass som vi kallar henne för.

När vi kom fram.. såg vi ingen räv… men en Brun kärrhök   som vi inte fick bild på ..då vi var lite för omständliga  så den hann att flyga …långt bort.

Men sen fick vi se…

IMG_6878

Min lilla vit tass eller? .. jag upp till bilen .. fort som attan och hämta lite kex och annat gott till den…under tiden stod maken och pratade med en dam som bor lite längre ner.

Vi frågade henne om hon hade sett vår lilla räv… Hon skrattade och berättade att de hade varit hos henne för en timme sen och fått korv Ler…(Den damen gillade jag)

Denna räv…det är inte Vit Tass utan det är mamman till de två rävungar.

IMG_6896

Men hon gillade tydligen också kex… men var lite orolig och lyssnade väldigt på maken och damen som pratade.. och jag förstod snart varför… när hon började att gå hemåt… sprang räven efter henne…den ville nog ha mer korv Ler

Sen efter att ha pratat med en massa folk åkte vi ner till en dunge och väntade in lite älg.

IMG_7008

Ingen bra kvalitet ..men jag såg först den andra älgen som står i bakgrunden när jag tittade på bilden i kameran efteråt.

IMG_6928

Sen testade jag lite på flygande fåglar .. för jag hade fått problem med fokusen .. nästan allt jag fotade blev suddigt… men det måste nog ha varit jag som har klickat för snabbt eller rört kameran för mycket …. tror jag.

Det börjar bli mörkt tidigt nu ..det är som att dra ner ett rullgardin.. så det gäller att hinna med så mycket man kan

IMG_6962

Det går hyfsat att fota om det är ljust på backen .. då blir bilden mycket ljusare ….ett tag.. men sen hjälper inte ens det.

IMG_6934

Så då får man titta och titta om man skall se något .. och speciellt där de inte har skördat än… här skördar de nog under helgen … om det inte stört regnar förstås.. vilket det är en stor risk för.

Och precis nu… när jag sitter och skriver detta .. började det att regna.

IMG_6863

Men igår kväll  fick vi bara några enkla droppar  och vi hade 20 grader varmt när vi åkte hen kvart över 9 på kvällen.. så det var en underbar dag och kväll vi hade igår.

Hoppas ni hade en fin dag och kväll igår också Ler

17 kommentarer:

 1. Jag hade en fin dag, men såg inte lika mycket djur som du ;) Tur att man kan kolla här i din blogg då! Nu...har det slutat regna! :D

  SvaraRadera
 2. Vilka vackra bilder du bjuder på. Sånt här är underbart att se.
  Vi har ju mycket älg här, men ser dom mest på vintern. Gillade sista bilden alltså.
  Vackert Mimmi.
  Kram Synnöve.

  SvaraRadera
 3. Fine bilder av skogens dyr.

  Nyt helgen ;-)

  SvaraRadera
 4. Va många djur du hade att fota...
  förstår ju varför det är ett favoritställe...

  Tjingeling.

  SvaraRadera
 5. Ja det där med att bara få vara där ute..se och uppleva vad djur och natur ger..livskvalitet..e nog lite som du..får jag inte köra min "runda" får jag abstinens..sitter just nu och väntar på att få ge mej iväg..ha det..Maria

  SvaraRadera
 6. PS ja om nu inte Oscar sätter stopp...DS

  SvaraRadera
 7. Nydelige bilder som alltid. God helg til deg.
  Klem fra Hilda

  SvaraRadera
 8. Härliga upplevelser du har.Ha en bra lördagskväll.Kram. Anita

  SvaraRadera
 9. Riktigt fin trakt du bor i .. det är tydligt det :)
  Nej Mimmi jag ser inte bilden jag klickat precis.. Mappen är tom står där i en vit ruta.. Minneskortet har jag formaterat, bytt till ett annat.. laddat batteriet och haft ut och in på allt.. Jag som verkligen inte rört några andra inställningar. Tar upp den till butiken jag köpt den på måndag .. Exakt ett år sedan jag köpte min Nikon där.
  Ha de fint så hörs vi .. Idag har det bara blivit handla av och fika på 2 ställen .. sen tar det tid att sätta in allt.. Toasitsen som är ett år lossade ur gängorna bröts av i järnbalkarna (hur den nu kunde göra det) så expressköpt en ny ;) Kramiz

  SvaraRadera
 10. Fina bilder! Roligt att rävarna kommer och vill ha mat från er. Måste jag pröva nästa gång jag ska ner till "mina". Och så älgarna ... igen!

  SvaraRadera
 11. wow va fina bilder å jisses vilket åskoväder eller det var nog fler än ett som drog in här idag hus det åskade så det skallrade i fönstren här!!kram

  SvaraRadera
 12. Så gulligt namn Vittass..mmmm jag förstår att du letar efter henne..underbara bilder aom alltid Mimmi jag blir så glad av dina bilder..

  SvaraRadera
 13. mycket fina bilder idag. Här har det varit väldigt blåsigt. Det har varit lite oroligt här för min dotter satt i New York och väntade på sitt flyg igår kväll. Men de gick i tid och undkom orkanen Irene. Nu är hon hemma igen. :)

  SvaraRadera
 14. Rävar är fina djur, jag har aldrig sett någon å nära håll. När jag läser bloggar som din längtar jag bort från storstadens puls. Gud vad mysigt det verkar vara att bo på landet.

  SvaraRadera
 15. ja..mimmi...så UNDERBARA bilder på dessa FANTASTISKA varelser<3 jag njuter när jag kollar på dina bilder...och bilderna på rävarna...så otroligt bra<3 varm hälsn.från en liten med;)

  SvaraRadera
 16. Jag är så imponerad av alla dina fina naturfoton. du har säkert bra utrustning men jag utgår från att det handlar om hanteringen också.
  ----------
  Ja jag såg dina svampbilder o kommenterade dom också.
  -------------------

  SvaraRadera
 17. Åh, det finns alltså en hel rävfamilj som är tam!? Kul med människor som tar sej tid att bli såna vänner med djuren som bor i närheten. :-) Och dubbelt kul att även ni som kommer och "hälsar på" får del av dessa rävars tillgivenhet!

  Här skulle det varit fint väder igår, och sämre idag - men det är snarare tvärtom. Det var jättegrått och jättetrist igår, och idag är det bara grått och trist... <:-) Får hoppas på lite sol imorgon istället!

  SvaraRadera