tisdag 30 augusti 2011

Mer Talgoxar,,på en ny hand

Jag fick ett sms idag av Yvonne som undrade vart man skulle sätta in fjärrutlösaren som hon hade fått av oss .. hon hade kollat överallt på kameran…Maken talade om att han hade ju använt den på sin kamera .. en precis likadan som Yvonne har. Till slut bestämde hon sig för att komma hit upp så han fick visa henne…hm… ….

….,,,,…. .,.,.,

Han hittade inte heller vart den skulle sitta… så till slut kom det fram att det nog var på nästa kamera han hade använt den på sony 550.

Men som tröst .. fick Yvonne lite mat i handen och fick gå ut och mata våra Talgoxar.

IMG_7451

Som tur var .. så svek Talgoxarna oss inte .. utan kom snällt och åt ur handen på henne..

IMG_7446

De till och med stannade kvar en stund för att plocka ut den största biten de kunde hitta …

IMG_7456

Vissa tittade lite undrande på henne … men de accepterade henne som matlåda Ler

IMG_7458

Sen var det bara att flyga hem sen .. mätt och belåten… och belåten var Yvonne också då hon hade bevisat att det inte var hon som var okunnig .. utan ,,att det var så att det var fel fjärrutlösare som absolut inte passade till den kamera Ler

11 kommentarer:

 1. Hej!
  Men...du verkar ha hand med fåglar ;)
  Trevligt!
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 2. Gode billeder.
  En oplevelse at få en fugl så tæt på.
  Tak for kigget.

  SvaraRadera
 3. Ja, så teknisk okunnig är jag inte! ;) Kul att få mata era fåglar och tack för resten av dagen också :) Kram!

  SvaraRadera
 4. Åh, så härliga foton!!! Det var väl en bra tröst att få chansen att mata fåglar så där, när det nu inte funkade med fjärrutlösaren. :-)

  Vad är det ni matar med? Pannkaka nu igen??? ;-) Det ser iallafall inte ut som solrosfrön! :-D (Som fortfarande är det enda som serveras här... Men nu får nog de vanliga affärerna snart in säsongens fågelmat, och då får man väl investera i nåt mer att variera kosten med. Kanske!?).

  SvaraRadera
 5. Tänk att det går med alla matlådor ,kul,fina bilder ,kramis Nette

  SvaraRadera
 6. Oh så mysiga bilder du har lyckats ta.....

  SvaraRadera
 7. Nææææ! Så tam den kjøttmeisen er!! Kjempestilig! :)) Jeg tror ikke den ville kommet slik til meg.. Vakre og stilige bilder! :) Tenk nå er sommeren snart passert, men den varer ihvertfall ut 31. august! Men september.. håper på solvær ihvertfall! :)

  Klem fra meg! :)

  SvaraRadera
 8. Er det flere som har fått seg en ny hobby nå?
  Fine bilder!
  Ha en flott onsdag!

  SvaraRadera
 9. I alle dager! Har dere fått tamme talgokser! Det har jeg aldri hørt om. Så trivelig da, skulle gitt mye for å kunne mate dem sånn! Det er sånne fine og søte fugler. Kjempefine bilder! Likte veldig godt det bildet der den en sitter med en fot på hånda - den ser sånn lett overbærende ut! :-))

  SvaraRadera
 10. Da ble nok oppturen dobbel. Hun fikk bekreftet at det ikke var hun som var dum; fordi den passet ikke og hun fikk nærkontakt med den lille fuglen som nok er en opplevelse alene verd hele turen.

  SvaraRadera
 11. Jag ska pröva att hacka de jordnötter jag köpte i våras, och som nog ligger kvar i ett skåp. För när jag serverade dem hela var det just ingen fågel som verkade speceillt intresserad av dem - och ekorren brydde sej överhuvudtaget inte om dem. Så vida det nu inte berodde på att det var nåt smakmässigt fel på dem... <:-) Men de SER UT som det ska iallafall - men jag har förstås inte provsmakat dem! Hm...

  SvaraRadera