onsdag 6 juni 2012

Då var det dags igen :)

Ingen ro att titta hemma på kvällen...inget väder att ta promenad i .. så då blir det en tur till smultronstället istället för att hålla koll på hur det går med Vittass och hennes ungar:)
Igår fick vi se att det fanns minst 3 ungar.. men det var bara en som ville vara med på bild .. och det var den som var störst..de andra två var mindre än denna.
Vi mötte en Holländare som var på besök där ute.. han hade bara gått för att ta en liten promenad.. han såg vår bil och kom bort och pratade med oss.. på engelska.. men jag hakade mig fram ändå .. han vill så gärna se räven., så jag gick ut och ropade på henne.. hon kom... han håll på att trilla baklängas.. och började att svära... han brukar ju ALLTID ha sin lilla kamera med sig ..men just idag hade han bara tänkt att ta en liten promenad efter resan..och hade ingen med sig.
En älg hade han aldrig sett..så han undrade om de fanns där.. ja sa vi .. men de kommer ut senare.. Han vände och gick hemåt.. han  hann att gå 50 meter..då kom det ut en älg ..precis framför honom... han visste inte vart han skulle ta vägen..utan stod och bara gapade.. vi körde fram med bilen för att ta in honom i den
Men först ville jag ju ha en bild på älgen förstås... när Holländaren satt i tryggt förvar inne i bilen var han ännu mer frustrerat över att inte han hade sin kamera med sig .. han sa att hans familj nog inte skulle tro honom  när han berättade detta för honom. så han undrade om jag kunde skicka en bild till honom via email
Ja den lilla promenaden han tog .. den kommer han att minnas länge ..länge :)

21 kommentarer:

 1. underbara bilder!!kram

  SvaraRadera
 2. Very nice pictures Mimmi......i like the fox very much.

  Greetings, Joop

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar historia...ja kameran skall alltid vara med.
  Underbara bilder på dina vänner!

  SvaraRadera
 4. gud så sött, ungar också. :)

  Du kan ju ha kvar fotobloggen men titta gärna i sidlisten vad som är uppdaterat. det senaste syns ju där.

  SvaraRadera
 5. Vilken tur ni har! älgbilden är ju kanon. En liten älgtjur ser jag, ja de har ju inte vett ännu att vara rädda och kan komma nära.Jättefina bilder, hoppas du får se de andra rävungarna med och fotografera dem.

  SvaraRadera
 6. Åhh helt underbara bilder och har hon fått små. Va kul :)

  SvaraRadera
 7. Ja det gäller nog att hänga med dig ut om man skall få syna på något vilt. Är uppe i Sandhem vid Mullsjö i helgen och i kväll har jag lvats Älgsafari. Sist vi var här fanns det inge att förevisa. Hoppas på mera tur. Jag har ett jubileumsinlägg idag med utlottning. Kram.

  SvaraRadera
 8. Hihi.. ja den opplevelsen vil han nok (hollenderen) gjemme trygt langt inne i sitt hjerte :)og så snille dere er som tok ham inn i bilen, det ble han nok veldig glad for, om han aldri hadde sett elg. Jeg har jo sett elg før, men hadde nok blitt like skrekkslagen om den kom like foran meg! :))

  Herlig bilde av Vittass og ungen dens! :)

  Klem fra meg! :)

  SvaraRadera
 9. Det är ju svårt att hålla sig borta från dessa sevärdheter.

  Ha en riktigt bra nationaldag!

  SvaraRadera
 10. Haha, ja, en sån tur för honom att hamna på räv-och älgsafari! Han blir säkert glad för bilderna och att kunna berätta detta sen! Nu får du ju döpa Vittass ungar också! Knatte, Fnatte och Tjatte kanske ;)

  SvaraRadera
 11. Ja nu har det gått in i skallen på mig. Det är alltså Vittass ungar.Mamma Räv finns kvar som stöd. Kanske första kullen då för Vittass.

  Så är det alltid har man inte mobilen med finns det chanser att ta fina bilder, så nu har jag den alltid med.Om i fall att.

  Vilken tur Du och maken har som får se detta underbara i deras rätta miljö.

  Kram Mi

  SvaraRadera
 12. Har du något som kallas för jätte djursinnet ,otroligt vad dom vill visa upp sig för dig .härliga bilder ,Nette

  SvaraRadera
 13. va trevligt att möta en Holländare på er utflykt,va fina bilder du visar, kramen

  SvaraRadera
 14. Absolutly amazing. Congratulations, the pictures was beautiful

  SvaraRadera
 15. Gøy med turister og til lycke med dagen.

  SvaraRadera
 16. Flotte bilder du legger ut, igjen!

  Gratulerer med dagen, forresten.
  Nasjonaldag og svenske flaggans dag i dag?!
  Stor feiring?

  SvaraRadera
 17. Hallo
  To kjempefine foto.
  Herligst med reven.
  Karin

  SvaraRadera
 18. ;)) En underbar historia Mimmi!!
  Kram

  SvaraRadera
 19. Underbart!
  Fina bilder tycker jag!
  Morgan

  SvaraRadera
 20. Hej Mimmi!
  Ha, ha jag kan inte låta bli att små skratta. Du borde bli ambassadör för vår svenska natur. Tänk så otroligt perfekt det kan bli ibland! Holländaren kommer att minnas detta i resten av sitt liv. Vilka härliga bilder du fick från dina möten med dessa vackra djur.
  Kram
  /Ingemar

  SvaraRadera
 21. Hallo Mimmi, I am the Dutch man from your story. When I am at home, I shall send you my e-mailadress. I hope to recieve a picture of the fox and the moose. It was quite an adventure.
  Evert Sytsma from Holland

  SvaraRadera