måndag 4 juni 2012

Hemma

Idag åkte vi inte iväg . utan hade en hemma dag... men det var svårt att låta bli att fota... man hade ju varit utan sin system kamera så länge .. och nu när man kan lyfta den igen .. vill man ju ta igen allt :)
Så då var det tur att jag hade fått ett tips av AnnaKK om att kolla lite i instruktions boken. Jag ville kolla lite om hur man kanske skulle kunde ändra på fokusen på ett annat sätt..men det sättet gick inte på min kamera som det gjorde på AnnaKKs.. men jag började att leka lite med CA programmet på kameran.
Där såg jag att man kunde ändra så bakgrunden blev väldig suddig... och om man ville göra det motsatte också .. göra förgrunden suddig.
Så nu har man lekt lite med de inställningar 
Det enda som jag inte gillade där var .. man kunde inte ändra på ison.. och det tyckte jag inte om .. för vissa bilder blev det väldig hög iso på ..med påföljd  att de blev mer gryniga.
Jag avslutar med en bild jag tog för ett par dagar sedan innan vi åkte hem från vårt smultronställe.
Det hade varit en underbar kväll och vi fick en vacker avslutning på kvällen också :)

19 kommentarer:

 1. Hei igjen.
  Dette var veldig vakre foto.
  Særlig det siste.
  Vakkert.
  Kram Karin

  SvaraRadera
 2. Var det Sonyn eller Canon som du lekte med här då? Jag kollade i Sonyn och man har ju redan fokus i mitten-mitten...så mer går väl inte att göra... Blommor hemma är inte att förakta! :)

  SvaraRadera
 3. Wonderful photos Mimmi, I really like the first one and the Sunset. Very nice.

  SvaraRadera
 4. very sweet and cute blog =)

  SvaraRadera
 5. * Ups, i want to say, very cute and sweet photos (the flowers)

  sorry

  SvaraRadera
 6. Kul att leka med kameran ,här har det varit ännu en fin kväll men men myggen har kommit i mängder efter regnet ,kram nette

  SvaraRadera
 7. `Veien blir til mens man går` er et ordtak, og en lærert heldigvis noe nytt innimellom, og godt er nå det Mimmi. Masse ulært ennå jeg også, og faktisk glad for det :-)

  Forstår det som om det er `blenderen` du har lekt med?? dybdeskarpheten?? eller tar jeg helt feil?

  SvaraRadera
 8. Beautiful flowers. Great quality

  SvaraRadera
 9. Hej! Nu har solen kommit fram igen och det är en blå himmel. Snart åker vi på semester ner till Öland och Småland. Ha en fin dag !

  SvaraRadera
 10. Ja, alltid lär man sej något nytt när man tittar lite i handboken. :-) De flesta programinställningsmöjligheterna har jag aldrig använt mej av - inte de som ligger under scen (eller vad det heter) och aldrig "P" och nästan aldrig "auto". "M" använder jag heller aldrig - utan det är i 95% "Av" och 4% "Tv" och 1% "något annat". Typ! :-)

  Jag har ju sålt min 450D (och handboken också!) så jag kan tyvärr inte kolla själv hur det egentligen var med inställningarna av autofokusen på den. Men eftersom du har en nyare modell så hoppades jag att det kanske fanns lite fler finesser på den. Det kunde ju ha varit ganska likt min 40D, menar jag... <:-)

  SvaraRadera
 11. Hej Mimmi!
  Så underbart att du har börjat använda den stora kameran igen, jag blir så glad för din skull. Visst finns det massor att lära sig om sin kamera, jag har haft samma kamerahus i flera år och kan hitta lite nya guldkorn här och där. Den första och sista bilden är ju riktiga proffsskott!
  Kramar
  /Ingemar

  SvaraRadera
 12. hm, CA, det har jag på min Canon 500D. Men jag lyckades inte ställa om något. Och inte hittade jag intruktionsboken heller. :(

  Bilderna blev alla fall riktigt bra för dig.

  Jag tror du missade min rävbild. Jag har ju flyttat om prioriteringarna lite bland bloggarna. Nu ligger de mer vardagliga bilderna på NF world. NF Photo ska vara mer "kvalitets foto" inom cituationstecken. :)

  SvaraRadera
 13. Beautiful delicate flowers. View of the sky fairy-tale. I am greeting

  SvaraRadera
 14. Jag har inte plöjt igenom min instruktionsbok heller ännu, fick även tips av Anna vilket är skoj. Jag har ju massa mer att lära som ni kan. Kopierade upp instruktionsboken då jag inte hade den på svenska...det blev ju över 300 sidor, jösses!
  Sista bilden är ju super!

  SvaraRadera
 15. wow va bra att få tips å vilka superbra bilder<.9

  SvaraRadera
 16. Og de bildene ble bare helt skjønne! Især likte jeg veldig godt det første! :) Og en veldig vakker solnedgang kan jeg se! :)

  SvaraRadera
 17. Oj, vilka fina blombilder
  och speciellt den översta rosa blomman är så fin tycker jag
  och vilken ljuvlig bild på solnedgången
  kram

  SvaraRadera