söndag 22 maj 2011

Den vilda jakten på vattnet..fortsätter…

Tänk så handikappat man blir ..utan vatten… många små saker som man inte ens tänker på blir det problem med.

Men ett problem ..det gick att lösa i alla fall Ler

IMG_4588

Vi åkte ner till älven och hämtade vatten…NEJ vi skall inte dricka det ..eller göra mat med det ..utan det skall vi ha till toaletten… för aldrig har man varit så nödig som nu ..när man INTE kan spola…

Men då vi ända var vid vatten .. fortsatte vi ner till Kroppkärrssjön… man var lite sugen på .om man kunde få se Krickan igen.

IMG_4593

Det första vi fick se var en Skäggdopping…på lite lite närmare håll än vanligt..annars så brukar den vara en kilometer bort Ler

IMG_4596

Den ser väldig kul ut ..men den är också otrolig fin … sen jag har börjat att fota och fått se fåglar på nära håll har man upptäckt …vi har ju många vackra färggranna fåglar Ler

Vad är detta !!!! såg jag rätt?

IMG_4611

Visst var det en Kricka som stod därinne

IMG_4624

Men nog verkar det vara ett udda par dessa två Ler

Då det inte gick att få bättre bilder på krickan fortsatte jag min tur.

IMG_4647

Då fick jag se .att Grågässen också hade fått tillökning.

IMG_4650

De såg ut att må gott där

IMG_4656

Nu när man får se Tofsvipan överallt .. så tittar man inte så noga mer .. och det är synd  för den är ju otrolig vacker…. om man bara fick se några stycken under året .. då skulle man springa häcken av sig för att få en bild på denna vackra fågel ..men nu .. nu finns de på många ställen och då blir man lätt blind och tittar inte så noga.

På vägen tillbaka till bilen såg jag några måsar som satt på en brygga… inget intressant… tills maken sa …. skall du inte fota Tärnan

Tärnan ?? vilken Tärna undrade jag …. den som sitter där ute på bryggan sa maken…hm… då tittade jag en extra gång  och såg att den såg ju faktiskt lite annorlunda ut än en Skrattmås

IMG_4674

Jag tror … tror ..det är en Fisktärna … efter att ha lusläst i en fågelbok

Nu får vi hoppas på att vi får vattnet tillbaka snart….kaffesugen… mycket..

Ler

13 kommentarer:

 1. Hej!
  Men...så söta bilder på de små :)
  För mig ligger kameran orörd idag, men det ordnar sig, värre är det med min vovve, det är verkligen allvarligt med henne och vi hoppas bättring förstås.
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 2. Tärnor ser rätt kul ut med sina korta ben! :) Ska ta mig till Kroppkärrssjön nån dag...när det inte blåser eller regnar ;) Hoppas ni fått tillbaka vattnet nu!

  SvaraRadera
 3. Utrolig mange forskjellige fugler du får tatt bilder av for tiden. Helt topp. Lykke til med jakten på vann. Vi får håpe det kommer tilbake mere normalt snart.

  SvaraRadera
 4. ja fy vad man blir handikappad utan vatten ,Nu måste ni väl koka vattnet några dagar så ni ej blir sjuka,
  åå va fina bilder igår när vi va där vid kroppkärrsjön såg jag bara en svan å sen massa måsar ,himla tur du alltid har på dina fotoexpeditioner!

  SvaraRadera
 5. Hvilke nydelige bilder!! Du er heldig som får så mange bilder av "småbarna", eller bra jobbet, kan jeg vel si!! :) Den første fuglen du viser frem er bare helt nydelig! Og ja-- det er jo helt sant-- jo flere av dem, jo mer vant blir vi, og jo mindre populære blir de.. Snodige greier i grunn.. ;)

  Håper dere får vannet tilbake..

  Minner meg om- at i en hytte vil jeg gjerne det skal være vann fra bekken som hentes (om min sambo bærer den) og uten elektrisk lys.. DET er hytte det! :) Men i vår leilighet, hvor vi bor, da vil vi ha innlagt vann og elektrisitet ja.. Lurer på hvordan de klarte dette før i tiden, for lenge siden?? Men de visst jo ikke om noe annet..

  Her er det grått og regner..

  Klem fra meg! :)

  SvaraRadera
 6. Så synd att vara utan vatten ,jag var ju med om det i vintras så jag vet hur handikappad man är,fina bilder idag också ,kram Nette

  SvaraRadera
 7. Det blev ändå en väldigt bra bild på vattenhämtaren :) De andra bilderna är också toppen! Krickan har jag aldrig sett men den ser ut att vara en väldigt fin fågel.Hoppas ni får tillbaka vattnet snart....Ha det bra :)

  SvaraRadera
 8. Man inser hur beroende av vatten vi är när det inget kommer ut kranen.
  I vintras var vi utan vatten i över tre veckor på jobbet och värmen kom och gick. Behöver jag säga att man var mäkta trött på eländet då.

  SvaraRadera
 9. Hejsan!

  Att vara utan vatten är INGEN höjdare - och faktiskt är det värre med toavattnet än kaffevattnet! Jag vet, för så blir det ju här när det är långa strömavbrott så hydroforen inte funkar. Suck! Tur att det finns sjöar, åar och älvar!!! Och så kan man ju få hoppas på att få bli en sjöfågel i sitt nästa liv, så ska man väl slippa det problemet åtminstone!! ;-)

  Ha en fin dag - och hoppas innerligt att läckan är lagad nu, så ni har vatten igen!!! :-)

  SvaraRadera
 10. Glömde säga: Superfina foto!!! Väldigt vackert ljus och fina färger i alla - och superduper bra fotomodeller, speciellt den på första fotot! :-D

  SvaraRadera
 11. Jøss, så mange flotte bilder. Vann og natur blir flott sammen, - uansett!!
  ha en fin mandag.

  Vi har flott vær i dag!

  SvaraRadera
 12. Fy katten för att vara utan vatten...
  Tur att det finns sjöar att tillgå. Finns ju bland annat gott om fåglar, precis som du visar på dina fina bilder.
  Ha en fin vecka! /SA

  SvaraRadera
 13. Grattis grattis till fina bilder!!

  Steffe

  SvaraRadera