onsdag 4 maj 2011

En Ekorre blogg !!!

Ja det kan man nog säga att min blogg har blivit de sista dagarna….Det kan bli så när det inte har varit väder att gå ut i .. då har man suttit vid sitt mys fönster med kaffe och kameran Ler

IMG_2008

Honan kom igen på eftermiddagen och hälsade på .. hon är så himla fin…tycker jag.

IMG_2015

Och väldig bra modell är hon också .. ställer gärna upp och till och med ler lite Ler

Hanen kom…också….samtidigt med honan..men det var inte populärt…hon blev så himla arg på honom.

IMG_2072

Så här nära fick han komma ..men sen….

IMG_2074

Fick han hoppa undan .. och det så kvickt att kameran inte han med och se vart han tog vägen.

IMG_1916

Men han var inte dålig själv…igår jagade han en skata  och jag skrattade så jag fick ont i magen…en gång hann han att hoppa på ryggen av skatan…ni kan se att den är lite rufsig på ryggen….här hann skatan undan i alla fal Ler

Men även skatan kan jaga

IMG_2075

Här är den på kråkan igen…det är lite knepigt med de två .. så fort kråkan kommar .. så är skatan där och jagar den .. och när skatan är här .. så dröjer det inte en minut .. sen är kråkan här också…

IMG_1950

Vår Rödhake är kvar ..det vill säga . vi har ett par som bor här nära..innan jag fick denna bild satt de och matade varandra … eller … en matade denna som är på bild ..men när jag skulle försöka att få en bild på det .. då kom den andra inte tillbaka.. i alla fall inte medans jag var där.

Imorgon .. då skall det fortfarande vara dåligt väder .. så då blir det ännu en dag utan någon promenad…. tur att man har så bra underhållning utanför sitt fönster Ler

15 kommentarer:

 1. hihi vilken akrobat och så coola de är,har du provat mata dem från din hand,en del ekorrar kan ju bli riktigt tama:)
  jättefina bilder,
  hoppas nu värmen vill komma tillbaka!

  SvaraRadera
 2. Hej igen Mimmi! Var bara tvungen att komma tillbaka för att kolla dagens ekorrbilder. Toppen, och mer än så, är även bilden på rödhaken. Kanonbra!
  Ang. min befarade förkylningen var det falskt alarm...*ler*.
  /SA

  SvaraRadera
 3. Trevlig ekorrföljetong! Vad roligt att ha dem så nära, honan är verkligen söt! Å vad bra bilden blev på rödhaken! Gillade också den på ekorrhannen och skatan :) Finfint! Ha det!

  SvaraRadera
 4. Ja du kan verkligen inte klaga på underhållningen. Helt otroliga foton. Ha de gott. Kram. Anita

  SvaraRadera
 5. ja jösses, vad roligt. Inte underligt att du sitter vid fönstret. Här får man ta fram vinterkläderna igen. :(
  Magnoliorna är förstörda av hagel och snö. Jag åkte ner för att kolla dom och kunde inte ta en enda bra bild. Så jag var besviken.

  SvaraRadera
 6. Å, så många roliga djur du har utanför ditt fönster! Tur är ju det när det är kallt. Hoppas nu det blir lite varmare till helgen så man kan gå ut igen utan att frysa häcken av sig! Kram!!

  SvaraRadera
 7. Dom två översta ekorrsbilderna så bra och supersöta. Även att du kunnat fånga rödhaken så snyggt.

  Ha en bra torsdag. // Kram Lissen

  SvaraRadera
 8. Hej Fina djurbilder du visar oss Mimmi. Ha en fin dag nu !

  SvaraRadera
 9. Hehe,..bare fortsett med ekornbilder du, gøy å se på synes jeg, og rødstrupen var bare helt nydelig!!

  Har blitt veldig liten tid til blogging i det siste. Må prøve å være mest mulig ute, og samtidig holder vi på med oppussing av huset. Men, kommer sterkere tilbake etter hvert :))

  Ha en flott dag!
  Klem :)

  SvaraRadera
 10. För min del får du absolut blogga ekorrar - gärna flera gånger om dagen! :-D

  Vad avis jag blir på din fina rödhakebild förresten! Jag smyger och smyger på rödhakarna som är här, men det är fullständigt omöjligt att komma närmare dem än 5-6 meter - så de blir bara som små prickar på fotona för det mesta... <:-)

  Att mata varann verkar ingå i parbildandet!? Jag såg domherrar göra det inne i en buske igår, men fick inte till några bra foton på dem där. Men rätt vad det var kom det två talgoxar och satte sej på en gren ganska nära mej, och plötsligt matade de också varann - och jag fick en ganska bra bild på dem! :-)

  Här är det varmare idag än igår, så jag tror faktiskt det är väderomslag på gång inför helgen!? Hoppas iallafall på det! Mycket!!! :-)

  SvaraRadera
 11. Ohoiiii skal si du har tatt massevis av flotte ekornbilder i det siste :-) har aldri sett på maken til de i innlegget under her, er i ferd med å lære seg knepet med å åpne lokket til materen den lille søtingen der. De er jo så utrolig søte de ekorna selv om de er noen rakkerfanter som stjeler fugleegg, men naturen bare er jo litt grusom sånn desverre.

  Litt travle dager hos meg har vært i det siste. Så bloggkommentering har det beklageligvis blitt litt mindra av. Maidager er en travel tid med hagearbeid, og når det i tillegg er sol og finvær, ja da har man jo lyst til å ut med kamera på tur også. I dag, fridag fra jobb, men da regner det du, veldig typisk!!

  Håper du har gode vårdager Mimmi, og når en ser bildene dine har en jo en liten misstanke om det også. Underholdning!! ja det har du i alle fall :-)

  Torsdagsklem til min svenske bloggvenn.

  SvaraRadera
 12. Njuter av att titta in på dina ekorrar - kunde nästan tro att du var hemma hos mig! Visst är det roligt att ha dem så nära! Förra sommaren fick mina fyra ungar, det var helt underbart att ha dem farande upp och ner för tallstammarna här.

  SvaraRadera
 13. Error 503, har det blivit nu båda gångerna jag skrivit kommentarer! *suck*
  Skriver väl om då!
  Vilket djurliv du tycks ha inpå knutarna! Där är det aldrig en lugn stund verkar det som!
  Andra ekorrbilden var ju otroligt bra, för att inte tala om rödhakebilden! Den var kanon!
  Ha en fin kväll!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 14. Du er helt suveren på ekorn for tiden.

  SvaraRadera
 15. Hahaha, for noen artige/morsomme bilder!! =D Her er det skikkelig liv hos deg skjønner jeg! Ekornet som holdt på å hoppe på ryggen på skjæra?! Tenk- DET hadde blitt litt av et bilde det!! Som i en eventyrverden! ;D
  Men eventyrverden, det har du her, på bloggen din og i hagen din! Veldig bra Mimmi!! :)

  Klem! :)

  SvaraRadera