lördag 26 juni 2010

En Tran familj

Igår kväll  åkte vi till segerstad ...IGEN...  Vi kom på det efter min son ..som hade kommit från Linköping skulle ner till min dotter och fira Midsommar på kvällen.
Då satt vi och tänkte ...ja det är sant .. vi tänkte lite och kom på att istället för att sitta här och titta på tv  så kunde vi åka iväg nån stans.
Det första vi såg var en Tran familj som gick där. Det var en unge med och det var så roligt att sitta och titta på hur de försökte lära den att äta från backen och då även lära den att flyga :).
Titta så här skall du göra ..ut med vingarna...
Ja precis så  så duktig du är :)
Och sen springer du och flaxar med vingarna .. se där .. du lär dig detta fort :)
Då behöver man lite mat efter en sån tränings tur
Vi såg inte alls mycket vilt igår .. kan det bero på att det var fullmåne och även fest lite överallt.. ja även ute på Segerstad hade de fest  så man hörde dom  när de satt där och hade det roligt :)
Sen avslutar jag med en blomfluga.
Hoppas att ni alla har haft en fin midsommar .. det har vi  haft .. då vi inte är så glada i att gå på fest så hade vi valt att vara hemma ..men nu blev det ju ändå en lite tur ut :)

13 kommentarer:

 1. Å, så söt! :) Klart den kommer att kunna flyga snart med såna förebilder till föräldrar! :)

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga bilder på tranfamiljen, och särskilt på den lilla ungen!! :-)

  Här är det lugnt idag efter lite mindre lugnt firande igår! ;-)

  Ha en fin fortsättning på helgen! :-)

  SvaraRadera
 3. Underbar bildberättelse om tranorna! Visst är det fint att kunna följa fåglarna som uppfostrar och lär sina ungar hur man ska leva!
  Härliga bilder!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. härliga bilder på tranorna :)

  SvaraRadera
 5. Hej Mimmi!

  Vackert fotat och berättat, jättefina bilder av tranorna.

  Jag önskar dig en fortsatt fin midsommar.

  Solvarma kramar från Irene

  http://solvarm-tillbakaigteborg.blogspot.com/

  SvaraRadera
 6. Härliga bilder :-) Tranorna här hade två ungar ett år, hanen gick stort omkring honan och ungen och jagade bort skator som skränande var upp i dom. :) Vackra fåglar och så himla söta de små....

  vi har haft en skön helg :)

  ha en skön fortsättning på helgen

  SvaraRadera
 7. Så gøy at dere fikk se Tranefamilien da, jeg jaktet på en Tranefameilie på hytta på denne tide i 09, håper den er der i år også når vi drar oppover. I år stiller jeg med kamotelt og er godt forberedt,hehe. Kjempefine bilder av dem, så gøy å få se at den lærer å fly også :)

  Ha en fortsatt fin helg :)

  SvaraRadera
 8. Trandans det är grejer det eller läraflygamamma tran som lär sin unge:) Visst kan man ha det hur mysigt som helst utan att gå på fest.. vi cyklar ibland då det är fint väder en lång tur på Midsommaren och har fika med oss.. Denna Midsommaren körde vi till ena dottern med släkt där för en trevlig midsommar.. Lille Wilmer stal hela föreställningen;)
  ha en fortsatt fin helg kram till dig.

  SvaraRadera
 9. Det är bra att komma ut, eftersom naturen inte kommer att spela repriser ;)

  SvaraRadera
 10. Vad roligt! Någon tranunge har jag ännu inte sett. Bara en massa vuxna. Så du har haft tur. Och fina bilder fick du att bjuda på.

  SvaraRadera
 11. Hehe måtte le. vakre bilder og en god fuglemamma som lærer sine etterkommere hvordan ting skal gjøres:)

  SvaraRadera
 12. va kul se tranfamiljen=)
  ha en fin dag kram

  SvaraRadera
 13. Traner er litt morsomt å se og ikke minst fotografere. Her har det vært fokus på jobb i 2 dager nå så kanskje litt tid til foto i morgen. Været har vært greit med sol og litt skyer og i overkant av 20 grader.

  SvaraRadera