tisdag 15 juni 2010

Smaklig Måltid

Igår var vi en tur till mitt lilla smultronställe. Där finna det så många olika trollsländor och det finns många av dom .. jag kan sitta i min stol med en kopp kaffe  och se minst 6 st som är drygt två meter ifrån mig. Då är det bara att ställa ner kaffe koppen och ta upp kameran och fota ....men det är ju förstås en nackdel med detta..... man får ingen motion alls på detta viset ;)
Här har en Kungstrollsländan fått ett skrovmål ..den satt där länge ... länge... så till slut slutade jag att fota den ...efter en så där 200 bilder på den ...tur att man kan ta bort från datorn sen...... om man nu gör det .. jag har lite svårt med det .. har jag märkt.
Här satt en annan  och vilade upp sig
Och jag kunde ju inte låta bli att fota denna söta "Mindre tåtelsmygare"
Jag har fotat otroligt mycket de sista dagarna ...speciellt från Segerstad .där man nu ser ko med kalv och även rådjur med sina små kid. men det finns även en massa andra djur man har fått fotat ..det är tranor .. ja till och med en Storspov fick jag på bild.
Så nu har jag nog 2000 bilder som jag får gå igenom ;)
På vägen till segerstad åkte vi in och åt lite så man kunde stå sig tills halv 12 på kvällen...Vädret såg lite hotande ut .. och det med rätta .. för den kvällen regnade det hela tiden ... nästan.. men det kom ut en massa djur ändå :)
Och självklart ville man testa att ta kvällskort ...det var en annan kväll när det var vindstilla och fint när vi åkte hem vid halv 12 tiden på kvällen.

11 kommentarer:

 1. Wow for noen vakre bilder du legger ut i dag. jeg har ikke sett en slik en på nørt hold :) ja det kan bli lite mosjon når man bare sitter å venter på de rette motivene :) Men kos er det jo :)

  SvaraRadera
 2. sicka fina fjärligs bilder :)

  SvaraRadera
 3. Mimmi, jag började undra var du var.. semester eller? Du brukar ju synas i fototeman, men ingen Mimmi har jag sett.
  Du har i alla fall varit på fotojakt igen.. var gör du av alla bilder du fotar.. framkallar du på gamla vanliga sättet.. gör du Canvastavlor eller.. förstår du har massvis på alla dina djur och växter.. din kamera måste vara väldigt bra. Jag nöjer mig med mina tre så länge, den sista tar oxså bra bilder:)
  Kopp, kopp Kaffekopp:)

  SvaraRadera
 4. Åh, många bilder blir det, ja ;) Nu börjar trollsländorna komma i mängder! Kanske du kan fota en gök nån dag ;)

  SvaraRadera
 5. se där ja, några trollsländor igen.. fotade en idag här.. har dåligt med såna eftersom det inte är någon sjö eller älv här, men väl en blöt åker och där verkar någon har kläckts i alla fall :)

  fina bilder.. :-) och härlig himmel..

  ha en skön natt

  SvaraRadera
 6. Jisses vad många foton du tar! :-D Hur stort minneskort har du??? Mitt rymmer kring 500 foton bara - men det är alldeles tillräckligt många sen när man ska titta igenom det på datorn. :-)

  Spännande att få se en trollslända äta - det har jag aldrig sett i verkligheten.

  Trevlig onsdag! :-)

  SvaraRadera
 7. Åh har du flyttat efter krångel. Det är nog det bästa.
  Har också märkt att det blir mindre motion när jag ser något fint. så många stopp, :-)
  Så tjusig Kungstrollsländan är.
  Ha en skön fotodag. Kram Lissen

  SvaraRadera
 8. Hej Mimmi!
  Har inte tittat in till dig på länge nu. Vi har varit på resande fot men är nu hemma igen!
  Kul att se att vi är rätt lika. Tar många bilder och har svårt att kasta några. :)
  Kanonfina bilder på trollsländorna. Du har verkligen hittat ett paradis.
  Ha en fin onsdag nu.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Hej igen!

  Jag hoppas du stod kvar och tog iallafall 150 foton på älgarna - annars får jag ju inte se dessa fantastiska närbilder, som det ju måste ha blivit!!! 8-D

  Jag har varit ute och "tågat" en stund idag, fast åkte bara en station. Mjukstart! ;-) Lite feg var jag visst i övrigt också, för jag kom mej inte för att plocka fram systemkameran fast att jag hade den med mej... Men kompaktkameran gick iallafall varm en stund i folkvimlet på torget i Hässleholm. :-)

  SvaraRadera
 10. Detaljerike og kjempefine bilder av dem, det er mange fine små skapninger der ute som bare venter på oss for å bli tatt bilde av :) Veldig fin stemning i de to siste bildene også og det nederste med så stille vann var vakkert.

  SvaraRadera