torsdag 10 juni 2010

Nya fjärilar ..hm

Kan ni tänka er .. jag har inte fotat på över 35 timmer  men det har man tagit igen nu..med råge...
Min make blev väldigt orolig för mig när jag gick ut på en kvällspromenad....UTAN.. kamera...ja tydligen även mina barn...märkte jag.
Men när man inte visste vad man skulle fota och hade tappat lite av suget .. så var det inte lätt ;)
Men... men..när jag gick på min kvällspromenad  och inte hade min kamera med märkte jag att jag gick ändå och tittade och letade efter motiv..... enkelspårig!!! nej då inte alls ;)
...........
Till slut fick min make nog och sa till mig i går kväll att nu åker vi till segerstad och ser om man kan se någon Älgko med kalv..... Då sa jag först nej...men sen började jag tänka lite och sa ja :)
Och ja .. de hade fått kalvar och till och med börjat att ta med dom ut.....nu var detta LÅNGT ..bort så jag har kraftig beskurit det .  för att man alls skall kunde s att det är en älg med kalv... älgen kan man nog se vad det är ..men det bruna .. det är faktiskt kalven ;)
Och självklart blev det många bilder på Rådjur...som vanligt :)
......
Sen idag åkte vi till Sannaskogen igen och nu hittade jag fjärilar som jag inte hade fått på bild förut och det var faktiskt ganska roligt ..igen nu .. :)
En Hagtornsfjäril såg jag och blev eld och lågar :)
UPPDATERING  Jag har nu fått reda på av NatureFootstep att det är INTE en Hagtornsfjäril .utan det är tydligen en Svartribbad vitvingemätare Men vacker är den :)
En Svartfläckig Glansmygare .. tror jag
Men här har jag gått bett ... jag har letat och letat men inte hittat vad detta kan vara för fjäril...någon som vet?
UPPDATERING.. JAG HITTADE DEN   Liten fläckmätare kallas den :)
Sen en grässhoppa som satt och tittade på mig.
....
Igår kväll ..efter vi hade varit i segerstad ..såg jag att det var totalt vindstilla .. så jag frågade maken om vi kunde åka nån stans där det var vatten så jag kunde testa lite kvällsbilder med den nya kameran.
Klockan var efter 23 på kvällen ..och det var inte helt mörkt än
Inte ett moln och totalt vindstilla ... gissa om jag hade mygg runt mig :D
Nu fick ju maken som han ville .. jag blev ju foto sugen igen .. som ni märker här idag med alla de bilder jag har lagt upp och som jag började att ta sent i går kväll.  Så nu vet han att jag inte är sjuk ;)

18 kommentarer:

 1. Så skönt att du är på banan igen. Väldigt fina bilder på olika djur och insekter. Jag är så imponerad av dina fjärilsbilder/Kram

  SvaraRadera
 2. Det er flott med bilder her i dag ser jeg. Og du er i slag igjen, det er bra. Her har det vært grått i dag så ingen nye foto på denne karen.

  SvaraRadera
 3. Fina älgar du hittade.
  Visst tar inspirationen ledigt emellanåt här hos mig har den legat djup begraven ett tag men tittar upp över kanten känns det som.

  SvaraRadera
 4. härliga bilder, jo älgarna har nu börjat kalva, och kalvarna är helt underbara,, små och bruna.. hade en ko med nyfödd kalv här för några år sedan, jag var nog knapp 50 meter ifrån dom, hade gärna gått närmare men mamma älg hade nog inte gillat det något vidare, samt att dom sparkar med frambenen och det tar nog rejält...

  toppen att du hittade fjärilen själv :-) så vacker är den,, vårtbitaren verkar ha fastnat för dej :)

  ha en skön fortsättning på kvällen

  SvaraRadera
 5. Godt å se at du har fått igjen lysten på foto :) Men slik er det noen ganger, plutselig så er den borte litt og det tror jeg kan være godt også, går man på tur uten kamera så ser man så mye rart man ønsker å ta bilder av, og da kommer lysten tilbake raskt igjen :) Og man kan på den måten se ting i nytt perspektiv også. Det var en veldig flott bildeserie du har fått med deg hjem igjen, så gøy at dere fikk se kalven til elgen også, sommerfugler og vakker solnedgang, mer kan man ikke ønske seg på tur :) Ha en fin kveld.

  SvaraRadera
 6. jag har inte fotat sen i måndags :( mår as dåligt.

  SvaraRadera
 7. Nu måste du väl ändå ha fått inspirationen tillbaka när du fångat så fina bilder. Här har det regnat i flera dagar så här är minsann inga fjärilar. Ha de gott. Kram Anita

  SvaraRadera
 8. tur du ej va sjuk så du kom ut å fotade igen,Underbara bilder å wow vilken vacker fjäril fläckmätaren va en sån har jag aldrig sett.
  Jag å Yvonne sa just det va tusan ska vi hitta på nu då då alla stolparna är infångade;)
  får nog bli promenader i skogarna vi gått för åå så vackra ställen vi hittat:)
  kram

  SvaraRadera
 9. Dine 35 timer har gjort deg godt...
  Liker sommerfuglbildene dine veldig godt.
  I dag har det vært antydning til sommervær, -herlig!!

  SvaraRadera
 10. ledsen, men det är ingen Hagtornsfjäril du har där. Det är en Svartribbad vitvingemätare - Siona lineata. Vingarna är rätt lika, men kroppen skiljer mycket.

  Kul att du fick se en älgkalv. Nåt jag fortfarande väntar på.

  SvaraRadera
 11. visst kan det kännas pyrt. :( Men vad gäller fjärilar vet jag i alla fall var man kan få hjälp.
  Suss gott, nu är det sängen för mig.

  SvaraRadera
 12. Ja nu börjar man se djurens små bebisar. Varje morgon ser jag ett rådjur med kid....så heter det väl!? Vilka fina fjärilar du ser då har kameran i beredskap.....
  Ha en fortsatt fin helg å fortsätt fota flitigt nu...det blir ju så fint,
  kramis Anne-Lee

  SvaraRadera
 13. Så bra att du hittade fjärilsnamnet! Jag letade lite, men hittade inget som passade. Och visst kan man gå ut utan kamera...men det är ju alltid bra att ha en liten med sig i fickan, för vem vet vad som dyker upp längs vägen ;)

  SvaraRadera
 14. svar: haha, jag menade att jag mådde as dåligt för att jag inte har fotograferat ;) men visst, livet har varit lite upp o ner den senaste tiden. Mest pga för liet sömn o sånt

  SvaraRadera
 15. hagtornsfjäril!åh va fin=)
  hoppas din fredag blir bra kram=)

  SvaraRadera
 16. Visst försvinner den där rätta känslan ibland..men den kommer alltid tillbaka ..tack o lov..Livet blir då så härligt igen..Maria

  SvaraRadera
 17. Nämen, tänka sej att ni till och med fick se en liten älgkalv! :-) Visst syns den på fotot - inga problem alls att identifiera!! Och dina fjärilsfoton är som alltid toppenfina. :-)

  Har du hittat nån passande inställning i kameran till kvällsbilder nu, för dessa du visar här är ju jättebra. Känns naturliga i färgerna och stämmer nog väl överens med hur ögat också uppfattade vyn? :-)

  Och sist och slutligen: Härligt att ha dej tillbaka på fotobanan igen!!! :-D

  SvaraRadera
 18. Jag har aldrig lyckats med fjärilsbilder...men det gör verkligen du :-)

  SvaraRadera