onsdag 2 juni 2010

Varm och skönt och Fridfullt :)

Underbart väder ..en underbar dag .. kan man önska sig mer ..strålande sol...varmt..och så kunde man komma ut i naturen på en promenad :) Men de sista dager har det varit otroligt dåligt med fjärilar ute .. jag har bara sett Rapsfjärilar och Citronfjärilar...tills idag .. då fick jag se två små fjärilar.
Jag tror att denna kallas Tåtelsmygare... den satt en bit bort så jag fick zooma in till bott ..det vill säga  270 mm ;) Sen har jag beskärt den ganska mycket.
Sen gick jag och tittade på alla vackra blommor som var kommit upp och som var på gång. Då fick jag syn på denna fjärils som ses på bilden under
Jag smög närmare  och närmare och var lite nervös för att skrämma bort den.....men jag kunde nog ha trampat som en Elefant för den flög inte sin väg .. och anledningen till det var ju ....det var INGEN fjäril -.. det var ett löv ;)
Jag var även en tur ner i stadsträdgården idag och tittade på alla de vackra blommor som var där nu :)
Sen när jag kom hem .. blev det lite kaffe och sen ut på en promenad igen ..jag tog min gamla väg som jag inte har gått på länge ..  stigen vid Välsviken... där fanns mycket fint att titta på också och det var så underbart att få gå i naturen....om man inte hörde alla de biler på motorvägen som var nästan bredvid.
Denna Liten Guldvinge hittade jag på den stigen också.
Och här var det lugnt och fridfullt kan jag lova :) inte en bil hörde jag .. ja i alla fall på 10 minuter ;)

11 kommentarer:

 1. Jeg håper på masse flott vær og ikke minst tid til foto framover for disse bildene var flotte og la sommeren begynne!

  SvaraRadera
 2. Kor vakre bilder av sommerfuglene underbara :)

  SvaraRadera
 3. mm hoppas vädret e lika fint i morn & i helgen=)härliga bilder

  SvaraRadera
 4. fniss haha det är inte lätt att se skillnad ibland på löven å fjärilarna:)
  härligt väder det varit har njutit av min lediga eftermiddag:!

  SvaraRadera
 5. Mmmmm jaaadå lika vansinnigt vackert som alltid Mimmi...

  SvaraRadera
 6. Flotte bilder dette! Sommerfølelse, stillhet og varmt vær!! Her er det kaldt og regn.....
  God kveld!!

  SvaraRadera
 7. Vilken härlig dag med sol. Helt rätt att åka till stadsparken och se på blommorna. Det är ju NU det blommar så fint.

  Har köpt lite plant till min lilla balkong idag. Lite lycka. (Fast vad dyr dom är :-))

  SvaraRadera
 8. Oj, så många härliga bilder. Jag hoppas att jag kommer att få se en bråkdel av alla fjärilar du ser på en sommar. :)
  Här har det varit soligt och fint idag men i morgon blir det visst sämre igen.
  Ha det gott, Mimmi.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Go´morron! :-)

  Ja, igår var det härligt väder - var ute nästan hela dagen, och ganska mycket med kameran. Det var drygt tvåhundra foton på minneskortet när jag tömde det igårkväll - men jag lär inte få tid att gå igenom dem ordentligt förrän till helgen.

  Tycker dina foton i detta inlägg ser rätt exponerade ut. Att fota i solsken är ju alltid lite problematiskt, för omväxlande starkt ljus och mörka skuggor kan lätt lura kameran till felexponeringar. Men som sagt: Jag tycker det ser BRA ut! :-) Du kan ju även testa att ändra mellan de olika ljusmätningsmetoderna.

  SvaraRadera
 10. Hei, så mange flotte ny bilder du har tatt siden jeg var innom deg her om dagen, det har vært mye bra turvær her også, og det kan se ut som det blir en fin dag i dag også, eneste er at det blåser veldig, men bare solen skinner er jeg fornøyd :) Nydelige bilder du deler med oss!

  Ha en fin dag.

  SvaraRadera
 11. Roligt om jag träffade rätt på fjärilsarten. Älskar att plåta fjärilar, baggar, larver, spindlar och andra småkryp. Internet är fantastisk när det gäller att identifiera arter. Vi hade ochså härligt solsken igår, idag är det tyvärr bara glimtar av sol bland tunga moln.

  Du har verkligen vackra nejder där du fotar runt. Fina bilder! Jag blir imponerad när du lyckas plåta fjärilarna. Jag skrämmer bort dom, hur jag än gör. Mina fjärilar måste nog ligga i koma om jag ska få någon bra bild, hehe.
  Ha det fint!

  SvaraRadera