söndag 18 september 2011

Fredagens Fåglar..

Vi åkte ut igår igen för att kolla efter fåglar… då det tydligen skulle vara den sista dagen som det skulle vara fint väder…och det var  fint : )

Men det var otroligt dåligt med fåglar igår..vi såg några få men de var på väldigt lååångt håll.Men fredagens tur ..den gav full pott.

IMG_9568

Det finns många Ormvråkar där har vi märkt..

IMG_9632

De var överallt…i luften..på stolpar…på backen…det var RIKTIGT kul att få se dom på så pass “nära” håll.

Vi fick även se en Blå Kärrhökshane…som blev jagat av en kråka… på långt håll… men det är inte kvaliteten på bilderna som jag enbart går efter ..det är även vad motivet visar…

IMG_9577

Man kan se vad det är på bilden i alla fall …. tror jag ; )

Jag blev lika glad över denna bild som jag skulle ha blivit över en bild med bättre skärpa och sånt.. för det var en upplevelse att få stå och titta på detta .

IMG_9563

Här hade jag den stora turen att få en bild på en pilgrimsfalk.

IMG_9772

Här satt Ormvråken på stolpen ..men så fort vi stannade bilden .. lättade den och flög iväg.

IMG_9699

Den är elegant att titta på när den svävar där uppe..Så fredagens tur gav utdelning..men igår var det otroligt dåligt med vilt på vårt smultron ställe.

Vittass hälsar .. för den hälsade på oss precis som vanligt när vi kom Ler

22 kommentarer:

 1. Du har fått flotte bilder av fuglene. Utrolig elegante de er i luften. Kjempegodt jobbet. Ha en god søndag til deg.
  Klem fra Hilda

  SvaraRadera
 2. Det ser ut som riktige fine opplevelser dere har med disse storfuglene. Selv holder jeg på å prøver meg fram med de små. Regn her i dag så vi prøver å kose oss inne.

  SvaraRadera
 3. oj vad mycket fina fåglar du hittar. Du måste ha hamnat mitt i sträcket. Här är det fortfarande tomt. Men d 1 okt ska jag ner t Faslterbo några dagar så då vore det väl f-n om jag inte skulle få se nåt.
  Och du har blivit duktig på att fota fåglar. :)

  SvaraRadera
 4. Fam vilken flax du har på fåglar då!!! Och en pilgrimsfalk till råga på allt också!!
  Inte dåligt!! Fina bilder!
  Här är det dåligt flyt just nu...idag har jag i alla fall börjat mata mina pippisar på uteplatsen och köpt äpplen o lagt ut!

  Steffe

  SvaraRadera
 5. Snacka om flyt..ja eller flyg..störtsköna bilder,,ja eller fåglar..ha det..Maria

  SvaraRadera
 6. Vilt är det inte så mycket av här på en månad som du ser på en dag ,jättefina bilder på fåglarna ,kramis Nette

  SvaraRadera
 7. Det är vackra bilder på rovfåglarna som du tagit. Ha en fin dag !

  SvaraRadera
 8. Å så roligt att se så många olika rovfåglar! Jättefina bilder fick du av dem med, speciellt pilgrimsfalken och ormvråken som flyger iväg från stolpen!

  SvaraRadera
 9. här ser man aldrig falk.så fina bilder!!
  kram på dig,hoppas din kväll är mysig

  SvaraRadera
 10. Så häftigt med alla rovfåglar - det tycks ju verkligen krylla av dem!? :-) Och en pilgrimsfalk också!!! WOW!

  SvaraRadera
 11. Det var väldigt vad mycket rovfågel du ser på en tur. Du har verkligen hittat de "rätta" platserna. Tackar för uppvisningen !

  SvaraRadera
 12. Mäktigt Mimmi..jag förstår inte hur du lyckas fånga dem på bild så pass skarpt..jag såg ju Havsörnen på Gotland..så jag vet hur elegant de flyger dessa rovfåglar..

  SvaraRadera
 13. Det må ha vært en skikkelig opplevelse dette!
  Herlige bilder!
  Ønsker deg en fin ukestart!

  SvaraRadera
 14. oj vad mycket ni fick se :-)

  ja igår var det toppen väder, idag är det halvstorm och regn, vilket jag tycker är lite skönt så här på höstkanten :)

  ha en skön måndag

  SvaraRadera
 15. Vilken massa fina fåglar du fått se och fotat! Och bra blev de ju allihop! Härligt!

  Missade att fota en sparvhök över min trädgård i fredags! Kunde bara stå och titta på när den cirklade så fint över mig. När jag väl hämtat kameran flög den mycket högre.
  Ha en fin dag!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 16. Vad härligt att ha ställen där man kan hitta så fina motiv. Fantastiska bilder. Speciellt den sista. Jag skall nog inte ägna mig åt vilda djurfoto för de verka försvinna när jag kommer. Får nog hålla mig till blommorna.Ha de gott. Kram. Anita

  SvaraRadera
 17. jättefina bilder på alla fåglarna!hoppas det blir vackert väder imorrn för jag ska vikka som gympalärare i 3dagar å vi ska ha utegympa:)

  SvaraRadera
 18. WoW Mimmi, skal si du er heldig som har fanget alle disse i linsa, Heromkring er de nok sjeldne å se og utrolig vanskelig å fange med kamera på tur.

  Godt å se at du er fortsatt i god flyt og fotomodus. Jeg har vært internettløs de siste uker, det har vært krøll på noen linjer her, og jeg skal si at aldri at en har så lyst til åblogge, som når en ikke har muligheten, men nå skal tastaturkløen stilles ja :-)))
  Det skal sies å da at jeg har hatt skrekkelig mye tid til overs de siste dagene, for en oppdager jo hvor masse tid dette `stjeler` for en, men du og du så morsomt vi har det også. Kommunisere med gode venner over landegrensen, ikke vært mulig det uten vel...

  Anneklem til deg i kvelden.

  SvaraRadera
 19. Nydelige bilder her også! Så mange dyr og fugler dere har rundt dere! :) Her ser jeg en sjelden gang havørna, men får aldri bilde av den, da den kommer når jeg ikke er klar med kamera.. Dessuten er det sjelden den kommer..
  Nå skal jeg ta en titt på de andre bildene dine lenger ned her også, men legger ikke igjen noen kommentar der.. Dette får være nok for denne gang.. :))

  Klemmer! :)

  SvaraRadera