lördag 10 september 2011

Sista dagen…eller ?

Ja de har ju sagt att det var sista dagen vi skulle få sol och värme..sen skulle hösten komma…igen…. Så självklart åkte vi ..ja .. inte behöver jag skriva vart förstås ; )

Men det var inte sol och värme hela dagen ..utan solen försvann när vi åkte oh det blåste KALLT….men vi hade ju fått blodat tand..vi skulle på jakt efter Stepphöken igen.

IMG_8900

Så i den höstaktiga kalla blåsten kollade vi efter den..eller….det vill säga…det gjorde vi faktiskt inte.. för när vi kom fram .. var det full fart på bönderna..de tröskade och försökte rädda det som kunde räddas utav skörden….och då det var full fart där hökarna brukade vara … var det inte full fart på dom ..så det var ingen ide att ställa sig där och kolla.

IMG_8796

Så vi åkte .. ja.. ni ser vart vi åkte …. Här är det maken som har fotat denna bild .. då jag hade fullt upp med att mata dom med falukorv : )

IMG_8856

Ko med kalv fick vi också se..plus några stycken till.

Men vi får inte glömma vår lilla ekorre … den kommar och hälsar på varje dag

IMG_8889

Och nu … nu är den inte lika klumpig längre….inte lika vig som de vuxna ..men den har blivit så pass bra att den kan hålla sig kvar på grenen : )

Nu skall det bli regn och mulet hela veckan…enligt SMHI…hoppas att de har fel .. som de har haft så många gångar… men när det handlar om dåligt väder .. då har de väl rätt förstås ; )

Hoppas ni har haft en fin lördag… vi har varit ganska nöjd med vår lördag Ler

9 kommentarer:

 1. Ja dom bilderna kan ni vara nöjda med ,rävarna ser ut som en idyll ,kramis Nette

  SvaraRadera
 2. Det blev fina naturbilder även utan höken.Jag har aldrig sett en dylik. Ska googla fram en bild strax och kolla.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Så fine bilder du har tatt her, og bildet med revene ble min favoritt.
  Har ikke blitt så mye til til blogging for min del heller. Har noen nye prosjekt på gang, og tiden går så fort:)
  Her har vi ganske fint vær i dag, men det ventes regn og torden, og langt i fra noe sommervær til uke. Må vel innse at høsten den er her.
  Ha en riktig god uke Mimmi.
  Klemmer/Berit.

  SvaraRadera
 4. Vi hadde en fin dag i går med sol, men nå er vi tilbake til regn igjen. Vi får håpe dere får se Stepphöken igjen en annen dag.

  SvaraRadera
 5. Det ska visst bli åska idag, efter vad jag har hört - fast än har jag inte hört några knallar iallafall. Och SMHI har ju haft fel förr, så man kan ju alltid hoppas att de har det den här gången också! ;-) Senast det åskade rejält här i trakten slog åskan ner i ett hus inne i tätorten, och fördärvade allt vad el heter, plus att man även misstänker att det har blivit en spricka i en av husets väggar! 8-X Isch...

  Läste inlägget nedan också om stäpphöken. Jisses, vad kul att du fick så bra foton på den - och att över huvudtaget ha fått sen en är ju häftigt! Grattis!!! :-D

  SvaraRadera
 6. Hihi...stepphök..jag ser framför mig hur den steppar omkring! Och rävarna är ju jättesöta! Nu har det börjat regna, så "mina" svampar i skogen växer väl så det knakar..Åskan hörde jag för en stund sen också. Få se vad man hittar på idag. Inte plocka svamp i alla fall... Kram!

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Vilka underbara bilder du tar!

  Vi pratades ju vid (via våra bloggar) tidigt i somras om att jag fick låna en bild på en älg till min header, mot att jag skrev ditt namn och bloggaddress på bilden. Och det har jag gjort nu, du får gärna gå in på min blogg och kolla hur det blev. :) Och säg till om det är något. :)
  mvh
  Pytteälgen/Lisa

  SvaraRadera
 8. Underbar bild på rävarna. Nu har ni kanske snart dem i trädgården också. Men då får ekorren se upp. Jag hoppas själv på lite djurbilder nästa helg. Ha de gott. Kram. Anita

  SvaraRadera
 9. A segunda imagem está ternurenta. Fantástica imagem

  SvaraRadera