onsdag 14 september 2011

Tornfalk….

När solen kom fram under eftermiddagen..funderade vi på att åka och kolla efter rovfåglar..men det blåste ganska så mycket .. så vi hoppade över….sa vi då…… men när klockan var runt fem ..ångrade vi oss och packade ihop alla saker väldigt snabbt.. för nu var tiden knapp.

Men vi hann….och fick se många rovfåglar.

IMG_9075

Denna Tornfalk håll vi på att missa då den satt helt stilla på en bal.

Vi stannade bilen och fram med kameran…då ville den inte vara med längre ,utan lättade och flög iväg…men inte långt.

IMG_9086

Den stannade kvar och stod stilla i luften.. ryttlade sa maken det kallades när den gjorde så.

IMG_9092

Det var ganska fascinerande att stå och se hur den var på samma ställe hela tiden.

IMG_9104

Efter att ha tagit runt 200 bilder på den… hade tiden runnit iväg… vi fortsatte vår tur…. och 300 meter längre fram fick vi se en Havsörn..den var mitt fram för bilen… men inte gick det att fota genom bilrutan…just då hade jag stor lust att slå sönder den förbaskade rutan ; )

Men maken talade om att det kostade 1700 kr i självrisk.. så jag avstod..

Vi ville se om vår räv skulle komma idag .. så vi åkte dit också…pratade lite så de kunde höra vi var där…plockade fram falukorv så de skulle känna doften.. och …de kom..

IMG_9215

Bägge två kom . men denna spexade sig lite extra för mig ..så det blir hon som får vara med här idag : )

Hoppas att ni har haft en fin dag också Ler

10 kommentarer:

 1. Så flotte bilder Mimmi! :) Så heldig du er som får oppleve dette!! :) Måtte være rart å se tårnfalken stå stille i lufta! Måtte le høyt her jeg sitter da du skrev at du fikk lyst å slå ut ruten- ha ha ha! Det er veldig irriterende når man ikke får tatt bilder pga defekt eller duggete eller skitten rute- jeg vet.. :))

  Så søt den reven er! Helt nyyyydelig!! :)

  Klem fra meg! :)

  SvaraRadera
 2. Undras tro om din rovfågel gillar äpplena jag fotade ;) Tjusiga bilder som vanligt Mimmi.. du är proffs på dylika bilder :) ha de gott från mig på andra sidan skärmen.. jag mår mindre bra, men allt har en övergång säjs det :) Kramar

  SvaraRadera
 3. Dette var jo fantastisk å se! Det gjelder å ha kamera i innstilling - flotte bilder av både tårnfalk og søt liten rev! Jammen er du heldig som får se alt dette flotte vi ha i skogene våre!

  SvaraRadera
 4. ni har då tur med edra djur o fåglar den där räven kan ni snart kalla för hund, tornfalken den förstod nog sig på fotograferandet den också ,stå stilla i luften se här är jag (fniss) Härliga bilder ,kramis ,Nette

  SvaraRadera
 5. Men å, lilla räven, så söt! Men du får ta med den hem sen ju, jag kan sponsra med lite korv jag med! Snart har du fångat havsörnen på bild också! De är ju inte helt ovanliga där ute! Kram!

  SvaraRadera
 6. Vilka härliga bilder du fått!!!

  SvaraRadera
 7. Det var jo bra dere dro og fikk sen fuglene igjen. Litt synd med den havørnen, men dere kom jo ikke hjem tomhent.

  SvaraRadera
 8. Men så roligt att se tornfalken och jättebra bilder fick du!! Jag hörde av en fågelskådare att rovfåglarna är mer aktiv då det blåser...men jag vet inte om det stämmer...Söööt bild på räven!

  SvaraRadera
 9. Spennende tur dere har hatt! Flotte bilder.
  Tårnfalk og havørn på samme tur er nok ikke helt vanlig vel?
  Ønsker deg en fin kveld!

  SvaraRadera
 10. Herlig bilder av tårnfalken. Reven er bare dedårende. Vakkert arbeid, Mimmi.

  SvaraRadera