fredag 16 september 2011

Ormvråk….

Det fick vi se idag när vi åkte iväg för att kolla efter fler rovfåglar,det gäller att passa på nu ..för snart är de på ett annat ställe långt bort där det är varmt och skönt..kanske.

IMG_9263

Man kunde tro att resterna av orkanen hade vänt och kommit tillbaka idag .. för ojoj som det blåste  och det var inte varmt ute då.

IMG_9269

Men man glömde bort allt sånt när man stod och försökte att fota dessa vackra fåglar..det vill säga .. glömde bort..att det blåste full storm…det blev man påmint om när man började att vingla från sida till sida när man stod och fotade.

IMG_9272

Vi åkte dit redan vid halv tre tiden ..men dessa fåglar kom inte fram fören runt fyra.. vet inte om det var för att det blåste så in i norden ..men när det lugnade ner sig lite med blåsten ..då kom det fram fler i alla fall.

IMG_9276

Ja ..det blev några bilder på den ; )

Men självklart…  inte kan man låta bli att åka och kolla efter Vittass när man ändå är så pass nära Ler

Så vi åkte för att kolla efter henne.

IMG_9414

Och hon gjorde oss ju inte besviken… hur skall det gå när det blir vinter och vi inte kan kolla hur hon mår….. får man åka dit .i snö och minus grader…. ja ja .. vi får se vad det blir : )

Sen blev det ganska fort mörkt.. och vi vände och for hemåt..

Som tur var …. så åkte vi ju inte så fort.. för det var mycket nära att vi fick en liten för nära närkontakt ….

IMG_9531

Med denna älg .. för helt plötslig kom den fram ur skogen och sprang rakt framför vår bil..det blev tvärnit…… och älgen !! tja ..den stannade till och tittade lite lojt på oss innan den sakta vända sig om och gick vidare.

och vi åkte vidare…. och fick se en riktig underbar himmel.

IMG_9503

Just där .. vid den stora vattenpöl! som är just nu ..där är det man kan se så många fåglar… och imorgon.. skall vi dit igen… och ja..det blir en koll efter Vittass också misstänker jag Ler

Hoppas er dag har varit bra.

16 kommentarer:

 1. Så heldig du er som får se slike vakre fugler! For ikke å glemme rev og elg på samme tur! Flotte bilder!

  SvaraRadera
 2. Å ja!- se her da!! :)) Du har fått flotte fugler på linsa di igjen! Den først der.. er det en ørn, eller? Mange flotte bilder igjen her! Og den søte reven! Ja det blir hardt for den stakkars når snøen og kulda kommer.. Så fint om dere rekker innom og mate den da.. se om den :) Og du fikk elgen på linsa igjen!! :))


  Klem fra meg! :)

  SvaraRadera
 3. Helt fantastiskt att ni kan åka ut för att kolla på rovfåglar och så får ni faktiskt se dom! Jag ser nån fågel ibland, men det är nog 5-10 år mellan gångerna. :)
  Härliga bilder.

  SvaraRadera
 4. Du har en bra lins på kameran. Det är mitt nästa projekt att skaffa. Man blir ganska bortskämd och vill ha bättre bilder.

  Kanonbra bilder!

  SvaraRadera
 5. Så fine bilder av våken! Den tror jeg ikke jeg har sett før! :)

  Jammen har du litt av hvert av fugler og dyr rundt deg, blir nesten litt misunnelig :)))

  SvaraRadera
 6. Lucky you! som har alle disse fuglene og reven og ikke minst elg. Men så er jo vi også heldige som får se alle dine flotte bilder. også er vi alle heldige for det er jo fredag i dag og her ser det ut til å bli en strålende dag.

  SvaraRadera
 7. Jag ser ju ofta rovfåglar här ovanför mitt hus, men de är ju rätt högt upp på himlen...Klart ni får åka dit varje dag i vinter också. Eller ta med räven hem ;)

  SvaraRadera
 8. härliga bilder=)önskar dig en fin helg

  SvaraRadera
 9. wow, där satte sig ormvråken perfekt. Kunde inte bli bättre. Och nu har t.o.m jag sett en här. Fast jag fick inte så bra bild förståss. :)

  Jag undrar varför Vittass has så ledset ansiktsuttryck?

  SvaraRadera
 10. Flotte bilder! Du er dyktig med dyrene ;)

  Ønsker deg en mysig weekend


  So long...

  SvaraRadera
 11. What a beautiful pictures.
  I love the fox face

  SvaraRadera
 12. Fantastiska foton! Du verkar bo på ett bra ställe för en naturfotograf! Räven är så himla söt och bilden på älgen är ju härlig!

  SvaraRadera
 13. Å, va fina bilder du tog idag! Väldigt fina alla de andra bilderna också. Det var roligt att träffa er idag och det blir säkert inte sista gången. =)
  Mvh Linda

  SvaraRadera
 14. helt otroligt vackra bilder du tar :! kramen

  SvaraRadera
 15. Mitt objektiv ligger på 200 och jag vill definitivt ha ett större.

  SvaraRadera