måndag 28 november 2011

Porträtt fotograf ? Nä men det var kul ändå :)

Idag skulle vi testa att ta bilder på vår grannar .Jag var jätte nervös .. för porträtt bilder ..det har aldrig gått bra att fota för min del..så jag fort som attan ..ringde min dotter..så hon kunde komma också .. för hon har tränat lite mer på porträtt.. och om vi var två som fotade .. skulle det väl kanske bli några bilder som blev hyfsat Ler

IMG_4817

Jag tog en massa bilder..precis som vanligt ; ) men här det två bilder .. jag kan inte bestämma mig om vilken av de två som blev bäst.

IMG_4826

Men jag tror ändå ..att denna bilden blev min favorit…även om nu pappan inte tittar upp just då ..men man kan inte få allt ..även om jag ville det : )

Sen gick vi ut….i blåsten…

IMG_4848

Samma sak här .. två bilder som blev hyfsade..vilken blev bäst … ja  eftersom jag inte kunde bestämma mig .. la jag upp alla fyra : )

IMG_4850

Det var jätte kul att fota dom .och den lilla flickan .. hon bara skrattade nästan hela tiden, så båda Pia och jag vill nog gärna träna lite mer och använda dom som tränings modeller åt oss Ler

Så dessa bilder är mitt första försökt på riktig porträtt bilder..med uppställning och allt … jag undra vem som var mest nervös .. dom eller jag Blinkar

Jag skall snart gå en blogg runda och kolla vad alla ni andra har lagt ut de senaste dagarna Ler

23 kommentarer:

  1. Tack snälla fina ni som tog er tid. Jag tror vi var mest nervösa :)/Grannarna

    SvaraRadera
  2. fina bilder :) av dom två första tycker jag det översta blev bäst. dom två andra tycker jag var svårare dom har olika saker i sig som jag tycker är bra så kan inte riktigt bestämma mig :)

    kram

    SvaraRadera
  3. Bra jobbat Mimmi..jag tycker du lyckats bra..och du den sista bilden är skönt naturlig o fin..porträttbilder är svåra..och krävande att ta..

    SvaraRadera
  4. Synes også du har fått det til i de to øverste. kjempebra jobbet. Ha en trivelig uke til deg.

    SvaraRadera
  5. Visst är det svårt att ta porträttbilder speciellt om det är ett beställningsjobb. Du fixade det galant.. Det ät så svårt att få alla i fotot som man vill ha dom. Gillar dina foton allihopa. Låt dina grannar välja vet ja :) Ha de bäst och jag hoppas det inte var något allvarligt med dig .. såg något på fajjan ;) Kram

    SvaraRadera
  6. Ja inte är det lätt speciellt när det är flera på bilden.Den första är ju traditionell och alla är bra men gillar ändå den sista.
    När vårt barnbarn tog studenten och vid balen fotade jag henne. Men det var inte lätt för de är ju så kritiska i den åldern.Ha de gott. Kram. Anita

    SvaraRadera
  7. det gick ju bra som det ser ut. Tycker bilderna blev bra. Särskilt inomhusbilderna. :)

    SvaraRadera
  8. Det här gjorde du bra! Gillar speciellt utomhusbilderna, blåsten gör att det blir lite liv i dom. Inget illa om de andra för det, där håller jag med dig om att andra bilden blev bäst trots att pappan tittade ner. :)
    Kämpa på med porträttfotandet, det är rätt kul eller hur? Jag brukar fota barn och barnbarn, det får räcka än så länge. ;)
    Ha en fin tisdag.
    Kram

    SvaraRadera
  9. Håller med dig om att poträttfoton ÄR jättesvårt att ta...
    och ännu värre att veta hur man ska placera "offren" för att det ska bli bra.
    Jag gillar din första utebild... snyggt och liv och naturlighet i bilden...
    klipp den lite underifrån så du får bort mammans fingrar då blir den riktigt snygg...
    tycker jag....
    vackert par och söt bäbis....

    Tjingelingen....

    SvaraRadera
  10. Hej Mimmi!
    Porträttfotografering var ju nästan det enda man höll på med "förr" då man fotade barn och släkt jämnt. Men nu med digitalkamerorna fotar jag nästan allt utom porträtt istället!

    Din andra bild var lite skojig, men den första tyckte jag ändå blev den allra bästa, i syfte att rama in och "hänga-på-väggen"!
    Fin liten familj! :)
    Ha det gott!
    Kram Pia

    SvaraRadera
  11. Jag gillar ju att fota porträtt!! Jag tränar gärna på dig och din familj ;) Och det här blev ju bra bilder, du är ju van vid att ta måååånga foton och det är något man får göra vid porträtt..alltid är det någon som blundar :D

    SvaraRadera
  12. Ja porträtt bilder är inte enkelt...man måste nog öva lite på det, för egentligen är det ju kul! Fina bilder fick du, tycker jag :)

    SvaraRadera
  13. den sista gillar jag bäst så härligt med ett foto ute,va fint det blev, ja allihopa är superbra,jag va ute på min rast häromdagen å funderade på vilket hus du bor i, jag bodde på Valthorn.90 för en massa år sen bor du granne med min gamla lägenhet tro?må bäst

    SvaraRadera
  14. fina dom är=)bra foton.
    nu regnar d så ingen snä kvar:/
    men d lär bli mer sen=)
    kram!!!
    ja bra han jobbar när jag badar;)

    SvaraRadera
  15. Hej!
    Porträttbilder är svårt och det brukar jag träna på våra barnbarn :)
    Fint du fångat familjen i bild!
    Ha en skön kväll! /Bea

    SvaraRadera
  16. Det är ju fina bilder alla ,kram Nette

    SvaraRadera
  17. Alla var jättebra men jag gillar den sista allra bäst tror jag. Du kan verkligen fota!

    SvaraRadera
  18. Kjempefine bilder! Dette er noe for minneboka...
    Ha en fotoflott onsdag!

    SvaraRadera
  19. Hej Mimmi, kul med lite blandade bilder, föredrar ju dina djurbilder och natur förstås trots att dina grannar blev helt OK på bilderna. Bra fotat=) / Monica

    SvaraRadera
  20. Det är verkligen JÄTTESVÅRT att fota porträtt - och än värre ju fler som ska vara med på samma bild. Alltid är det nån som gör en konstig min, blinkar eller tittar bort... <:-)

    Det första fotot tycker jag nog är allra bäst - fast den lilla flickan vill ju inte riktigt kika in i kameran där (heller)... Som sagt: SVÅRT det där! Men samtidigt kul när man får chansen att testa. :-)

    Nu har vi fått tillbaka strömmen, och det är bara så-å-å-å skönt!!!

    Hoppas nu innerligt att det inte tänker blåsa mer, för det står en björk på halvlut bakom huset som förmodligen kommer att trilla ner (och rakt över elledningarna) om det kommer en ny storm... <:-/

    SvaraRadera
  21. Det ble da flott dette. Fint å se slike bilder her også. Sol i dag, men sitter da selvfølgelig inne og jobber. Har fått meg en tur ut med hunden da, men ingen tid til kameraet.

    SvaraRadera
  22. Här kan du se en av bilderna som jag gått lös på i Photoshop:

    http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/376139_10150496935318900_704673899_10303873_1427925250_n.jpg

    Tyvärr har mina försök att ta bort skuggan vid min näsa inte blivit så lyckade, men jag har inte gett upp :)

    Sofia

    SvaraRadera