lördag 21 januari 2012

Åt rätt håll...elller ?

Man kan börja att funderar om vi är åt rätt håll .. för nu är det vinter..snö och minus....jag vill ju ha lite mer vår tecken....m .. jag vet..det är ju bara Januari än..men ändå ;)

Men vägen till våren ..den brukar ju alltid vara lite kantig och svängig


Men till slut.. så komman man ändå fram till våren...det känns bara som en evighet ibland..men det har i alla fall blivit ljusare längre ute nu.. en sak som visar att vi går fram mot våren :)
Men under tiden .. får man försöka att hitta lite hjälp och medel för att hjälpa vår fåglar här hemma... ,
De vill ju väldigt gärna bara och de skall ju ha något att dricka .. och eftersom det har varit dåligt med snö (inte just nu ..för det snöar för fullt )så har de inte haft så stor tillgång till vätska.
Men det löste maken.


Understället till en fonduegryta.... ett litet värmeljus under  och vips.. så fanns det vatten att dricka och bada i .. även om det var minus ute..det funkade ändå... i alla fall upp till de 9 minus vi hade igår.
-----
Och så var det Sparvhöken... 
Den håller sig omkring dessa marker...tydligen...
För idag  var den här igen...som vi såg.

Den var här i morse och flög runt och satte sig på lite olika ställen här..den testade att sätta sig på Daisys(Ekorren) pinne en stund  men sen gömde den sig i syrenhäcken..om den var här igår ..vet vi inte för vi var inte hemma så mycket  igår..men idag ...satt den i alla fall här igen... ingen frukost idag heller... vad vi såg ..
---
Just nu .. snöar det för fullt..det blåser väldigt mycket..så det känns ganska skönt att sitta inne och dricka kaffe och titta ut på all den snö som yr runt.. och veta ..att man behöver inte gå ut .utan kan stanna inne i värmen :)
Hoppas ni har haft en fin dag :)

15 kommentarer:

 1. här snöar det igen ,vi har ca 35 cm snö nu så det får räcka med det vita nu ,vi var på fotorunda idag men fick ge upp i snöovädret .Fiffig idé med grytan ,jag lade ut en skål med nötter o äppelhalvor idag ,kram på kramens dag ,Nette

  SvaraRadera
 2. Fine bilder og spurvehøken er jo kjempestilig!
  Ha en fin lørdagslveld!

  SvaraRadera
 3. bra dom får vatten å ett dopp=)

  SvaraRadera
 4. Hahaha, hohoho! Det ser ut som om ni kokar soppa på en pippi och höken väntar på att få bli serverad ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha Yvonne..nu när jag läste vad du skrev .. så får jag nog hålla med dig..men så var ju inte fallet..som tur är ;)

   Radera
 5. Men så läckert det blev med blåmesen i badet! :) och vilken fantastisk tur du har som fått sparvhöken som gäst!! Fast å småfåglarnas vägnar är det ju knappast välkommet...Finfina bilder!!

  SvaraRadera
 6. Hei Mimmi, masse kjempefine bilder her av fuglene! Det så nesten ut som den fuglen i fontenen var frosset fast, eller transparent, stilig! :)
  Jeg prøvde nå deg isted.. men jeg kunne ikke finne noen mailadresse her.. men tror du fikset det nå :)) Mailadr min finner du på min profil, om du vil..

  Klem fra meg! :)

  SvaraRadera
 7. Hit till Stockholm kom också vintern nu...och det ganska rejält...med en hel del snö
  Eftersom det inte varit någon riktigt vinter innan, så hade jag börjat ställa in mig på en tidig vår...
  Visst är det vackert med det vita och med rimfrost på träden som det var igår....
  men känner att vintern kunde gott ha väntat tills nästa gång :-)
  men det blir i alla fall ljusare nu och längre dagar...

  Fina foton du har här som vanligt och så gulligt med de små fåglarna och fonduegrytan...men oj...att de vill bada nu när det är så kallt !!
  Och sparvhöken är så fin

  Kram och ha en fin fortsatt söndag och ny vecka som kommer

  SvaraRadera
 8. Så artig bilder Mimmi. Ser ut som om blåmeisen gjemmer seg i spindelvev ;-) Og hauken er jo bare så flott! Supre bilder. Ha en fin søndag.

  SvaraRadera
 9. *hi hi* Vilka idéer din make får! Hoppas det inte blev föör varmt där i fonduegrytan! Var inom och kikade på din sparvhök här tidigare, för att jämföra med "min".
  Ha en fin kväll!
  Kram Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undrar så när Blogger ska få ordning på klockslagen.
   Nu är hon ju 19.08 PM!
   Kram

   Radera
 10. Det fungerar ju verkligen bra med ett värmeljus under :D

  Sparvhöken har nog ett bra vinterförråd hos dig. Och visst måste man passa på att plåta den så mycket det går.

  Härliga bilder :D

  SvaraRadera
 11. å va du är påhittig, vad vacker sparvhöken är:) kramen

  SvaraRadera
 12. Vilket häftigt bad ni ordnat åt fåglarna! :-D

  Vintern har hittat hit också nu, och tydligen ska det bli lite halvkallt iallafall under den här veckan. Men bara solen håller sej framme om dagarna då, så ska jag inte klaga (så-å-å mycket). :-) Det är ju trots allt ganska vackert!

  Såg på FB vad det var du hade köpt. Kul!!! :-)

  SvaraRadera
 13. Hejsan Mimmi !

  Toppen. Du är så påhittig.Äter inte fåglarna snö, för det fick vi massor av igår. Tänk så kloka djuren är, de kände på sig att nu blir det oväder bäst att passa på att äta nu.Det var full trafik runt björken igår, så de t.o.m. rev ner den där automaten med jordnötter, nu får de äta ur en nätpåse.Talgbollar och frön finns också.Och katterna får sitt under balkongen och i snöbärsbusken.Livet går vidare.

  Fina foton som vanligt.

  Kram Mi

  SvaraRadera