torsdag 5 januari 2012

Tre Bilder..samma motiv..

Jag hade glömt att skriva att jag hade använt ett bild redigerings program till de bilder i det förre inlägget.

Jag håller på att leka och testa med ett program som heter Photomatix Pro 4.

Man kan få låna det i 30 dagar.. tror jag det var, men jag giller det väldigt mycket,det är ett program där man kan göra bilder som påminner om hdr.. men i stället för att stå med stativ och ta 3 bilder med olika exponeringar..så kan man här .. bara kopiera sin bild till tre .. sen öppnar man programmet och laddar in de tre..där kan man själv skriva in de exponeringar man vill ha .. eller använda de som finns.

v

Här är en bild som jag tog i går.. jag hade med den lilla casio så ingen systemkamera .

bilden under här hade jag använt Photomatix på

b

Man kan välja flera olika nyanser.. efter programmet har lagt ihop de tre bilder.

Svartvit ..dom giller jag väldigt mycket nu Blinkar

svart

Hur den svart vita bilden blir .. ljus eller mörk ..beror förstås på vilka exponeringar man hade valt ..eller skrivit in.

Men här kan man göra mycket kul.. och jag behöver inte ha mina bilder i Rå format.. utan det är jpg..den enda skillnaden jag kan se på bilder i RÅ formatet.. det är om man skall titta på dom i en stor skärm .. exempelvis en tv 32 tums bland annat..men om man skall se dom på datorn eller skriva ut dom   ser jag inga skillnad .

5 kommentarer:

 1. Så..nu har jag läst och tittat in mej..ja det e så skoj med bildlek..blev så inspirerad när jag såg dina..så jag var ju tvungen att leka lite själv..min utmaning just nu e att lära mej stacka bilder..har provat lite idag..kommer att behövas mycket träning och massor av ljus för att få till det..ha det..Maria

  SvaraRadera
 2. Resultatet blir fantastiskt!! Men det låter lite krångligt, tycker jag...men det är väl som med allt, man lär sej fort om man bara vill :*)

  ps kolla om reklamen är borta hos mej nu, jag tror att jag har lyckats komma på vad som var felet...:)

  SvaraRadera
 3. ..og med sola bak ser en også den laaange skyggen...
  Fine bilder, - nr to blir min favoritt.
  Ha en fin torsdag, Mimmi!

  SvaraRadera
 4. Du verden! Dette er du flink på! Og jeg blir nesten frelst på svart-hvitt etter å ha sett dette og det du satte inn sist.. kjempevakkert! :) Selv om jeg alltid har syntes farger var best, blir jeg nå sat helt ut.... :))))

  Klem! :)

  SvaraRadera
 5. Vackert foto och så intressant du gjort med dem i foto / redigeringsprogrammet
  kram

  SvaraRadera