lördag 28 januari 2012

Trädkrypare..och Sparvhök..Daisy klarade sig..

Som vanligt.. ja precis som det brukar vara.. så låg jag i sängen när maken ropade...sparvhöken är här... och som vanligt tumlade jag runt  yrvaken och letade efter kameran.. som låg precis där den alltid ligger..som tur är.

Jag hann att ta ett kort.
Innan jag hörde maken skrika till.

Va FAAA Daisy (ekorren) är kvar...hjärtat åkte upp i halsgropen .. och där satt det fast...Hon tittade på sparvhöken..han tittade på henne...hon hoppade in i busken...sparvhöken vände på sig och tittade in dit...då den började att sträcka ut halsen fick jag nog... ÖPPNA dörren skrek jag till maken.. som för en gång skull gjorde som jag sa ..med en gång... och sparvhöken flög iväg....hjärtat satt fortfarande kvar där uppe i halsgropen.. för Daisy skulle ju också ta sig säkert hem..efter ett tag kom hon fram och sprang i full fart fram till huset och in under taket... Sparvhöken flög iväg ..där den hade satt sig längre bort.
Nu vet man ju inte om han hade tagit henne.. för han såg ju henne när hon satt bara en meter ifrån honom..men man vet aldrig.. 
---
Lite senare under dagen kom då Trädkryparen..den har varit här flera gångar ..men då så sent att man absolut inte kunde ta några bilder.
Men denna gång kom den lite tidigare.


Men jisses så svårt det är att få bra bilder på den här..den smälter in så mycket att kameran har svårt att få rätt fokus på den..men man kan i alla fall se att det är en Trädkrypare :)
---
Jämt efter klockan 3 idag.. kom sparvhöken tillbaka.. men som tur var så fanns inte Daisy här då .. så då fotade man den igen och denna gång blev det många bilder på den.
Men inga fler kommer upp idag på den.

19 kommentarer:

 1. hihi härligt berättat :) och tur att daisy klara sig :) fina kort och jag klart man ser det är en trädkrypare. dom är ruskigt snabba också.

  Trevlig kväll!
  Kram

  SvaraRadera
 2. *hujedamej" Rena thrillern detta,
  och en målande beskrivning av läget, Mimmi!
  Och fina bilder dessutom! :)
  Tur er lilla Daisy klarade livhanken!
  Ha en fin lördagskväll!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 3. Stor dramatik i naturen hos er ,fina bilder igen ,Nette

  SvaraRadera
 4. å hoppas verkligen inte den äter upp er Miss Daisy, va roligt att din bild var med i NWT ,ha en goo kväll

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Dagen börjar med drama hos er ;)
  Kul med återkommande besök vid matningarna men hungern verka råda för alla besökare.
  I morgon planerar jag räkna fåglar men tyvärr har vi riktig vinter med sträng kyla nu och fåglarna rör sig mindre i då och antalet blir säkert lågt.
  Kram /bea

  SvaraRadera
 6. Kul med Sparvhök men inte om den fångar sin mat på ens fågelbord. Svårt det där, man tycker de är så fina men ändå så är man livrädd när de kommer. :) Här har jag räknat vinterfåglar vid matningen och skickat rapport till Sof, Vinterfåglar in på knuten! Har ni också räknat? Var ute och kikade på Lappugglorna här om dagen och fick lite fina bilder på en av dem. Otroligt vackra djur!
  Mvh Linda

  SvaraRadera
 7. vilka äventyr ni har där uppe. :) Förstår att ni inte vill att Daisy ska komma till skada. Och vilken fin liten trädkrypare ni fått på besök. :)

  SvaraRadera
 8. Love your photos today. The birds are beautiful.

  SvaraRadera
 9. Här händer det saker minsann...spännande...men det är klart att det inte är kul om den skulle ge sig på Miss Daisy men sparvhöken kommer ju igen i alla fall fast den blir skrämd...så det är väl bara å ha koll på den men är ni borta då kan vad som helst hända! Huuuu...! :-)

  Steffe

  SvaraRadera
 10. Vilket drama!! Trots att det är naturens gång så vill man ju inte se sina "vänner" bli byten...Ha en bra söndag :)

  SvaraRadera
 11. Herlige bilder!
  ha en fin søndagskveld!

  SvaraRadera
 12. Riktigt fina o stämningsfulla bilder du har på din blogg! HAft en trevlig stund här idag. Hökar är otroligt vackra fåglar men man känner ändå ett motstånd mot dem... Jag har höns och då åxå påhälsning av duvhök av och till...

  SvaraRadera
 13. Vilket drama ni fick uppleva. Roligt att få se en trädkrypare.

  Ha en fin dag

  SvaraRadera
 14. tur daisy klara sig=)
  ej varit ut idag..igår gick vi en vända nere vid siljan=)hm kanske man borde ut lite ikväll få lite frisk luft..kram ha en bra kväll

  SvaraRadera
 15. Hej Mimmi !
  Fasligt så många kommentarer Du fått.

  Det är stor skillnad på trädkrypare och
  Nötväcka.

  Så skönt att Daisy klarade sig från höken klor.
  Det hade inte jag heller gillat.

  Du såg det roliga kortet på min FB-sida.
  Det är sådana där gratiskort.

  Hittade en ny sida på google, Free clipart, skriver man i sökrutan.
  Ska pröva det.

  Kram Mi

  SvaraRadera
 16. Hudå! Det kan onekligen bli FÖR spännande emellanåt när rovfåglar kommer på besök! 8-X SKÖNT att Daisy inte blev middag till den!!

  Trädkrypare är hur svåra som helst att fota, för de sitter aldrig still mer än en halv sekund åt gången!? :-) Och så "kamouflagefärgen" till på det... Phu!

  Jag roade mej lite i helgen med att vara med i SOFs årliga vinterfågelräkning. Var du också med eller?? Om inte så är det inte försent ännu. Kika in på den här sidan: http://www.sofnet.org/sveriges-ornitologiska-forening/fagelskadning/vinterfaglar-inpa-knuten/rapporteringsidan-2012/

  SvaraRadera
 17. Hej! Vackra bilder som vanligt. Nu har jag köpt en ny kamera. Det blev en Canon EOS 1100 D med 18-55 mm objektiv, Skönt att kunna köpa och använda lösa objektiv nu. Ha en fin dag !

  SvaraRadera
 18. Vilken dramatik..fick läsa fort så jag såg att Daisy klarade sej..solen skiner här så vi får se om man kommer iväg ut idag..ha det..Maria

  SvaraRadera