måndag 12 september 2011

Väntar på våren

Och då får jag vänta länga… inte kan jag göra som många fåglar gör nu…

IMG_5440

De samlas och gör sig redo för att lämna detta gråa trista råkalla Sverige.. ja hela norden  och ger sig iväg på en lång lång resa till ett behagligare klimat.

IMG_4971

Men det är klart… hade vi inte dessa fyra årstider .. då längtade man inte efter våren på samma sätt .. och tänker man efter….tvinga sig att tänka efter…om det går… då har ju alla årstider sin charm… tror jag… men just nu känns det inte så…men jag skall TVINGA mig att tänka så…om det går…..vill säga….

IMG_5655

Vi tog fram lite solrosfrö och la i fågelautomaten? eller vad den nu kallas för.. men det kom så många fåglar .. så vi tog bort den igen ….lite för tidigt än för att hänga ut mat….

IMG_6051

Här är två …en för mycket.. så den ena tuppen fick springa bort… fort som attan…sen blev det lugnt i hönsgården igen…det vill säga Marieberskogen…en dag i Augusti..då det fanns något som kallas sol som lyste så klart och som gav mycket värme..Men  man skall inte klaga .. vi har haft några få fina dagar förre veckan.

Får se vad dagen har att bjuda på idag Ler

16 kommentarer:

  1. Snygga moln ;)
    Rgn och rusk kan jag got vara utan.

    SvaraRadera
  2. Hejsan Mimmi !
    Ja Du det vore något det att få flyga iväg på lätta vingar.
    Jag har fortfarande en unge+mamman kvar att se till att de blir matade och att jag får hjälp av Irina o.Sofia med att fånga in dom.Fick sms av Irina som tycker jag ska släpa på en stor gallerbur ut till en buske.Har redan sträckt mig så ett revben på v.känns aj.

    Kul med ögonen på molnet, vad Du kan.
    Idag regnar det här i Södertäljetrakten.Inte så kul.Ser ut att lätta lite, hoppas det i alla fall.
    Hoppas allt är bra med Dig och de Dina.
    Kram Mi

    SvaraRadera
  3. Jeg har begynt å mate fuglene her, men prøver meg fram med hvor jeg setter maten. Jeg må jo kunne ta bilder av de også. Veldig flotte skyer dere har i Sverige. :-)

    SvaraRadera
  4. kunde ej komentera förut för har spindelfobi hihihi
    hoppas din dag är bra
    fina tuppar=)

    SvaraRadera
  5. He-he, Mimmi! Først høst...så vinter og deretter vår...må ikke gå for fort fram vettu. Har ikke startet med foring enda.
    Flotte skyer og fin spettmeis på foringsautomaten.

    Sola skinner her, - ønsker deg en flott kveld!

    SvaraRadera
  6. JA, vi drar etter fuglene. Hum... jeg liker høsten godt jeg så jeg tror jeg vil være her. Nydelige bilder og artig innlegg. Ha en riktig god..høstdag!!!

    SvaraRadera
  7. Hihi...jag ska ju hänga på fåglarna där om en och en halv vecka! :D Men jag kommer ju tillbaka snabbare än de gör. Tyvärr. Alla årstider utom DEN HEMSKA VINTERN har sin charm. Vår, sommar, höst, helt ok, men jag avskyr verkligen vintern.

    SvaraRadera
  8. Alla årstider har sin charm ,tänk om vi levde i evig sol o blå himmel va trötta vi skulle bli på det vi som är vana vid omväxling .fina bilder ,Kram Nette

    SvaraRadera
  9. Hej!
    Lite vemodigt med flyttfåglarna, men gillar deras vackra formationer på färden över den blå himlen :)
    Fniss..den vackra tuppen fick ge sig!
    Ha en fin kväll! /Bea

    SvaraRadera
  10. Et herlig innlegg og sååå mange flotte bilder. Vakkert fotoarbeid. (personlig kan jeg klare meg veldig godt uten vinter)

    En fin uke til deg, Mimmi.

    SvaraRadera
  11. Fina bilder, gillar speciellt molnet. Själv tycker jag faktiskt om alla årstider, Jag gillar att åka skidor på vintern, så jag vill gärna ha mycket snö :)) Ha det så bra!

    SvaraRadera
  12. Javisst.. er det trist.. Våren og sommeren.. snufs.. Men jeg elsker også høsten, har alltid gjort det.. men denne gang føles det ikke helt slik.. vet ikke hvorfor.. Men vi vet den kommer tilbake, våren! Du får sette inn noen vårbilder her innimellom da? Så får du mimre tilbake, late som det er vår, og vi kan gledes over den vi også, som leser bloggen din.. :) Selv blir jeg nok å komme med sommer bilder nå og da, langt utover høsten.. :)) Kanskje vinteren også :))))

    Nydelige bilder! Og det er så trist når fuglene samler seg og reiser bort fra oss..
    Herlig og spennende skyformasjon! Og de øynene da, he he
    Vi får passe på å mate fuglene ja- vente til det blir litt kaldere da..

    Klem fra meg! :)

    SvaraRadera
  13. Fotografera fåglarna vid fröautomaten, är nog den enda vinterverksamhet jag ser fram emot - åtminstone lite grann. :-) Här har vi ju matat hela sommaren också, men foton därifrån nu blir lixom fel!? Det "ska" vara snö och solsken (och gärna också se jättekallt ut) på såna foton... :-D

    SvaraRadera
  14. Är det gäss som ger sig iväg på din fina bild av fåglarna? Märkliga Karlstadsmoln!
    Hösten är inte kul, bara de få dagarna då det är sol så man får se några färger på växtligheten!
    Kram Pia

    SvaraRadera