tisdag 17 januari 2012

Oväntat besök....Sparvhök..och sol..

Ja det kan man nog säga vi fick idag... som vanligt .. så kommer ju alltid det oväntade ..tidigt..för min del ;)
Så än en gång.... maken kom in ..talade om att Sparvhöken var här.. för första gången denna vinter..
Jag raglade ur sängen... försökte hitta kameran... och fram för allt.. jag försökte se vart tusan sparvhöken satt... inte lätt att se .. man är nyvaken..det är halv skumt ute.

Men till slut hittade jag den.. och den mig...men den verkade inte speciellt rädd för mig.. den satt kvar där i nästan 10 minuter..sen ... swiiish..flög den iväg.
Då var det nog dags för mig att klä mig...drick mitt kaffe så jag kunde bli "normal" 
Men.. jag han inte så långt som till kaffet..för den kom tillbaka igen.
Och där satt den och tittade och tittade .. och bajsade....till slut gav den up och flög iväg..utan någon frukost..
Efter att ha druckit kaffe...såg jag att solen började titta fram...det hade man inte väntat sig efter gårdagens väderraport..men det var bara att tacka och ta emot :)Jag klädde på mig och tog bussen ner till stan och gick till ett ställe där det var fullt med änder...och ja.. jag vet inte..men de har nog tagit fel på årstiden...eller nåt..


Det är VÄL lite för tidigt för sånt..om inte annat  så tyckte jag att det kanske var lite för kallt..för älven var nästan helt igen isad nu..men tydligen har de någon sorts vakt där i flocken..för där kom en farandes i full fart och satte stopp för detta :)

Och någon gentleman ..det var han inte..den som ville vara nära henne.. för han rusade iväg och trampade ner henne under vattnet...men hon ...hon var lika glad ändå .. hon dansade och sjöng ..jag hörde inte riktigt men det såg ut att vara något trevligt 

Det var lite av det som har hänt här idag...det var riktigt gott att vara ute..det var sol ...1 minus  och vindstilla..sånt är man inte bortskämd med .. och nu .. just nu .. är det en så tätt dimma ute att man inte kan se 3 meter fram för sig... och i morgon ..skall det vara dimma också .. så man var extra glad över att solen oväntat kom på besök den också :)
Hopas ni har haft en lika bra dag som jag har haft :)

18 kommentarer:

  1. Vilken händelserik dag med flera överraskningar!
    Underbara bilder du lyckats med!
    Ha det bra
    Anneli

    SvaraRadera
  2. Vilken händelserik dag med flera överraskningar!
    Underbara bilder du lyckats med!
    Ha det bra
    Anneli

    SvaraRadera
  3. Oj så fina bilder du fick av dom kelande fåglarna ,ja nog är det väl tidigt med vårkänslor nu ,här är det ju full vinter nu .Sparvhöken har vi inte sett ännu i år .

    SvaraRadera
  4. Men va härligt med Sparvhöken och att den satt så länge så du fick studera den ordentligt...jättekul!!
    OCH vad jag gillar den där sista bilden...skitläckert med vattnet/dropparna och vingarna med perfekt skärpa på själva fågeln!!!

    Steffe

    SvaraRadera
  5. OH! vilket fint besök och så fina bilder du hann och ta.Kul med din beskrivning av ändernas försök till parningslek. Men det går ju inte och skaffa barn vid den här tiden på året.Hoppas du inte förfruset något av det tidigare fotouppdraget. I morron om vädret tillåter tror jag att jag skall kolla mina änder.Ha de gott.Kram. Anita

    SvaraRadera
  6. Så bra at du fikk sol Mimmi, og at din make kom og vekket det, for her fikk du noen fantastiske bilder av hauken!! =)

    Og LITT av et bilde du har fått på den flaksende Fru Stokkand også!! Ja jeg tror at både dyr og planter tror det er "vår" før våren kommer.. og det er nok ikke helt bra det der.. for tenk om det blir *små* ut av det der, og så kommer frosten tilbake..

    Sjarmerende bilder!!

    Og her hadde vi sol og rimfrost i dag.. :)

    Klem fra meg! :)

    SvaraRadera
  7. fin blogg, checka gärna in min! kram

    SvaraRadera
  8. Så otroligt fina bilder du har tagit på Sparvhöken
    och så kul att den inte var så rädd utan satt kvar och även kom tillbaka så du kunde ta dessa fina bilder
    Men oj.....att änderna t.om. klarar att para sig i det kalla vattnet :-)
    och toppen-bilder du fick av änderna också
    kram

    SvaraRadera
  9. Mimmi..du gläder oss verkligen med dina bilder..men blir så lycklig av att du har så underbara djur runt omkring dej..ha det..Maria

    SvaraRadera
  10. Så morsomt med en 'ekte' fugl. Og flotte bilder av den. Ender i farta er fint å se på også.

    SvaraRadera
  11. Hej Mimmi!
    Vilka fantastiska fågel möten igen! Bilderna på sparvhöken blev jätte fina, där den sitter och spanar. Hm, gräsänderna börjar då i tid får man lov att säga. Älskar den sista bilden med det läckra vattensprutet från vingarna, helt perfekt!
    Ha en fin dag!
    /Ingemar

    SvaraRadera
  12. Förra vintern/våren var det ett andpar som höll till i ån här utanför och titt som tätt kom och åt under fågelfröautomaten (ja, jag la t o m ut säd på marken speciellt till dem) - och igår såg jag (om det nu var samma?) hanen i ån igen. Så det kan nog vara så att dessa fåglar redan nu börjar få vårkänslor och funderingar på att häcka! :-D

    Det gråa tråkvädret som varit hittills denna vecka fortsätter idag också. Så det har inte blivit mycket testande av fotoapparna i mobilen än. Fisheyeeffekt har jag förresten på min lilla Ixus-kompaktkamera, fast det har jag mer eller mindre glömt bort. Måste testas igen snart! :-)

    SvaraRadera
  13. Hej Mimmi!
    Så fina bilder du fick på sparvhöken! Tur maken väckte dig!
    Undrar om det är hök som jagar hemma i min trädgård?
    Vårkänslor bland ankorna! *hi hi* Kul och finfina bilder!
    Här är det grått som vanligt! Och ingen snö.
    Kram Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej igen! :)
      Kul att höken kom igen och då förstår jag att du vill ha kvar den "braiga" sittplatsen till den, så du får bra bilder!

      Vår "stora fågel", vilken det nu är, var på besök för andra gången (i år!) förra veckan! Och hade återigen lämnat efter sig en massa fjädrar och t o m något som såg ut som en fågelnäbb! Bilder i mitt förra inlägg.
      Kram Pia

      Radera
  14. Hej Mimmi! Grattis till kalasbilder - och sicken tur att gubben väckte dig....Jag är lite avis på att du får så fina besök av denne granne sparvhök:) och den sista bilden är ju sååå läcker med vattensprutet! Älskande änder så här års går inte heller av för hackor !

    SvaraRadera
  15. Hej!
    Vilka bilder du bjuder på idag!
    Sol och action... vad mer kan begäras! Sparvhöken gästar här hos mig varje dag, morgon o kväll, men inte lyckats fånga en enda bild. Den är väldigt påpasslig.
    Tyvärr får jag bara fortsätta klaga över grå tillvaro :(
    Kram /bea

    SvaraRadera
  16. den sista bilden var hur läcker som helst :)

    SvaraRadera