fredag 13 januari 2012

Soluppgång…inget för mig ..men..

Det är det för min make.. för han är uppe med tuppen.. ja till och med innan den… fattar inte vad han skall upp och göra mitt i natten..för .. för mig .. är det mitt i natten då…ibland….

Då han nu har kommit underfund med att det hjälper inget att gå in och tala om för mig ….KOLLA ..det är en jätte snygg soluppgång…mmmm säger jag och vänder mig på andra sidan…så nu har han tagit kameran i handen och fotat den själv ; )

SONY DSC

Dessa bilder tog han för ett par dagar sedan.

SONY DSC

Ja jag fick ju hålla med ..det var en vacker solUPPgång.. jag har ju mest fotat solnedgång : )

Sen har vi fått hit en Koltrast.. så vi funderade på vad vi skulle ge honom .. så ut på internet och kolla lite.. vi såg att den tyckte om havregryn dränkt i rapsolja.. så det har maken gjort i ordning nu varje kväll .. för det skall stå och dra under en natt…stod det.

SONY DSC

Och .. ja .. den åt med god aptit : )

---

Idag strålande sol …hade de lovat.. det blev som vanligt inte så .. utan solen försvann vid 10 tiden ..men sen tittade den fram igen.. så jag .. ut och gå …det är full storm…nästan…men jag går där det är lä och där var det ganska gott.

På vägen hem såg jag en massa fåglar som flög runt… upp med kameran .. för sånt hade jag ju sett förut..och då var det en hök de jagade .. så jag tog fram kameran … ifall..

IMG_7252

Och det var tur det.. för visst var det så… och vi TROR att det är en Duvhök..den skall visst ha en svart hätta ovan på huvudet..stod det i den bok vi kollade i

PS

nu har solen försvunnit igen .. och ta mig tusan..kommer det inte ner några snöflingor också…så blev det med den strålande sol från en klarblå himmel som de hade lovat oss i går kväll på väder rapporten

19 kommentarer:

  1. Visst är det vackert med soluppgångar - också! Så nästa gång maken kallar, får du allt pallra dej upp och fixa några egna foton på den! ;-)

    Här har det varit solsken hela dagen idag, så jag har spenderat några timmar utomhus tillsammans med kameran. :-) Blev mest en massa foton på vatten faktiskt, för äntligen var det lite frost så det gick att ta sej ända fram till ån utan att bli genomblöt om fötterna. :-)

    Inga koltrastar här, men jag lägger ditt mattips på minnet ifall det plötsligt dyker upp en! :-)

    SvaraRadera
  2. Jag är helnöjd med den solen som var! Och jag har ju också sett flygande saker ;) dock ej ufon! Tror jag... :P Himlans tjusiga solUPPgångar! Du får allt masa dig upp nån morgon ;)

    SvaraRadera
  3. Jeg holder med deg. Ingen vits i å stå opp når du kan se bildene i etterkant. Fin fredag.

    SvaraRadera
  4. Flotte bilder og riktig tanker!
    Ha en fin fredda'!

    SvaraRadera
  5. Ja här blir det också bara solNEDgångar.. kanske gör ett försök längre fram..;)..ja och här utfodras det också med havregryn..ha det Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu e jag på google chrome..och svarar på mitt eget svar..tror jag läste på fixa din blogspot att det var här man kunde ha svarsknapp..får läsa på..ha det..Maria

      Radera
  6. Vacker uppgång ,här är det varken eller ,snöstorm är dagens tema ,vi kan ju det nu efter alla namn som blåst iväg ,undrar om den här har något namn ,kanske inte den kommer ju norrifrån ,där lär man ju inte säga så mycket ,kram Nette

    SvaraRadera
  7. törs inte säga om det är en duvhök. Jag har inte så mycket erfarenhet av dom. Men fin är den. Och soluppgången också. :)

    SvaraRadera
  8. Men du mimmi, det är därför man kompletterar varandra. Här hemma är det likadant, maken är uppe och fixar o donar, många ggr när när jag kommer ur sängen har han städat och lagat grytor och jag vet inte vad. Och då går jag senast upp halv nio.
    Så mina soluppgångar de är "stulna" ur min egen kamera!

    SvaraRadera
  9. Morgonstund Mimmi...det är ju den allra bästa tiden säger Anna som ställer klockan på typ 0.0435 varje morgon..:)

    Mmmmm så vackert..vilka fina färger och det vet e fåglarna om du inte är bäst i bloggvärlden på hökar o trastar..en o annan liten fink ja du vet Knut & co..

    Kram o kvitter på dig från Annapanna..

    SvaraRadera
  10. Här hjälper det inte om jag pallrar mig upp tidigt för här ser jag ingen soluppgång för det är bara en massa träd i vägen.Men bra konkurrens har du ju fått med bilderna. Fåglar i luften det är snyggt fångat. Ha de gott i helgen. Kram. Anita

    SvaraRadera
  11. Brinnande soluppgång minst sagt - fantastisk! Håller med dig precis ang tiderna - här är det likadant ;)
    Undrar när vi ska få prognoser som håller?
    kramkram

    SvaraRadera
  12. Din man tycks oxså ha blivit smittad av ditt kameraintresse.. Måste va hur kul som helst och vilka bilder den mannen fick.. det lönar sig tydligen där du bor att va uppe med den där tuppen:) Det velar o viner sick sack med det där vädret i Vinter.. ingen ordning allt på torpet.. Liten aning snö tycker jag vi kan få.. så jag kan ta lite bilder utomhus, för som det är nu är det verkligen inget kul att smyga med kameran i vass och vattenriket. ha de så himla gott.. det är DAJLIGT eller DEIJLIGT .. hur nu danskarna stavar det ;) Kram på dig.

    SvaraRadera
  13. Fantásticas, continuação de um bom trabalho

    SvaraRadera
  14. Hvilke kjempefine soloppganger din make har tatt!! Så bra at han sto opp da, så fikk du likevel bilder på det :)) Det er som et maleri å stå å se inn i slike solnedganger, eller -oppganger.. det er helst det *første* jeg også får med meg.. *ler* Men jo.. jeg HAR fått med meg solloppganger også, spesielt sommeren..

    Ja det var bra, at svarttrosten ble servert av *dere*!! :) Klart de trenger mat som oss..

    Flott bilde av hauken! Og med en skinnende soldrakt foran en blåblå himmel! Håper dere får en solrik helg, med klem fra meg! :)

    SvaraRadera
  15. Vilken tur att maken tog kameran :) Så otroligt vacker soluppgång. Kul med besök av koltrasten också, såå vacker den är!! Och höken fick du också en toppenbild av, inte så lätt att hinna fånga dem när de flyger...

    Ha en bra dag! :)

    SvaraRadera
  16. fint!!!om man kunde vakna så tidigt bara;)
    ha en fin lördag kram

    SvaraRadera
  17. härliga bilder. soluppgången var jättefin. har också pallrat mig upp vid två tillfällen innan solen för att fota den och det är det faktiskt värt ibland. blir väldigt fina bilder och så fint ljus om man fotar saker i soluppgången :)

    SvaraRadera
  18. Takk for tipset Mimmi:) Jeg har dessverre ikke noe som heter S på mitt kamera, men jeg bruker lang lukker tid (uten stativ). Skulle kanskje brukt enda lengre lukker tid med stativ?

    SvaraRadera