söndag 3 oktober 2010

Gammalt och nytt

Det var otroligt blåsigt idag .. så någon promenad blev det inte...jag har tydligen blivit lite bekväm nu ;)
Men en biltur blev det och man gick faktiskt ut ur bilen ibland också :)
När vi var vid Klyvern idag såg jag i ögonvrån något som kom åkandes .. fort fram med kameran .. sätta på den  och man hann att få en snabb bild på detta
Och har man sett .. helt plötslig blev jag förflyttat tillbaka till minst .. 1930 talet... vilket nöje att få se en sån bil  och att man kunde åka iden :)
Undra hur mycket avgaser den bilen hade?
 ----
Denna under här !! då
Hur mycket avgaser avger den?
---
Kors i taket vilka problem blogspot har .. jag har tröttnat ganska mycket på den just nu .. så mina tanker har börjat att kretsa runt min blogg domän igen... jag får se.
Just nu har det i alla fall tagit mig 20 minuter att få upp två bilder ...får se om jag hinner bli klar med de andra här innan det har blivit morgon .
---
Vi åkte även till en båthamn  för vi såg att där skulle de ta upp båtar .. och nyfiken som man är ville man ju självklart kolla lite ..med kameran runt halsen ;)
Här ser man hur det går till när man lyfter en båt från vattnet till en trailer :) och inte nog med det .. när vi åkte sen fick vi även se bilen med båten på :)
Tja .. nu tog det bara knappt 10 minuter att få in denna bild.
----
När vi ändå var vid båthamnen ville jag försöka att fota en fiskmås i full fart .... Det skulle ju vara en klar fördel om den kunde tala om för mig när den hade tänk att flyga ..men den var väldig tyst ... ja  en fiskmås som är tyst !!! 
----
Och här har vi Fru Hacke ..  som jag efter en halv timmes tid äntligen fick laddat upp här .. efter en så där  fyra ..fem serverfel .. stod det ... jag hann uppdaterar min andra blogg .. skicka några mail  läsa tidningen ... flera gångar .. innan det till slut fungerade att få upp bilden.
Jag blev väldig glad när jag såg att hon kom .. för förre året såg vi inte till henne alls ..ju två gånger... men för två år sedan var hon och en hane och hälsade på och åt 6 gånger per dag ..nu hoppas jag på att det kan bli likadan i år :)


6 kommentarer:

 1. Mimmi så fina bilder! Du skriver att du har problem med blogspot. Använder du Live writer? Det är väldans smidigt till alla möjliga blogmotorer. jag bloggar till 99 % genom Live Writer.
  Eller vad är det för problem du har?

  SvaraRadera
 2. Vad du har hunnit att fota mycket idag då :)
  Jag hade en låång sovmorgon + låång brunch , sedan var jag o handlade lite o sen tvingade "gubben" ut mig på en promenad i blåsten och sen var det bara att åka till jobbet för att jobba kvällen :)
  Så fin fin hon är Fru Hackspett !

  SvaraRadera
 3. Ja fy vilken blåsig dag men det hindrade inte dig från att fota! Vilken fin bil du syn på....

  Mitt dagens inlägg tog 3 1/2 timma att ladda upp...
  Live-writer...vad kan det vara! Kommenterar inte lika ofta idag...bloggen ger jag mindre tid....men jag följer dig ska du veta.....Ha ljuvliga fotohöstdagar,
  kram Anne-Lee

  SvaraRadera
 4. Oj, vilken variation du har i dina bilder idag. Kul att se den gamla bilen. Min pappa har faktiskt haft en gammal A-ford från början av 30-talet och så har han haft en Chrysler Windsor -47. Otroligt fina bilar och jag är tacksam över att ha fått vara med om det. :)
  Ha en fin måndag.
  Kram

  SvaraRadera
 5. mycket fortskaffningsmedel du har idag. Stor variation.

  Jo, både blogger och explorer har problem. Fast explorer är värst. Nu kör jag med 3 olika webläsare. :(

  SvaraRadera
 6. Jag har märkt att blogger tar lite lång tid att ladda upp bilderna i den nya uppladdningsgrejen...men ibland går det bra! Hästkrafter som hästkrafter..hehe...

  SvaraRadera