söndag 10 oktober 2010

Ute i Naturen…igen

Igår trodde vi att det skulle bli strålande sol .. så vi packade kamera väskan och gjorde iordning  kaffe och kex som vi skulle ha med.

Solen såg vi inte då ..men till slut bestämde vi oss för att åka till Segerstad för att kolla hur det såg ut där.

DSC04957

Och det såg ju JÄTTEBRA ut ..det första vi fick se  vid kyrkan var en ko med kalv

DSC04940

Kalven var inte så pigg på att vara med på bild  så den vände “ryggen” åt mig Blinkar

Sen försatte vi en liten bit…men fick tvärnita då jag såg denna som satt på en elledning stolpe.

DSC04983x

Kärrhök ? nej .. de har ju åkt .. Ormvråk..lite för ljus på bröstet..eller?

Duvhök .. ja det var svårt  och än vet jag inte vilken det är av dom.

-----

Rådjur .. JA det fanns det väldigt gott om

DSC05038

Vi räknade ihop till 81 st totalt under hela dagen vi var där ..men det gick ju ganska snabbt att komma upp i de siffra när det stod så många på samma ställe…på denna bild fick jag inte ens med alla som stod där ..på bara detta gärde fanns det 16 st.

DSC05276

På vägen hem kom denna älg ut .. cirka 10 meter från oss ,.. men det var blivit dimmigt och skymning så jag fick ställa in kameran på auto för att kunde få en bild på den .. då blev det 1600 i iso men bilden blev i alla fall så pass ljus att man kunde fota den … jag redigerade lite och försökte ta bort lite brus som blev i bilden då ..men jag blev ändå ganska nöjd med min –sony kamera  att den kunde ta så pass bra bilder i så dåligt ljus och få fram bilden som om det var på dagen.. så mitt köp av Sony A 500 har jag inte ångrat ett dugg.

Solen kom sent på eftermiddagen .. och det blev så skönt ute,,hm .. jag skulle jag ju har lagt bilden ovan sist  eftersom jag tog den bilden sist förstås. men jag kom på just nu att jag även ville lägga upp en bild där vi hade fått solen Ler

DSC05128

Här hade det precis börjat att klarna upp .. efter cirka 20 minuter var himlen helt blå Ler

7 kommentarer:

 1. Oj va massa rådjur det va där kul att ni även fick se älgar.
  jättebra foton.
  kram

  SvaraRadera
 2. va många djur ni stöter på=)ha en fin söndag.=)

  SvaraRadera
 3. Ja, jag gillar Sonyn, det blir faktiskt inte så mycket brus trots hög iso. :) Och så mycket djur ni fick se! Kul!!

  SvaraRadera
 4. I eftermiddag blev det jättefint här, men riktigt så många djur som du/ni såg igår har jag ju inte sett fast att jag har smugit omkring med kameran i flera timmar. 81 rådjur!? De verkar ju gå omkring som fårskockar där uppe! :-D Här får man ju vara glad om man lyckas få se en hel familj med mamma, pappa, barn... :-)

  Mmm, visst är det så att man hoppas att såna djur man själv har sett ett antal gånger och kanske även lyckats fotografera ska överleva jaktsäsongen... Just älgjakten är ju begränsad, så bara ett visst antal djur får skjutas och inte vilka djur som helst - men rådjursjakten är ju mera slumpartad... Det rådjur jag hade som favvis i ett par års tid (en get som fick trillingar två år i rad) blev tyvärr påkörd och dödad av en bil. Så farorna är många för viltet... :-/

  SvaraRadera
 5. Jaaa vilken härlig helg med sol o blå himmel..det verkar vara vääldigt gott om djur Mimmi där på Segerstad..

  SvaraRadera
 6. Så många rådjur! Det är ju otroligt, vilken ynnest att få se så många. Fågeln vet jag inget om, du vet ju hur jag är när det gäller fåglar. ;)
  Ha en fin kväll.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Det er et rikt dyreliv der, hva er grunnen til at det er så mange der tro? Det må være mye mat for dem å finne der. Så mange fine bilder av dem! Været har vært som her ser jeg, i dag har det faktisk vært en hel del sol å se, men det har vært kaldt. Nå er det bare fire grader ute.

  Ha en fin kveld :)

  SvaraRadera