måndag 28 mars 2011

En Fin Måndag

Ja det hade vi .. sol och 6 plus  och det blåste INTE full storm .. bara halv storm idag Ler

ekorren kom i full fart idag

IMG_5957

Ja så mycket fart att den nästan ramlade av pinnen igen idag ..men efter mycket möda och besvär .. kom den upp och satte sig sen och åt i lugn och ro ..den var kvar i cirka 20 minuter och åt idag.

Igår när vi åkte runt   hamnade vi ju i några blomster affärer…. då fick jag syn på denna

IMG_6042

DEN ville jag har … kollade upp hur mycket den kostade …. och jag var tvungen att fråga om det var rätt pris …159kr  kostade den … och de påskliljor som är i den nu .. de kostade 15 kr .. så jag tyckte att jag hade gjort ett fynd Ler

Idag var jag självklart ute på en promenad .. sol och bara halv storm .. då kan man ju inte hålla sig inne Ler

Det är lite konstigt att gå ute och se sig omkring…. tittar man åt ena hållet ser det väldigt grönt och fint ut .. sen kan man gå en bit  och då har man hamnat mitt i vintern igen…nästan Ler

page

Här kan man se en skillnad …. båda är fotat idag på samma promenad ..den första  fotade jag på en vanlig cykelväg ..den andra fotade jag längre ner och rakt in i skogen där det var en liten upptrampat stig…. om man inte hade sett de små snö klumpar som ligger kvar där  kunde man tro att jag hade tagit denna bild under sommaren ..men som sagt . den är också fotat idag.

Sen tittade jag efter lite myror .. det var väldig dåligt med dom .Men på hemvägen .. då såg jag några stycken

IMG_6077

Det var inte lätt att få till en bild där man kan se att det är en myra … jag hade mitt 55/250mm objektiv på .. så jag tyckte nog att denna bild blev ganska bra …man ser ju klart och tydligt att det är en myra Ler  hm .. tycker jag ….

Nu får man se om de får rätt med vädret .. iså fall blir det nog inte några promenader på hela veckan .. för regn och snö har blivit utlovat .. hela veckan … får bara hoppas att det blir regn i så fall .

Hoppas ni har haft en fin måndag … det har jag haft … har inte varit vid datorn på hela dagen … så då .. då har jag nog haft fullt upp då Ler

18 kommentarer:

 1. Vilken lycka att få så fina bilder på ekorren. Du verkar vara rätt nöjd med ditt 55/250. Jag förstår dig. ;)
  Visst ser jag att det är en myra där. Det blev ju en bra bild. Här snöade det igår och det ska visst komma mer, så det är inte mycket till vårtecken här inte.

  SvaraRadera
 2. Snart sommer hos deg jo!! Herlig bilde av ekornet,..og visst gjorde du et varp! Den hadde nok kostet minst det dobbelte her i landet.

  SvaraRadera
 3. Men nu snöar det! Buuuuuuuuhuuuuu! Hoppas myran gått och lagt sig i sitt bo igen...och ekorren med kanske. Och du med ;)

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Han är flitig gäst din lilla Kurre, precis som min. Om jag svänger på mig lite grann ser jag att han är här för morgonmål just nu :)
  Ja, suck den våren...nu har jag bestämt för att detta får bli den sista klagan om vårens ankomst hos mig och i stället njuta av våren hos er där våren gör ett jätte-språng före oss här uppe!!
  Igår var jag förresten på årets första session av flyttfåglar, underbart vackert!

  Hmm..tror att jag skall parkera mig i solen på altanen idag med en kaffe, det kanske skyndar på lite grann ;)
  Ha en fin vårdag! /Bea

  SvaraRadera
 5. här snöar d lite idag men typiskt aprilväder..=)
  va fina bilder.ni har lite snö .kram
  ja skoj plantera=)

  SvaraRadera
 6. Fina bilder. ja här har det kommit ca 5cm snö och våren vill inte komma ännu. Ha en fin dag nu !

  SvaraRadera
 7. Den där ekorren måste ha något speciellt till dig. Du får dom härligaste bilderna på den.
  Lugn till helgen kommer den riktiga vårvärmen hit.

  Ha en bra dag

  SvaraRadera
 8. Ser du er seint oppe og legger ut innlegg!
  Flotte bilder! Mauren og din gode ekornvenn er mine favoritter!
  Vi snør ned!
  Ha en flott og snøfri kveld!

  SvaraRadera
 9. Jättefin välkommen-grejsimojs!! Och blomma!!! :-) Och verkligen till ett bra pris! Fast allra finast är ju ekorren förstås - kan du inte hänga en välkommen-skylt om halsen på den!? ;-)

  Ja, det är tur man inte har fler ungar som ska ta körkort nu! Fast istället får man ju nu börja oroa sej över att även dottern är ute i trafiken och kanske blir tagen för fortkörning eller ställer till nåt... Phu! Sonen har haft körkort och bil så länge nu, att jag i stort sett har slutat oroa mej när han är ute och kör, men det är alltså bara till att flytta över de känslorna till nästa unge nu då... <:-) Men förhoppningsvis sköter hon sej - och jag tror inte hon har samma behov av att "köra rally" som vad killar med nytt körkort ofta har! Hm...

  Verkligen inte illa att få en myra på bild med det objektivet. För det är väl ingen macrofunktion i det!?

  SvaraRadera
 10. Hejsan Mimmi !
  Då är vi två som inte har tid att sitta vid datorn.I två dagar har det varit annat att syssla med.Var inne med Sonia och plockade ihop lite av värde efter Yngve i hans lägenhet.Allt skulle kastas.Helgerån. En kanna som jag tror är ifrån Gabrielverken i Timmernabben, ska fråga Anki, Fru Nilsson.Hon är ju en äkta Småländska.Jag är ju bara uppvuxen där.

  Så fick Du fatt på den lilla ekorren igen.Inte ett enda djur har jag sett dessa två dagar som jag promenerat med Carema.Men vi går ju i ett trafikerat område, kan ju skrämma bort vem som helst.

  Kram Mi

  SvaraRadera
 11. Ps. Den fina ställningen med korgen, jättefin.Ds

  SvaraRadera
 12. wow vilka vackra bilder å vilken fin välkommenkorg,
  kram

  SvaraRadera
 13. Ja du Mimmi, det finns mycket man vill göra nu när det börjar bli vår! :)
  Såg också den där blomkorgen med skylt i något reklamblad och funderade ett tag på den... Hade väl varit kul om jag sagt jag köpt samma! Men det har jag inte gjort.

  Skogsbilderna såg verkligen olika ut, precis som du skrev. Och visst ser man myran! Är det en ettrig rödmyra?
  Missade att fota första nyckelpigan igår när det var soligt väder, kameran låg inomhus när vi röjde lite i trädgården!
  Ha en fin onsdag!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 14. Vilken BRA bild på ekorren. Jättefin!! Och vilket fynd du gjorde :-)
  JA naturen är verkligen "växlande" just nu. Där jag bor är det väldigt mycket vinter och fem mil söderöver där jag pluggar är det väldigt mycket vår. Men att det skiljer så mycket på samma promenad..Jösses...
  Och självklart så ser även jag att det är en myra ;-)

  Kram Sinna

  SvaraRadera
 15. vi har haft snöblask idag. Trist. Igår såg jag hela stacken med myror, jag tror allihop var ute och solade sig.

  SvaraRadera
 16. "Fetsligt"!!! Precis en sån VÄLKOMMENPRYDNAD" har vi utanför Lasse shus...köpte för ett par år sedan..OCh har i vinter haft ljung i den..mend snart ska jag plocka bort dt..och sätta PÅSKLILJOR i den...Väntar väl någon/Någar veckor till...
  Vilkej skillnad på bilderna du visar!!!
  Här snöade det ymningt i morse..STORA snöflingor när man tittade ut...och när jag skull köra bil..så sopade jag bort..ca 1,5 cm snö..sopm kommit och det var VITT på marken igen...MEN efter några timmar..SÅ var allsnnön borta igen...
  Kramen min ä!!!!

  SvaraRadera
 17. onsdag & solen skiner idag=)strax gå ut lite.
  hoppas din dag blir bra=)

  SvaraRadera
 18. hoppas allt är bra med dig??=)
  suttit i slogboden så skönt me solen =)
  kramar!!

  SvaraRadera