fredag 25 mars 2011

Fler Vårtecken

Ja nu är man ju eld och lågor … för att man kan få se annat en vitt på backen nu …men ett tag idag blev jag lite orolig .. för helt plötslig dalade det ner snö ..men lika snabbt som det kom .. gick det bort och solen tittade fram lite igen.Men som sagt .. det var så isande kalla vindar ute ..så det kändes inte som vår precis.

IMG_5684

Men när jag fick se denna sjungande Bofink… fick man lite vårkänslor tillbaka .. och man fortsatte sin promenad lite lättare till mods Ler

IMG_5687

Och det kändes gott att få se asfalt här igen istället för all snö som var där förut.. och de snöhögar som är kvar här ..det är ju inget mot hur det såg ut för endast två veckor sedan ..det är helt otroligt så mycket som har försvunnit … där solen kan komma fram.

…..

Väl hemma igen blev det en kopp kaffe för att få lite varma i kroppen igen .. för man blev lite frusen ute när det blåste så in i norden.

Men sen blev jag väldig varm inom mig när jag fick se

DETTA

IMG_5724

Koltrast honan hade hittat mask i vår “gräsmatta” … nu blev man ju extra glad över all det jobb som vi hade lagt ner för att skotta bort all snö … för att få se detta var det absolut värt all det jobb Ler

IMG_5717

här har vi ett annat vår tecken … inte lika välkommen som det andra förstås… att ha en surrande spyfluga inne är ju ingen hit … så jag kan härmed tala om att den finna INTE kvar inne hos oss nu Ler

IMG_5728

Vatten skålen till fåglarna har plockats fram igen .. vilket var ganska populärt..men vi får ta in den på natten för det har blivit minus då …så vi hade bara några få nätter här med plus grader innan det blev minus nu igen .. och även på dagen har det nu blivit kallare igen…men man ser  och man här .. våren är på gång Ler

Imorgon skall det bli runt 2 plus ..men det skall visst inte blåsa lika mycket som idag .. så det blir nog en promenad i morgon också ..men först blir det morgon kaffe framför mitt mys fönster… man vill ju kolla om ekorren kommar igen Ler

15 kommentarer:

 1. härligt med bofinken ,den sjunger så vackert ,kramis Nette

  SvaraRadera
 2. Her fyrer vi i peisen og nyter dine vårbilder.

  SvaraRadera
 3. Vilken röd o grann bofing du hittade. Jag har också sett dom idag. Riktigt roligt. Och vet du vad, jag har plåtat en ekorre. :)

  Apropå snödroppen. Foten till min tv är blank och svart. Jag la blommorna där. :)

  SvaraRadera
 4. Brrr...det var kallt att cykla hem ikväll, ska jag säga! Undrar om maskarna fryser...

  SvaraRadera
 5. skönt att det försvann iegn!

  SvaraRadera
 6. Nydelig Mimmi!! Bokfink til og med! =) Ja NÅ ser jeg at snøen har forsvunnet fra gaten!! Det er sikkert kjempedeilig! :)
  Til og med spyflua er vakker på ditt bilde!! :)
  Og så søt den kjøttmeisen som sitter på vannskåla..

  Her var det også kuldegrader i natt, mener jeg.. og 3 pluss i dag.. :)

  Klemz! :)

  SvaraRadera
 7. Skal si du er produktiv med kameraet!..Rekker ikke å henge med i svingene jeg da :) Og herregud så fort det våres hos deg!! Her er det bare en eneste stor snøhaug enda..

  SvaraRadera
 8. Så vackar bilder du visar!!!
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Bofinken är här också utanför på uteplatsen och jag fick en bild på den igår (fredag) men den är lite blyg och vågar inte komma fram riktigt.
  Kallt var det igår också...brrrr o blåste så där råkallt så det blev inte mycket utevistelse inte...varmt och skönt i bilen...med underbar utsikt vid Lövsund och med en massa sångsvanar inom fotohåll o andra fåglar utom fotohåll :-) och kameran på sätet och med fika så klart! :-)

  Ha en bra lördag!

  Steffe

  SvaraRadera
 10. Så härligt med alla vårtecken! :-) Det gick en björktrast ute på vår gräsmatta alldeles nyss, men jag vet inte om den hade samma tur som din koltrast att hitta nån mask. Kanske!?

  Det är synd att det fortfarande ska vara så kallt om nätterna. Minus fem här innan i morse... Snart kommer ju de fåglarna som vill ha insekter, och ska det vara så här kallt fryser väl insekterna ihjäl...? <:-I

  Ha en toppenfin lördag!! :-)

  SvaraRadera
 11. inte mycket snö kvar hos dig=)här är d mer men iaf trotoarerna kan man gå på snöfritt=)
  ha en fin lördag ,här är det sol just nu iaf=)
  fin bofink

  SvaraRadera
 12. Vilka härliga vårtecken!! Man kan inte annat än att bli glad :-) JAg har itne sett någon Bofink än men jag hoppas att dom hittar hit snart.
  Sinna

  SvaraRadera
 13. Här är det oxå fortfarande frost på nätterna och blåst som bare den både igår och idag.
  Så härligt det kan vara att se en daggmask :)
  Vår resa till Budapest var super trotts att det regnade titt som tätt :)
  Fortsatt trevlig helg !

  SvaraRadera
 14. Jätte fina vårtecken. Hade härom dagen också en flock bofinkar som var och åt från fågelbordet.
  Fram med flera vårtecken.

  Ha en bra dag

  SvaraRadera
 15. Kreativt og flotte bilder av våren :)

  SvaraRadera