lördag 5 mars 2011

The sun is back

Idag har vi strålande sol .. i alla fall just nu ,, kvart i nio…

Igår skulle vi också ha haft sol .men det var gått och mulet hela dagen….vilket passade mig ganska hyfsat då jag hade lite att stå i hemma.

vi har beställt tv via bredbandsbolaget och fick tv boxen igår… det var inga större problem att få igång den …men det var lite större problem att titta på tv via den .. för bilden ..den var kass .. det var förvrängningar och annat .

så jag ringde till bredbandsbolaget och frågade vad som kunde vara fel…..han sa att jag skulle testa att ta internet sladden  till tv boxen och stoppa direkt in i bredbandsuttaget.

Vilket inte var det lättaste..för det var sladdar överallt ihop satt till en tjock rulle och de var tejpat ihop

så fram med saxen ..ner och krypa på golvet ..med telefonen under hakan . för jag hade ju fortfarande kontakt med supporten… efter en kvart .. hade jag fått loss  den kabel och frågade supporten om han hade hunnit att ta en kopp kaffe under tiden …Han sa ja Blinkar

In med sladden i uttaget ….och då funkade det perfekt …Så det var antagligen min switch som inte klarade av att skicka de stärka signaler…..supporten sa att de skulle skicka ett modem till mig som tydligen skulle förstärka signalen.Ler

DSC00613

Då blev man ju lite lugnat ….men ..men .. det är ju mig vi pratar om . och jag har väldigt svårt att vänta… så jag försökte hela eftermiddagen .. till makens stora förskräckelse

att flytta runt boxen … switch ….kablar….. om och om igen.

inget funkade .

Så då bestämde jag mig för att åka och kolla på en ny switch…..för tänk om det inte var det felet och jag skulle få samma problem  även när jag skulle ha fått modemet.  och det skulle jag ju först få om cirka 5 dager .. för nu är det ju HELG Ler

Sagt och gjort …..iväg till Expert och där hade de en switch kvar ..den kunde ta upp till 1000mb.. så jag köpte den… hem och packa upp den ..bytte ut alla internet sladdar från den gamla och in i den nya  och sen ..sen kom det stora ögonblicket…….in med kabeln i boxen..

och med bankande hjärta slog jag på tv och box.

DET FUNKADE.

DSC00711

så jag sov ganska så gott inatt .. och kan ha en lugn helg  nu utan att sitta och försöka tänka ut hur jag skulle kunde få det att funka …..så nu kan jag kanske gå ut i denna soliga dag och leta efter fler vårliga bilder ..som denna ovan Blinkar

9 kommentarer:

 1. Ja, visst är tekniska problem irriterande! Jag vill också veta hur eller varför något inte fungerar...Vi har varken box eller switch..hihi...Jag läser ju hellre än kollar tv! :) Häääärlig sol idag!!

  SvaraRadera
 2. Skjønner at sola er hos deg i dag, for her er den nemlig ikke! Rene snøstormen her i dag..sukk!

  SvaraRadera
 3. Hej Mimmi ! Hmmm Expert har ni inte Elgiganten i Karlstad ? Dom brukar vara billiga och bra. Roligt att det funkar igen. Ha en fin dag nu !

  SvaraRadera
 4. Men jisses vad du är teknisk! Är du utbildad ingenjör kanske? *s* Förstår inte ett jota, eller tappade tråden redan där i början av din beskrivning! Men jag antar att du gjort något bra! :) Här får maken sköta sådana installationer, för jag säger som Yvonne att jag läser hellre än ser på tv! :)

  Tro det eller ej, men idag lyser solen här mellan molntussarna! Bara en liten snöhög finns kvar och den försvinner nog idag, tror jag!
  Ha en fin lördag, Mimmi
  Kram Pia

  SvaraRadera
 5. skönt att du fick igång det och det blev bra :)

  idag är det halv storm här, stora moln på himlen men solen visar sej ganska mycket fastän det är mycket moln...

  härligt att ni fått sol igen :-) fina bilder och nu börjar nog vårtecken att visa sej,,, fast inte här ännu, hur mycket snö som helst kvar..bara tö på taket som visar vårtecken.. :)

  ha en fin solig dag

  SvaraRadera
 6. Deilig dag med sol her også så vi bare nyter dagen og bildene dine.

  SvaraRadera
 7. sol men d blåser hehe=)
  kram!!

  SvaraRadera
 8. Knallsol her også ;)


  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 9. Så flink du er!! Det må jeg jammen si! :) FØR så ordnet jeg alltid det tekniske selv.. jeg har alltid vært ganske teknisk av meg.. Når en venninne lurte på hvordan, så kom jeg til hjelp.. Men etter at jeg har hatt samboer i noen år, så er det han som har ordnet med alt det der (bortsett fra dataen da- der er jeg sjefen! :))
  Men tv og dekoder og dvd.. det er HANS jobb.. hehe..

  Klem! :)

  SvaraRadera