tisdag 26 juli 2011

En kväll med älg

Som rubriken visar ..så blev det en tur ut i vildmarken.. men denna gång var siktet inställt på att försöka få en bild på några av de stora älgar som går över på ett visst ställe varje kväll. Men de är smarta de stora älgarna… de väljar olika tider.. så man vet inte när de kommar fram.och de kommar väldigt sent på kvällen.

IMG_3995

Men igår hade vi tur… vi fick se två som var på väg över till andra sidan.. vad de skulle där att göra har jag ingen aning om .. för inte såg jag något som skulle vara gott att äta för dom där ..men de skall ABSOLUT  över där.

IMG_4007

Här står de på FEL sida .. det är härifrån de kommer och vill gå över till andra sidan. Det var ganska mörkt ute så det var väldig högt iso som gällde.

För inte kunde jag använda blixt .. inte om jag vilja ha mer än en bild på dom..och så tror jag att de andra som tittade nog skulle bli ganska så arg på mig om jag använda blixt och älgarna sprang iväg Ler…jag skulle ha blivit arg i alla fall ….

IMG_4030

Här har den kommit på “ rätt “ sida av vägen..de var två stycken … och den ena stod och väntade in den andra.

IMG_4040

Dimman hade kommit också.

IMG_4044

När båda var på rätt sida bar det iväg…. en bit till …

På vissa av bilderna har jag använt iso så högt som 6400.

så jag har fått förminskat bilderna ganska mycket för att få mindre brus i dom.

Men jag var väldig nöjd med kvällen… Nu är det bara en älg kvar som jag vill ha bild på och den är jätte stor..men den kommar väldigt … väldigt ..sent…om den alls kommer fram där.

Vi vet att den finns där .. för vi har sett den en gång.. och det var den gången jag inte använde hjärnan och använda manuell fokus.

16 kommentarer:

 1. En må ta tiden til hjelp. En dag står den nok nærmere. Synes det er fint når den er litt på avstand, ser den i miljøet. Synes du har fått flotte bilder. Ser at den er kjempediger!!!
  Klem fra Hilda

  SvaraRadera
 2. De skulle sikkert på besøk til noen. Du skal se en dag så dukker de opp hjemme hos deg og da er det bare å ta fram kamera.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker bilderna blev fina med bruset som blev vid hög ISO. Gillar speciellt den näst sista bilden.
  Visst vet du om att du kan öka ISO:t till 12800? Kolla bruksanvisningen för jag minns inte hur jag gjorde, men det går i alla fall. :)
  Jag har inte haft så mycket tid att hälsa på hos andra bloggare, maken har semester och då blir det så mycket annat gjort. Men nu ska jag kolla igenom dina tidigare inlägg. :)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Hej Mimmi !

  Du lyckades, Grattis !


  Kram Mi

  SvaraRadera
 5. älgar är fina=)mm men vakna bara för P går upp 05.50 .hehe svårt somna om sen
  kramis

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Häftiga kvällsbilder på älgarna! Ett mäktigt djur som inte bör visa sig i trafiken!
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 7. Fascinating Pictures.
  It has been delightful
  to visit your gallery.
  Good Creations

  SvaraRadera
 8. Jättefina bilder på älgarna, så fina horn de har fått. Gillar när man ser omgivningen runt dem och dimman, vackert! ha det så bra :)

  SvaraRadera
 9. Den nedre bilden är en bra atmosfär här för ett midnattsol, inga ekorrar eller älg. Renen har varit så under sommaren 4000 individer.

  SvaraRadera
 10. Så fina bilder du tagit av älgarna ,idag morgon hade vi en vitsvanshjort som simmade framför vår stuga det var första gången i sommar som jag sprang ut barfota med kameran , o se jag fick den simmandes o sedan på land ,vi har också varit ut på en längre tur med båten o fotat ,för det har varit varmt idag 30-32 grader i skuggan ,bilder kanske jag får in på bloggen imorgon kväll ,Kramis ,Nette

  SvaraRadera
 11. Jösses, vilka BJÄSSAR!!! Och än har ju inte hornen växt klart heller... :-)

  Jag tycker inte det gör nåt om bilder blir brusiga på grund av högt ISO. Mycket hellre det än att de är oskarpa på grund av alldeles för långa slutartider.

  SvaraRadera
 12. otroligt fina älgbilder,va härligt ni har det på era turer,kramen

  SvaraRadera
 13. Så härliga älgbilder! Kommer ni så nära att det skulle funkat med blixt (om nu älgarna hade stannat kvar då)?! Jag blir riktigt avundsjuk när jag ser alla dina fina naturbilder, de på räven för ett tag sedan var underbara. Verkar ju vara rena djungeln där du håller till. Du ser fler djur på en kväll en vad jag gör på ett år :-)

  Hoppas allt är bra!
  Kram

  SvaraRadera
 14. Dette ble vellykket! Fint å se elgene i sitt rette element! Flotte okser med store gevir!

  SvaraRadera
 15. Det krever nok både tid og tålmod for å få bilder av disse flotte elgene.
  Flott bildeserie Mimmi:)
  13 grader og regn her i dag, usj, det minner om høst..
  Ha en fin onsdag:)
  Klemmer herfra:)

  SvaraRadera