tisdag 12 juli 2011

Lite Blandat kompott….

Det har ju varit så fint ute att man har njutit av varje dag … nästan … för ibland var det lite för varmt ..men man ville ju vara ute ändå.

Och då blev det småkryp som stod på menyn Ler

IMG_0995

Denna pytte lilla fjäril… jag har ingen aning om vad den heter.. jag får nog skaffa mig en annan fjärils bok..

IMG_1186

Denna bofink visade upp sig från sin bästa sida en eftermiddag vi var på vårt smultronställe.. så det är inte bara stort vilt man ser där ..även smått finns det gott om också Ler

IMG_1237

Bakom trädet… finns det ett stort Gärde .. där vill älgarna gärna komma ut sent på kvällen… men det är så lugnt och vackert att vara där även sent på eftermiddagen Ler

IMG_1515

Ännu en som jag inte har hittat namnet på….

IMG_1520

Kan detta vara en Skogspärlemorfjäril? Den var ganska stor…

DET är nästa motiv också…

IMG_1597

Han gick över skogsvägen och ställde sig ett par meter ifrån oss och började att äta… jag har inte zoomat in något  och inte beskärt bilden  utan bara förminskat den. Jag testade att Zooma in på den  men jag gillade denna bild bäst .

Nu är det svalare ute… och mest molnigt.. jag hade tänkt att gå ut förut ..då visade solen sig ..men nu har den gömd sig igen och det ser ut som om det skall bli regn

Så jag avvaktar en stund med att gå ut tror jag Blinkar

14 kommentarer:

 1. Det finns ju så himla många fjärilssorter i Sverige...Kan vara svårt att hitta just den man har fotat i nån bok...Pärlemorfjäril ser det ut att vara iaf! Tror att det är en FRANSFLÄCKAD PARKMÄTARE den där på fjärde bilden... :)

  SvaraRadera
 2. fina bilder :)  svar: nej det var de jag INTE gjorde ;) gick in i fotograf rollen istället :P

  SvaraRadera
 3. Det måste bero på dej och dina bilder..som jag har börjat jaga fjärilar..för några av dom sitter ju faktiskt stilla tills jag har fått zoomat in..ha det..Maria

  SvaraRadera
 4. Mmmmmm som i Mimmi..dina bilder är magiska...Ja du nu är det guldläge med fjärilar och småkryp..just tistlar gillar butterfliesen..jag går ofta på min lilla grusväg o tittar på dessa vackra insekter..

  Himmel så nära skogens konung..oj oj oj..är dom vackra? Jag vet inte men majestätiska är dom

  SvaraRadera
 5. Nu börjar det kännas så-å-å-å länge sen jag fotade insekter, fåglar och andra smådjur sist. Blev ju förstås några måsar och kajor på semestern, men annars var det helt andra motiv som dominerade. Men nu när jag ser dina fina foton här så blir jag supersugen på att ta kameran med mej en sväng ut i trädgården! :-) Men det hinner jag inte, för förmiddagen är uppbokad till helt andra saker! Typ städa och tvätta... Hm! <:-)

  Läste om rödstjärten nedan! Fniss!!

  Ha en härlig dag!! :-D

  SvaraRadera
 6. den första fjärilsbilden är väldigt vacker. :)

  Det har blivit så mycket fåglar för mig att jag kommit från det där med fjärilar och trollsländor. Kanske därför jag startade Winged?

  SvaraRadera
 7. Winged! En ny utmaning för våra bevingade vänner. Fåglar, fjärilar, skalbaggar mm. Samam ställe som NF Flowers och Macro fast på torsdag kvällar. :)

  SvaraRadera
 8. vackra bilder.å fint när man ser månen=)

  SvaraRadera
 9. En massa härliga bilder igen! :)
  Gillar den där fransfläckade, med motljuset som lyser upp vingarna!
  Pärlemorfjärilarna är så fina och det är din bild också. Stod själv och tittade på en massa sådana fjärilar häromdagen. De seglade så fint genom luften. Man måste tydligen se undersidan för att veta vilken sort det är av pärlemorfjärilarna.
  Ha en fin dag, Mimmi! Här regnar det lite idag.
  Kram Pia

  SvaraRadera
 10. Nydelige sommerlige bilder! Blomsterengene er så fine nå, med masse blomster og sommerfugler! Og så heldig du var som fikk et så flott bilde av den staselige elgen! :)

  SvaraRadera
 11. Jättefina fjärilsbilder. Den första är i alla fall en tjockhuvad men kan inte identifiera den. Pärlemofjärilar finns ju en del att välja mellan. Men var den stor kan det va en silverstreckad eller som du skrev skogsärlemofjärilen. Det är jättesvårt att se men den senare är lite mörkare i mitten. Bofinken önskar jag att den nån gång sitter still hos mig. Får nog gå upp lite tidigare om mornarna när de är igång.Ha de gott. Kram. Anita

  SvaraRadera
 12. Heisann Mimmi, her var det en samling med nydelige bilder igjen, og jeg imponeres stadig over dine bilder og kunnskapen du har om både planter og dyr:)
  Her pakkes det for en liten fjelltur, og det meldes bra vær til helgen, så jeg gleder meg:)
  Ha en fin dag:)
  Klemmer herfra:)

  SvaraRadera
 13. Hej igen Mimmi !

  Många av oss älskar just fjärilar. Har en liten bok om dagfjärilar i Södermanland.Men det är bara en bråkdel.
  Den döär vita med svarta prickarna är väl en nattfjäril.Minns inte vad den heter.men det är väl inte döskallefjärilen, den är ju vit svårt att se när inte vingarna är utfällda.
  Måste se till att få hem en fjärilbok, snarast.
  Kan ju låna på bibblan förståss.För böcker är ju som bekant väldigt dyra.
  Kan ju googla också, men lättare att bläddra i en bok.

  Kram o.tack för älgen.Fint vykort./Mi

  SvaraRadera
 14. Jeg håper du ikke klager over finværet, jeg har i alle fall ikke fått nok sol...enda...

  Bildet av månen likte jeg veldig godt.

  SvaraRadera