onsdag 13 juli 2011

NF Macro…5 prickig Bastardsvärmare?

Idag åkte vi till Sannaskogen.. och jag hade tänkt att hitta motiv till dagens tema där… och motiv fanns det …massor Ler

Men vi fick se en 5 prickig Bastardsvärmare…tror vi .. för i normala fall skall de inte finnas här…men vi pratade med en annat fotande person  och han sa att han hade sett dom där på detta ställe förre året.

IMG_2023

Det var två stycken ..den ena var ljusare…

IMG_2141

och den andra såg ut som de brukar göra …bara det .. att jag kan bara se 5 prickar på den… så jag hoppas att det är en 5 prickig Bastardsvärmare Ler

Men det fanns mycket annat smått och gott att fota där .

IMG_2060

Här kom det hastigt och lustigt en Nässelfjäril och satte sig när jag håll p´å att fota Bastardsvärmaren…den ville tydligen också vara med på bild Ler

IMG_2118

En vacker Blåvinge..det finns så många olika och jag ser nästan ingen skillnad på dom.

IMG_2194

En Vårtbitare hoppade och landade mitt fram för mina fötter.

Men även hemma har man motiv nu ..för sen vi slutade att klippa gräsmattan .. har det växt upp olika blommor och annat smått och gott .. som båda fjärilar och fåglar gillar..så inte vågar vi att hyfsa till den vildmark vi har fått utan för.

IMG_1977

För visst kan det vara vackert att ha det så också .. eller hur Blinkar

Fler bidrag till NF Macro kan ni hitta HÄR

23 kommentarer:

 1. Hafr du sett så mange forskjellige som finnes i skogen din :-) likte så den første der, lyssatt helt perfekt med liksom lyset `under vingene`.

  Ønsker meg en macrolinse etterhvert jeg også, men det får bli når en får bitte itt bedre råd en gang. Nå går pengene med til nye takrenner (å svensk??), uansett, det trengs det også når det regner så ,mye som det gjør på min kant.

  Anneklem

  SvaraRadera
 2. Man ska inte göra sig mer arbete i trädgården än man trivs med tycker jag. Smart att "odla äng" - det är väldigt vackert.

  Kul med bilderna på den prickiga. Det är svårt att veta vad man har sett i naturen. En sån har jag aldrig sett någon gång.

  SvaraRadera
 3. Du tar så mange flotte makrobilder. Disse var kjempeflotte. Og så avslutter du med den nydelige buketten. Jeg er heldig som vet av din blogg. Ha en riktig fin uke til deg.
  Klem fra Hilda

  SvaraRadera
 4. det er et vell av farger og fasonger på sommerfugler og insekter! Nydelig fangst du har gjort her - og så fine macro! ;)

  SvaraRadera
 5. Superfina bilder! Den med nässelfjärilen och den fem prickiga gillar jag jättemycket!! :)

  SvaraRadera
 6. Jättefina bilder. Såna där prickiga har man sett på annat håll också, där de inte varit förut. Jag har bara sett dem i fjärilshus.

  SvaraRadera
 7. å så vackra fjärilar!jättefina bilder,kramen

  SvaraRadera
 8. Lovely.. you're simply the best Mimmi..It's a pleasure to see all your exellent pictures..

  I'm a little bit internationel all because of the guests we have in our home..hi hi..så är det..kram på sig från Annapanna

  SvaraRadera
 9. jahopp då fick jag reda på vad det var för liten krabat jag fotade häromdagen;) bastardsvärmare:) då har jag lärt mig nåt nytt:) å.... vårtbitaren..vilken bild mimmi,du är hemskt duktig<3 varm kram!

  SvaraRadera
 10. Her har du funnet et bredt spekter av forskjellige insekter! Flotte bilder!
  Ønsker deg en sommervarm torsdag!

  SvaraRadera
 11. Om det inte vore för alla fästingar som trivs i högt gräs, skulle jag kunna tänka mej att ha "vildmark" på en stor del av tomten som nu är gräsmatta. Å andra sidan är det inte jag som klipper, så jag ska inte klaga - och OM det nån gång kommer att bli min uppgift att klippa... Då blir det nog äng av det mesta, fästingarna till trots! ;-)

  Den femprickige är verkligen vacker!!! :-)

  Ha en fin dag!!

  SvaraRadera
 12. Vilket paradis!!!
  Helt underbara bilder!!
  Vårtbitaren va snygg!!

  Steffe

  SvaraRadera
 13. så fina bilder!!!=)här skiner solen för fullt idag=)kramar!!!

  SvaraRadera
 14. Riktigt vackra bilder!

  SvaraRadera
 15. Mycket vackra macrobilder Mimmi! Du inte bara fotar de stora älgarna och bockarna :), utan även de små liven!
  Ha en fin sommar fortsatt i Karlstad.

  SvaraRadera
 16. Härliga bilder på alla de små! Bastardsvärmare har jag nog inte sett ännu. Ja, tänk så mycket fint vi har omkring oss, det är bara att ge sig ut i vilken dikeskant som helst och man möts av måånga olika arter!
  Såg ut som en malva du fått i din äng.
  Fortsätt och njut av allt det vackra!
  Kram Pia

  Förresten tremastarblomma fanns hos mig igår i NF Flowers http://istoradrag.blogspot.com/2011/07/tremastarblomma-nf-flowers-10.html

  SvaraRadera
 17. "Gräshoppsan", ja de andra fjärilsbilderna oxså så klart.. helt suveräna.. men du är ju Proffs nu på foton:) Ta gärna en paus med en kopp kaffe hos mig ;) Det störtregnar här idag.. så jag gör ingentinget;) Ha de.. Kramiz

  SvaraRadera
 18. Jag håller med..varför gå över ån..såg ett program på TV där dom pratade om att vårda våra ängar..för det e ju där vi hittar alla våra småkryp..ha det..Maria

  SvaraRadera
 19. Jag får väl komma upp en dag till dig och fota i din trädgård! Härliga bilder på fjärilarna! Ha det gott!!

  SvaraRadera
 20. vilka läckra foton du fått här. De båda fjärilarna måste vara unikt på samma bild.De går ju t.o.m ton i ton. :) Och sista bidlen med gräset....läckert!

  SvaraRadera
 21. Underbara varma bilder. Fjärilen på ärtväxten är också betagande liksom blommorna sist bundna av naturen själv.
  kram

  SvaraRadera