söndag 9 oktober 2011

Nu fick man lära sig något nytt…igen.

dom alla vet vid detta laget..så har jag ju en ny liten kamera…Jag är ganska nöjd med den..men saknade lite olika motiv inställningar .. som solnedgång och sånt.

En underbar kompis till mig …Yvonne var också intresserat av en sån kamera, så idag åkte vi iväg till Bergvig.. jag hade min med mig så hon skulle få testa lite och se om hon kanske ville ha en sån.

CIMG0265

Som man kan se .. så var det inte så bra väder vi hade idag .. och just nu står regnet som spö i backen..men det är klart.. man skall nog vara glad över att det är regn och inte snö.

Men nu till saken…Yvonne köpte en.. och vi åkte hem …

Sen skrev hon att det var ju väldigt många motiv man kunde välja..motiv ? vart ? jag hade ju inte hittat några… Men har du inte kollat på en inställning som kallas Best shot undrade hon…njao sa jag .. det hade jag ..men hade inte klickat neråt….nu gjorde jag det .. och det kom fram 33 olika sorters motiv jag kunde välja emellan… hoppsan… jag har haft kameran i 3 dagar…. Yvonne i en kvart .. och hon fick tala om för mig  om olika sakar som fanns på kameran Generad

Jag fick se ett motiv där man skulle fota en sak som var i rörelse.

CIMG0322

och då skulle man få samma fågel(som motivet är här) med på flera ställen…

som jag förstås testade med en gång…inget bra ljus ..men det kvitter ..det var jätte kul att veta att man kan ta sådana bilder

-----

Igår kväll hade vi gått ut för att kolla om man skulle kunde få se något av allt det häftiga som skulle komma fram på himlen.. vi fick se stjärnor  och inget annat..men vi fick känna på hur kallt det var ute.

Men månen ..den fick vi också se förstås …

CIMG0250

Dessa bilder är också fotat med den lilla nya.

Jag kan inte ta åt mig äran för att det var jag som hade tagit bra bilder på de två andra inlägg under.. för jag hade kameran på auto Blinkar Så det enda jag gjorde var att klicka på knappen ..men det är klart .. gjorde jag inte det .. så blev det ju inga bilder …..hm..

Hoppas ni har haft en fin söndag Ler

9 kommentarer:

 1. det är mycket med dom olika programmen i kameror nu för tiden .Man kan ta åt sig äran till allt man klickar på för ännu finns det inte kameror som far ut på fotorundor o tar bilder själv ,kram Nette

  SvaraRadera
 2. Och där var fågelmataren också! Visst var den kul den här...och som Nette säger, än så länge går inte kameror ut på fotorundor själva! Så ta åt dig äran du. Nu får vi prova alla Best Shottar! ;) Tack för idag. Kram!!

  SvaraRadera
 3. Det er flott å ha venner som en også kan lære litt av. Regnvær her i dag.....

  SvaraRadera
 4. Det er nok den som står bak kameraet som tar bildene. Morsomt innlegg.

  SvaraRadera
 5. Fin bildeserie med nykameraet! Sjekket også de under. Greit å ha et lite i lomma da!

  Kuldegrader, snøvær og vind i området rundt Storlien - Åre....
  Ha en fin ukestart!

  SvaraRadera
 6. Haha, ja där ser man, ibland lönar det sig att ha en kompis med fotointresse. :)
  Fina bilder fick du med den lilla. Rätt häftigt att man kan få så bra bilder som den på månen med en liten kamera.
  Ha en fin måndag nu.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Fniss...kul med nya erfarenheter!
  Men, hänger inte riktigt med vad det är för en kameramodell du avser!? Fickformat kanske, men...?
  ha en fin vecka! /Bea

  SvaraRadera
 8. Ha-Ha! Men jag ska trösta dej med att jag nog inte heller hade hittat alla finesserna i en ny kamera direkt - av den enkla anledningen att de numera tycks kunna göra sånt man knappt inte kan föreställa sej att de faktiskt kan göra!? :-D Min kompaktkameran är ju si så där 3½ år gammal, och i den finns inga "specialare" alls. Så jag skulle nog inte fatta ens vad jag skulle leta efter om jag skaffade mej en ny. Och när man är lite lat med att läsa instruktionsböcker så kan det ju rent av hända att man aldrig upptäcker vissa saker! <:-) Syrran blev tex inte varse att hon kunde filma med sin kamera förrän hennes 9-åriga dotter hade lånat den i några minuter - och det var en kamera som syrran hade haft i massor av år! :-D

  SvaraRadera