torsdag 8 december 2011

I väntans tider…

December månad ..det är en månad där många väntar.. vissa på julafton.. andra.. som jag .. väntar på att vi skall komma in i Januari.. för då har vi kommit på rätt sida av året Ler

CIMG7373

Idag skulle vi åka och handla lite.. strålande sol .. lite vitt på backen .. 4 minus.. vindstilla.. ett riktigt fint väder .

Här under.. är det en annan som också går i väntans tider….

CIMG7376

Tomten och han renar.. får snällt vänta ett par veckor till innan de får fullt upp Ler

När vi kom hem hade solen försvunnit..det var mulet och det börjar gå mot plus grader.. och det snökaos som vi skulle få ..har nu blivit ändrat .. till regnkaos…

14 kommentarer:

 1. Ja, jag väntar också på våren! ;) som du kanske redan vet :P Det får mer än gärna regna i morgon för min del...det är betydligt lättare att cykla i regn än i snöblask...

  SvaraRadera
 2. hihi va söt den sista bilden va.

  Svar på din fråga: jag använder min canon 450D, objektivet på kortet hade jag mitt macro objektiv på 60mm. Jag fotar överlag i raw format. Ljuset i bilden har jag lagt på i efterhand just för att det ska passa in mer med texten.

  Macro objektivet i sig gör bilderna väldigt klara och rena, sen att jag fotar i raw tror jag också gör en viss skillnad. jag gör ju inte så mycket i efterhand.

  SvaraRadera
 3. Flott å se blå himmel her i dag og på ditt bildet. Grått her også nå, men vi har fortsatt -5. Vi kjører til Sverige i morgen på formiddagen så vi håper været ikke blir så alt for ille nedover.

  SvaraRadera
 4. Jag håller med - väntar nog mer på januari än jul! Men det kunde få komma lite mer snö som ligger kvar ett tag, tycker jag.

  Vilken fin tomtefarslampa, skulle man kanske köpa sig? Nej, jag tror inte det ändå...
  Såg också din moderna tomtemor.... :) :)
  Kram Pia

  PS. Glömde! Headerbilden var jättefin, så kunde det gott sett ut lite oftare!

  SvaraRadera
 5. Här har det också varit soligt och fint idag, men det är ju inte många timmar som solen är uppe på himlen så här års. Men det blir bättre redan i januari, så jag instämmer i din längtan dit! :-)

  Varfågeln har varit på besök här idag igen (se nytt inlägg på bloggen), men tydligen ska det inte vara så bra att se en sådan... 8-X Hm... ;-)

  SvaraRadera
 6. Hehe, - morsomt!
  Nydelig bilde i headeren din!
  Ønsker deg en fin kveld!

  SvaraRadera
 7. Ja, vi blir nok alle glade når det går mot lysere tider igjen.. Jula har mangt og mye som vi sikkert skulle vært foruten.. stress, mas, jag, pengebruk, mat i overflod, det kan nok slite på en og hver.. Da er det greit å finne *middelveien*.. jula kommer likevel.. og man burde lære seg å stresse ned.. alt trenger ikke være så korrekt.. Men når julekvelden kommer, ja da er det noe spesielt likevel.... :))

  Så fin nisse og reinsdyr! Har du den i din stue, eller er det fra en butikk?

  Klem fra meg, som har fått hvit utsikt (snø)! :)

  SvaraRadera
 8. va snyggt du fixat i bloggen, jag hoppas inte på snökaos men lite snö så barna kan åka pulka + några minusgrader kan det bli då blir det bra , kram

  SvaraRadera
 9. Hej!
  Ja, en till som väntar mer på januari-ljus än på tomten :)
  Nåväl, alla är väl lite barnsligt förtjusta på själva julafton :)
  Fniss...den var en väldigt trendig tomtemor!!
  Må gott1
  Kram /bea

  SvaraRadera
 10. Snygg tomte och ren...
  och du snö fick vi med besked idag...
  men inget kaos det blir det aldrig här uppe i norr...
  vi ska ha snöoväder det hör som till **skratt**

  SvaraRadera
 11. glömde säga att jag gillar den nya headerbilden. :)

  SvaraRadera
 12. Go´morron Mimmi!

  Här blev det regn istället för den utlovade blötsnön i natt - skönt! Men nu oroar jag mej lite för strömmen, för fy vad det blåser ute! Det är nog stormvindshastighet i vissa av byarna... Antagligen är det varfågelns fel!? ;-)

  SvaraRadera
 13. Det er ventet full storm i Lysekil i morgen, så vi har bestemt oss for å utsette turen en uke og prøver igjen neste helg. Det er jo uansett ikke gøy å være på Liseberg i slikt vær.

  SvaraRadera
 14. Här snöar det iallafall, men det har övergått till blötsnö...vill så gärna ha en riktig vinter nu! Ser härligt ut med den blåa himlen på din bild :)

  SvaraRadera