söndag 4 december 2011

Jag har fotat tomten jag….

Ja just så låter väl inte den visan förstås : )

Vi åkte till Mariebergsskogens julmarknad idag…Vädret såg inte så lovande ut ,men det var i alla fall bättre än vad det var igår,och nu ville jag ha lite frisk luft efter att ha varit instängt hela dagen igår Ler

Vi kom dit….. och tydligen hade många tänkt precis som oss.

CIMG7242

För där var KÖ .. och det bara kom fler och fler och fler .. till slut var det slut på parkeringsplatser..så det stod bilar överallt.

Men..det var inte så konstigt… för titta!!!!

CIMG7245

Solen kom fram…. Ja tro mig ..bilden är från idag… söndag..den 4 december…2011..och inte från i våras..vilken fin grön gräsmatta .. eller hur ; )

CIMG7246

En ny art av mänskligheten eller ?

Nu såg jag först detta när jag la in bilden på datorn …och det är inte jag som står där..om inte någon har klonat mig utan min vetskap förstås : )

CIMG7248

Där nere .. brukar man åka skridsko… där var faktiskt is där så det gick att åka om man ville..men tydligen ville alla titta på alla stånd som var överallt… men jisses .. det var ju otroligt dyrt allt de hade.. så där köpte jag inget.

Efter att ha gått runt en timmes tid ..ville vi åka till ett annat ställe som kallas Skoghall .. där hade de skyltsöndag med en massa stånd där också.

CIMG7270

Fortfarande lika vackert väder och nu hade blåsten också avtagit .

Vi tog bilen och åkte.

Och där …där fick jag träffa tomten.

CIMG7276

Han talade om för mig att tomten gillade att bli fotat.. så jag fotade….och fotade…och fotade.

CIMG7254

Vad denna lilla Ponnys tyckte om den utstyrseln som han hade på sig ..vet jag inte.. han fick inte berätta det för mig.

Ja ..detta var min söndag,hoppas ni har haft en fin söndag också Ler

16 kommentarer:

 1. Hahaa, en ponny utklädd till ren ;) fast han slapp ha en rödmålad mule iaf! Vilken tur att jag inte åkte ner till skogen, för köer är inte min grej riktigt. Nu fick jag ju se fina bilder här i stället! :)
  Tomten var riktigt grann också!

  SvaraRadera
 2. Så kul dag du haft ,jag som bara har gjort sällskap med golvmoppen o skurtrasan ,bra bilder o text ,Nette

  SvaraRadera
 3. Hej Mimmi!
  Jasså, du har träffat tomten :)
  fick du viska din julklappsönskan...blink, blink...
  Här har jag inte träffat en enda idag, det är såååå grått och regnet strilar, nu vill jag ha ljus och riktig vinter!!
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 4. Brukar åka till julmarknaden på Mariebergsskogen men vi hoppade över det i år.
  Att tomten kommer från Skoghall var helt otippat!

  SvaraRadera
 5. vi hoppade över julmarknaden och tog oss en härlig skogspromenad istället, ha en mysig 2a adventskväll:)

  SvaraRadera
 6. Flott å se at dere har kost dere. Og morsomt med nissen og 'reisdyret'. Travle dager her så jeg har ikke hatt så mye tid til blogg-besøk etc. Vi håper å ta en tur til Liseberg neste helg og da skal kameraet være med.

  SvaraRadera
 7. hm, det var åratal sedan jag var på någon julmarknad. Känner inte all för sådant längre. Lite synd kanske. Jag hoppas i alla fall att ponnyn inte fick några identitetsproblem. :)

  SvaraRadera
 8. Vad kul att ni fick sånt fint väder - då är det inte dumt att gå på julmarknad! Skoj att få se alla foton därifrån - det blir nog det närmaste jag kommer en julmarknad i år!? :-D

  Här har vi haft ännu värre väder än igår - och fått det första snöblasket. URK!!! Som väl var höll det inte på så länge, och det la sej inte heller på marken. Men det var illa nog att bara behöva se det! <:-X Vill ha fluffig och torr snö, om det nu ska va nån snö alls... <:-) Får hoppas det blir bättre väder i veckan som kommer - nu minns jag inte ens när jag senast hade ute nån av systemkamerorna...

  SvaraRadera
 9. Flott marked dere har. Oi, du har møtt nissen!!!
  Ha en trivelig uke til deg.

  SvaraRadera
 10. vilken härlig dag du verkar haft:) vilken fin tomte;)

  SvaraRadera
 11. Verkar ha varit en trevlig dag! Saknas bara lite snö :)

  SvaraRadera
 12. Det enda som påminner om att det är december är träffen med tomten. Så mycket du har hunnit att fota de senaste dagarna.Här blir det inte så mycket av den varan. Mina små dockor har jag köpt på en hantverksmässa. Det skulle va någon sorts Waldorfdockor.Men de passar ju till juldekorationer.Lingonen har jag sparat i frysen. Ha de gott. Anita

  SvaraRadera
 13. På det markedet skulle en likt å vært du :-)))

  SvaraRadera
 14. inte klokt vilken varm vinter, vi har dock -6 grader här idag, så kallt har vi nog inte haft hittills i höst/vinter. Nä nu får det komma lite snö så det blir ljusare ute, är så mörkt både på dagarna och kvällarna här.. :-)

  härlig söndag,, själv slappade jag och tog det lugnt..

  ha en skön måndag

  SvaraRadera
 15. Du hade i alla fall tur med vädret..här haglade det med jämna mellanrum..så turen till julmarknaden blev ett snabbt avklarat besök..fick iallafall goda kakor med hem..så till Mitt i Naturen..såg programmet och tänkte direkt..det här slår Mimmi och hennes man direkt..tycker du ska skicka in och tala om allt som du handmatar..och dina ekorrar som öppnar foderlådan..ha det..Maria

  SvaraRadera
 16. Häftiga bilder. Egentligen är det väl bara en sak som saknas på bilderna - SNÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ!

  / Lars

  SvaraRadera