lördag 3 december 2011

Inomhus.. en bra ide idag…

När det handlar om dåligt väder,då kan man lita på SMHI..konstigt att det går med sånt,,,men inte när det skall handla om sol….

Vi tittade på Mitt i Naturen i Torsdags och fick se när de matade Lavskrikorna med falukorv,vilka vackra fåglar det var .. och så stora…det visste jag inte, men när jag såg det programmet ..tänkte jag förstås på vår Vittass som vi matar med Falukorv, men nog mest på när vi matade Talgoxarna som kom och åt ur handen på oss.

IMG_5049

Men det var förstås inte med falukorv …utan med Jordnötter och inte slog vi med stavar heller ..utan smackade bara lite med tungan..men nu var ju Talgoxarna nära ..men det var inte Lavskrikorna förstås Ler

Så här mörkt har vi haft ute hela dagen.. och FULL STORM.

IMG_5057

Ja det blåste så mycket att en Duva fick nödlanda på vår lilla baksida och invänta en lugnare stund så den kunde lyfta igen.

IMG_5063

Domherren gjorde tappra försök att få lite solros frön.. till slut fick vi lägga upp en hög med solros frö ovan på ekorre lådan .

En till som gjorde tappra försök var vår lilla Hackspett.

IMG_5078

Han tittade sig omkring och försökte lista ut vart han skulle kunde hänga, han testade först Jordnöt hållaren ..men där var det svårt att hänga sig kvar,så den bytte taktik.

IMG_5085

Och här gick det bra… ett bra tag med “foten” om pinnen ..då gick det till slut Ler

11 kommentarer:

 1. Kjempe fint Mimmi :)) Ha en flott lørdag.

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Jätte fin serie på de vackra fåglarna. Precis som du skriver så fick man vara innomhus idag, vilket väder.
  Ha en fin kväll!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 3. ja du dom stackarna har det inte lätt nu när det blåser så dant. tycker lite synd om dom.
  fina bilder du fått till:)

  Ha en fortsatt mysig lördag:)
  Kram

  SvaraRadera
 4. kul att hacke kommer så nära, må gott i ruskvädret

  SvaraRadera
 5. Fast "mina" kråkor ute i björken såg ut att ha roligt där de gungade omkring...få se om jag blåser bort när jag går ut nu då ;)

  SvaraRadera
 6. Härliga fågelbilder, så fin duvan är. Här ser vi lavskrikor ganska ofta i skogen, de brukar komma fram och tigga vid fikat :) Men jag har inte lyckats få nån bra bild på den ännu...

  SvaraRadera
 7. Kan skryta med solsken idag ,får man skryta förresten ? Kall morgon med vacker soluppgång ,men då var ju jag på väg till jobbet ,fick bli en snabbrunda med kameran på eftermiddagen ,Nu har nog er storm kommit hit för jag hör att det susar i träden ,kramis ,Nette

  SvaraRadera
 8. Ja Hackspetten är klurig. Inte lätt för den att få tag i maten men han fixar det. (hänger ibland upp o ner på talgbollarna vid fågelmatingen).

  Jag såg också programmet med lavskrikorna. Det var kul att se.

  SvaraRadera
 9. Hej! Ha en fin Advent !

  SvaraRadera
 10. härliga bilder på fåglarna=)
  ha en fin söndag

  SvaraRadera
 11. trodde snön äntligen skulle komma men mjae 5 minuter sen över igen ..hihih suck!
  men va jätte fin solnedgång=)

  SvaraRadera