måndag 5 december 2011

Jag har ångrat mig…

Jag vill nog gärna ha LITE  snö nu .. för nu var det riktigt mörkt och trist ute .. becksvart redan innan fyra på eftermiddagen.

DSC02637

För precis ett år sedan ..den 5 December 2010.. såg det ut så här.. riktigt så mycket snö vill jag inte ha .. och inte den kylan heller.

DSC02733

Men det blir ju så mycket ljusare ute med snö…. eller hur Blinkar

DSC02759

Här var det kolsvart förut.. man såg inte ett dugg..men här  när snön finns .. då är det ju ljust och fint..men som sagt .. jag vill inte ha MYCKET snö bara ett par centimeter och 5 minus.

Uppdaterat.

När jag satt och gjorde detta inlägg ..kom maken fram och sa.. det har blivit lite ljusare ute?

Hjälp ..det var väldigt snabbt jag fick min önskan uppfyllt.. nästan som man blir lite räddBlinkar

IMG_5126

För tydligen hade vi fått ner pytte lite snö under den sista timmen…Tidigare idag kom det också några enkla snöflingor ..men de försvann med en gång..men detta som måste ha kommit för inte så länge sedan ..det ligger kvar,, så nu har vi fått årets förste snö här.

Men ändå en stor skillnad från förre året.. alla dessa bilder är tagna den 5 December.. men de första 3 för ett år sedan . och den sista för 10 minuter sedan Ler

18 kommentarer:

 1. The first picture was very nice but the night-shots are wonderful too

  SvaraRadera
 2. Vi har det där samma snötäcket men det hade kommit under natten ,senast jag tittade var det -2 grader ,så det börjar närma sig .Säg finns det något som är så spännande som väder ,alltid lika oförutsägbart ,kram Nette

  SvaraRadera
 3. Her har snøen kommet og gått flere ganger allerede... Og ja, den lyser opp. Fin bildeserie!
  Ønsker deg en lys kveld!

  SvaraRadera
 4. Du skal se du får litt snø til jul. Her er det også veldig mørkt for tiden. eneste antydning til vinter er en tanke glatt på veien i dag.

  SvaraRadera
 5. Stilig innlegg dette. Bare vent så får du sikkert for mye snø.... Enig i at det blir mye lysere med snøen. Vi har fått litt... i dag.

  SvaraRadera
 6. Jag håller med dig men jag vill ha mycket snö. Sisådär 50 cm som sen ligger kvar utan att blaska och töa. Vi har också mörkt och jag ser inte dagsljus på vardagarna. Mörkt när går hemifrån och mörkt när jag går hem. Hm, men snart vänder det/Kram Lis

  SvaraRadera
 7. Hej Mimmi !

  Hit ska det komma på Onsdag.Hur mycket får vi se då.Tyvärr ska jag ut och resa just den dagen.Till Globen-Stockholm och ögonkliniken.Hade tänkt åka i promenadskor, men det funkar ju inte då.

  Kram Mi

  SvaraRadera
 8. nej, jag vill inte ha snö. Vi har haft lite frost och något lite pudersnö. Det räcker för mig. I dag hade vi sol och snö. Först gången som frosten var kvar.

  SvaraRadera
 9. jag vill ha mycket snö då är d ej så kallt=)men ej kommit än:(

  SvaraRadera
 10. ja lite snö kan det få komma så det blir lite ljusare ute. är väl det ända bra med snön;) fast dom första bilderna såg ju lite små mysiga ut :)

  kram

  SvaraRadera
 11. Det är samma här. I fjol fick vi snö i mitten av oktober och nu i år så kom första snön på riktigt igår kväll. Nu är det vitt och fint ute, inte för kallt och inte för mycket snö. Perfekt med andra ord. Härliga bilder, jag blir sugen på att köra lite mörkerfoto. :)
  Ha en fin vecka.

  SvaraRadera
 12. Ja nog blir det mycket ljusare och trevligare med snö, här hemma har vi bara fått jättelite, men ett par mil härifrån har det kommit mycket mer :)

  SvaraRadera
 13. Visst lyser den upp snön bara den inte lägger sig på garageinfarten. Vi fick lite vitt i dag också men det var i form av hagel.Ha de gott. Kram. Anita

  SvaraRadera
 14. båda min bilder är på kronärtskocka. Den första när jag sköljde av den efter kokningen för att svalna lite. Så det man ser är bladen. :)

  SvaraRadera
 15. Nej, nej, nej...det där att det "blir så ljust och fint" är en gammal skröna! Mörkt och mysigt inne är det ju!!! Att det kommer lite lagom med snö och är lite lagom kallt...så är det ju aldrig! Först blir det snökaos och sen kanske slask...och så fryser det...och så...Ja, du vet ju redan att jag INTE vill ha det "lite ljust och fint" ;) Kram!

  SvaraRadera
 16. Kul när önskningar slår in!
  Vi fick "lite ljust och fint" igår eftermiddag! :)
  Men just nu töar det - av solen!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 17. Visst är det något visst med snö, eller?

  / Lars

  SvaraRadera
 18. Ja dere hadde masse snø i fjor, det husker jeg! :) Artig å samle sammen de forskjellige snøbildene og sammenligne.. Og vet du hva?? Jeg var så opptatt her, så jeg oppdaget ikke *før nå* at det også snødde her hos meg!! =) Masse snø har kommet! Den kom vel med meg.. hehe

  For en fin nisse under her! :)

  Klem fra meg - igjen! :)

  SvaraRadera