torsdag 2 december 2010

Stel

Det blir man om fingrarna när man är ute i denna kyla som är nu .. och jag kan inte hitta några vantar som är bra nog att hålla kylan borta... i alla fall inte några som man kan röra sig i :)
Så mina bilder som jag har fotat idag  och som jag visar upp här .. dom har jag fotat från min baksida ..så med andra ord 
INGEN PROMENAD IDAG.
Vilket inte behövs ibland .. för jag har ju många motiv att fota  här utan att behöva att gå ut mer en 2 meter från värmen ;)
Imorse när jag vaknade  var det väldigt vackert ute ..det var rimfrost på allt och det var så fint när solen skinade på det:)
Vi har otroligt många Grönfinkar här  ..de äter otroligt mycket solrosfrön ..men de sölar väldigt mycket så det är mycket som hamnar på backen .. vilket är jätte bra  då Grå/snösiskor inte äter från en automat utan äter från backen ... även Bergfinken vill helst äta från backen ..men den kan äta ur automat också.. men det är många små fåglar som bara kan äta mat från backen ..  men det är inte så många som tänker på det  utan de sätter upp en massa automater . vilket är jätte bra ..men  man får även se till att det är mat på backen till de andra småfåglar :)

21 kommentarer:

 1. Fine vinterbilder igjen Mimmi. Vi har samme været ser det ut til, og hos oss meldes det kaldt til over helgen.
  Hatt ut mere mat til småfuglene i dag, og de spiser mye for tiden.
  Ha en fin kveld:)

  SvaraRadera
 2. Oj jösses va mycke fåglar du har, förstår att det går åt en massa frön för dig, dom små dunbollarna äter en del.
  Vackra foton fick du utan promenad, jag tog en kall promenad och som du säger när man ska hiva kameran ur ryggan blir man tokkall om fingrarna..

  Ha det bra i stugvärmen...

  SvaraRadera
 3. Ja, tänk vad de små fåglarna kan glädja oss - om vi matar dem förstås! Dubbel glädje!
  Ingen sol alls här idag, så dagsljuset försvann fortare än kvickt!
  Fina solskensbilder här hos dig!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 4. Nydelige vinterbilder, Mimmi!
  Du får kjøpe deg jakthansker, de funker!
  (prøvde google oversetteren nå, ler meg skakk over hvordan google gjør svensk om til norsk)
  Ha en flott kveld!

  SvaraRadera
 5. Fine vintermotiv, og fine finker du har. Kunne telle 24 stk i bjørka på det nederste bildet:) Og visst går det med mye mat til dem nå i kulda. Har en del både grønn, og andre finker her hos oss også, men akkurat nå er det mest dompap og meiser...Ellers så er det fortsatt sprettkaldt,-28 nå. Brrrrr!...

  SvaraRadera
 6. Så fint de sitter och solar sig.Varken fingrar elle kameran mår bra i denna kylan. Det kommer väl bättre dar att fota på så vi får ha tålamod. Men genom fönstret har ju också gått bra efter jag kan se på dina bilder.Vi hade besök av en hackspett i går som jag lägger in nån dag.Kram. Anita

  SvaraRadera
 7. ja, så där ser det ut. Fast hos mig är det mest talgoxe och blåmes. Men lika kallt.

  SvaraRadera
 8. Rimfrost och snö i solsken är verkligen vackert på bild.
  Tusen tack! för både tipset om animeringen och Live feed traffic. Det är inte värt att ha den där om det gör bloggen mycket trögare, jag vet ju hur irriterande det är när det går segt =)
  (Om du tittar in nångång, och kommer ihåg det, skulle jag bli glad om du skriver om du märker nån skillnad, om det går mindre segt).
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Eftermiddagen här var så snöig och ruggig så jag gick inte ens ut i trädgården... <:-)

  Här finns inga grönfinkar nu - inte som jag har sett iallafall. Men alla är tydligen hos dej, så det är ju inte så konstigt då! ;-)

  SvaraRadera
 10. Du jag bara älskar mitt fågelbord här..jo men det blir lite skräp men vad gör det..att få njuta av fågellivet helt nära köksfönstret är värt lite städande under bordet..

  Härliga bilder Mimmi..så tjusigt så.

  SvaraRadera
 11. Hej, hur mår du idag då? :)
  Kram!

  SvaraRadera
 12. jätte vackra bilder ,men brrr det är för kallt nu tycker jag,
  ha en goo fredag imorrn.

  SvaraRadera
 13. Ditt første bilde her falt jeg så for Mimmi :-) slev om den grønnfinken er flott, falt jeg helt for ditt første bilde av treet.

  Anneklem

  SvaraRadera
 14. Fine bilder Mimmi, du trenegr ikke gå tur du med så mye spennende på utsiden av vinduet ditt :)
  Det er ikke lett på fototur med store vanter på seg, som Hans sier så er jakthansker veldig kjekt å ha nå i kulden. Lette å bruke og man holder varmen :)

  SvaraRadera
 15. Masse fine bilder her Mimmi! :) Ser ut som fuglene sitter og solbader seg, de trenger vel litt varme fra sola, nå som det er så kaldt!!

  Det er 17 minus her nå!!

  Jeg fant akkurat giffilen på Photoscape.. men fant et annet program som jeg lastet opp dagens bilde av kjøttmeisen på.. de fungerer bra begge de to programmene, artig med slike programmer!

  Klem fra meg! :)

  SvaraRadera
 16. Klart fåglarna kommer till dej, när det vankas mat. Tur för dom.

  Strax ska vantarna på och mössan på huvudet.
  ska gå till jobbet idag.

  Ha en riktigt skön adventshelg.//Lissen

  SvaraRadera
 17. Bergfinken verkar inte vara härnere. Har bara sett den ett par gånger och då på bilder jag tagit. I trädtopp förståss.

  SvaraRadera
 18. tips! ha fingervantar under tummvantarna :) så tar du bara av dig tummvantarna när du ska fota :) så behåller du lite värme

  SvaraRadera
 19. Här sitter det också massor av grönfinkar högst upp i björken...Det borde finnas varma vantar i affärer för utomhusaktiviteter...fast de är nog dyra..önska dig i julklapp! :)

  SvaraRadera
 20. Det är kallt och svårt för fåglar och djur nu. Ha en fin helg nu !

  SvaraRadera