onsdag 1 december 2010

Sverige Fryser

Men det är vi inte ensamma om  och vi är inte det land som har det kallast.
DSC02401
Men man är ju inte van vid att det är SÅ KALLT så tidigt som i November.
DSC02398
Till och med de vissna löv bilder en kropp som en myra och försöker krypa iväg
Vilket kan bli lite svårt då de sitter fast i den andra änden förstås :
DSC06932
Man kan ju inte göra som denna Trana gör  .. bara flyga iväg till ett ställe där det kanske är varmare än vad det är här .
DSC02388
Men samtidigt .. så vet jag inte om jag vill vara utan den vackra vintern …om den bara inte hade varit så förbaskat kall förstås Ler  för även vintern har vackra saker att bjuda på Ler
Dessa bilder tog jag idag när jag var ute på en promenad ..den blev inte lång .. jag var nog bara ute i drygt 30 minuter innan jag gick in i värmen igen Ler     Bilden på Tranan ..den har jag INTE fotat idag ..det var de andra 3 som jag fotade idag

10 kommentarer:

 1. Ja, den kulda deler vi visst med mange akkurat nå. Er visst kulderekord for november flere steder her i landet.
  Skjønner godt at turen ute ble kort, men fin bilder har det blitt.:)

  SvaraRadera
 2. Ja, det är ovanligt kallt för denna tid av året.
  men vilka fina foton du har tagit....som vanligt...
  ja, tänk om man kunde som flyttfåglarna flyga till varmare länder...
  det skulle inte vara dumt när vintern känns alltför lång.
  Men visst är vintern vacker också...men det behöver ju inte vara alltför kallt.
  kram

  SvaraRadera
 3. Vi fryser her også også, men fyr på ovnen og fuglemat i hagen hjelper litt :o) Fine bilder du har tatt på din tur. Var uten en tur nå i kveld ved vannet, -22 blåste det, ble ikke så lange turen, hehe, satt nesten fast i kamera etter 10 minutter, men det er godt å komme ut på tur.

  SvaraRadera
 4. Håller fullständigt med dig om att vintern är vacker , bara det inte varít så snabla kallt :)

  SvaraRadera
 5. Årstiderna är verkligen en förmån att få uppleva..tänk när ljuset återvänder och våren kommer..oj oj oj..undertiden är det vår plikt att underhålla varandra på bästa sätt..Mimmi du är en fena med kameran..du underhåller mig..tack för det..

  SvaraRadera
 6. Joda, det er kaldt her og. Nettopp tilbake fra 2t på tribunen underf fotballkampen i kveld. -16 var ikke no' problem når påkledninga er riktig!!
  Den trana vil nok slite om hun er her på denne tida....

  SvaraRadera
 7. Visst är det vackert men det är inte roligt med kylan. Idag har det faktiskt varit lite mildare hos oss. Runt fem minus och sol. Skönt...:)

  SvaraRadera
 8. Go´morron!

  Lite varmare idag; "bara" minus sju grader här. :-)

  Hoppas ditt tranfoto inte var taget igår, förresten? Tranorna bör väl ha landat nere i sitt vinterviste i Afrika för länge sen...? 8-X

  Åh, har du ett sånt superbredband!? :-) Då tror jag INTE du blir riktigt nöjd med ett mobilt på 3 Mbit/s, som vi har. Fast det kanske är hela 6 i laptopen du beställde!? Hoppas det! ;-)

  Jag skulle inte ha nåt emot att ha en sån laptop - tänk vad bra att kunna ta den med sej överallt och alltid kunna vara uppkopplad. :-) Köpte en bärbar dator till dottern i somras, men tänkte tyvärr inte så långt då som att hon skulle haft nytta av en med inbyggt bredband i... Så hon har också ett mobilt kontantkorts-bredband till den nu, fast Telias. Funkar bra där hon bor, men hon kan inte använda det om hon kommer hem här för här finns nästan noll täckning vad det gäller Telias mobilnät...

  Nähä... Jag skrev i mitt blogginlägg att jag skulle fixa alla dagens måsten nu, och här sitter jag istället och skriver en halv roman till dej. Fniss! Men NU ska jag (strax!!!) köra till jobbet + handla! :-)

  Ha en fin dag, och hoppas att du inte behöver frysa lika mycket som igår om du går ut! :-)

  SvaraRadera
 9. vad fint d gnistrar i snön=)
  ha en bra dag!

  SvaraRadera
 10. Underbar färsk vykort här i hällande regn;) Tack

  SvaraRadera