fredag 15 juli 2011

En Blöt promenad…

Sent på eftermiddagen ..slutade det att regna.. så då passade man på att gå ut…men inte för långt bort hade jag tänkt .. ifall det skulle börja att regna igen.

Idag fick jag se “fjärilar  jag inte har sett förut…

IMG_2471

De är ganska smarta de små krypen … en liten paraply ..

IMG_2534

Hur tusan den sittar fast .. det är mig en gåta…. Det ser ut som om den hängar på tork .. vilket kan vara troligt Ler

IMG_2516

Denna hängar på tork på ett annat sätt … som jag inte kan se heller…

IMG_2423

Men jag såg en som satt helt normalt.. och en sån har jag faktiskt sett förut  och även fotat ..

IMG_2456

på slutet av min promenad .. började det komma fram lite flyg fä igen--

Och till sist .. ville jag ha en bild med lite regndroppar på också

IMG_2321

Sen tittade jag på klockan… hoppsan… jag hade varit ute i nästan 3 timmar..så det blev full fart hemåt… ganska så blöt om fötterna var jag också.

IMG_2558

Jag hann att stanna till en 30 sekunder för att fota denna Björktrast ..men sen ville jag hem och byta kläder Ler

Alla bilder är fotat med Canon 550 och objektiv 55/250… alltså .. inget macro objektiv .. Har använt inställningen A och iso 200

Jag har börjat att använda Canon mer och mer.. inte för att min sony A 500 är sämre . för det är den inte .. utan jag använder Canon för att den har 18 MP  så då kan jag beskära mina bilder mycket mer…Men jag har börjat att Gilla min Canon mer och mer…vissa saker blir jag fortfarande irriterat på ..men det går snabbt över Blinkar

13 kommentarer:

  1. Snygga foton blev det på dina akrobatiska fjärilar. Björktrasten var läcker. Ha de gott i helgen. Efter allt regnet hoppas jag på solsken i morron. Kram. Anita

    SvaraRadera
  2. Ja, det är verkligen en superbra kamera och objektivet är grymt bra det med. Vi har just kommit hem från en semestertripp till Stockholm och det är just det objektivet plus ett ljusstarkt 20mm som jag använt på hela resan.
    Fantastiskt fina bilder, fina i färger och i skärpa.
    Ha en skön helg. Här regnar det, hoppas att du får sol.

    SvaraRadera
  3. Enligt väderprognoser tidigare i veckan skulle det fina vädret vara tillbaka här idag - men inte ännu så länge, tydligen... :-I Det är helt igenmulet ute och riktigt grått och trist... Men det regnar inte, så jag ska väl inte sluta hoppas riktigt ännu! <:-)

    Har lånat ut min 40D och det stora 70-200-objektivet till maken idag, så jag tror inte det blir så mycket fotat för min del förrän de är hemma igen - iallafall inte fåglar, ekorrar eller insekter...

    Jag har ju bara 10 megapixlar i 40D:n (och 12 i 450D:n), så visst skulle det sitta fint med några tusen såna till nångång framöver. Fast än hellre skulle jag vilja ha bättre ISO-egenskaper. Jag har ofta lite för långa slutartider, så fotona inte blir riktigt så skrapa som jag skulle vilja ha dem, har jag märkt... Fast tidigare försökte jag att alltid ha ISO 200, men numera har jag vanligen ISO 400 istället - och det går bra det också. Även 800 brukar bli helt okej, men mer än så blir rätt brusigt...

    Ha en bra dag! :-)

    SvaraRadera
  4. Hej!
    Så mycket vackert du fått i bild! Insekter och fjärilar är en fantastisk värld och tur att man kan komma nära med kamera :)
    Beundrar din flit med upptäcktsfärder i både regn och sol :)
    Kram /Bea

    SvaraRadera
  5. Hejsan Mimmi !

    Sedan den 7 Juli 2010 har jag läst och skrivit i Din blogg.
    Hundvalpen i förra inlägget, vilken ras är det Collie ?

    Tråkigt med regnet,men det behövs för växtligheten vet vi ju.

    Hoppas allt är bra med Dig och Ditt.

    Nu tittar solen fram bakom mörka moln

    Kram Mi

    SvaraRadera
  6. Ja, det ser lite märkligt ut som de hänger. Vackra bilder oavsett kamera!

    SvaraRadera
  7. Idag har det inte regnat i alla fall! Kul att få följa med dig på lite promenad här i bloggen, själv cyklade jag ju bara lite igår och fotade inte (jo, kråkbråk i björken, förståss ;) Kram!

    SvaraRadera
  8. så vackert me regndroppar=)kram ha en skön lördag=)regn här just nu,men rätt skönt iaf

    SvaraRadera
  9. Så flott serie av sommeren. Noen regndråper er jo fint. Ha en koselig helg til deg.
    Hilda

    SvaraRadera
  10. Så fantastiska bilder, du är så himla duktig på att fota närbilder! Det är förresten precis den kameran jag funderat på...men är lite osäker på vilka objektiv man behöver...jag är inte så insatt hur de fungerar...så vi får se hur det blir :) Ha en trevlig helg!

    SvaraRadera
  11. Underbar fjärilsbild ,det är kanske många som behöver hänga på tork nu efter den här blötan som kommit idag ,annars har det varit spegelblankt vatten hela dagen ovackra moln som färdats förbi så kameran har varit iflitig användning ,hälsningar från skärgården ,Nette

    SvaraRadera
  12. du är suverän på att hitta roliga saker. Fjärilar på tork. :) Fast den använde nog blomman som paraply. Det är nog inte så bra om vingarna blir blöta. :)
    Den där vita med prickar är ju riktigt snygg. :) Tror inte jag sett den.

    SvaraRadera
  13. Så gøy da å se nye sommerfugler. Jeg håper det dukker opp noen nye her også i løpet av sommeren. For nå har mine spesielle sommerfuglblomster blomstret så da dukker det nok opp noen så fort solen kommer fram.

    SvaraRadera