tisdag 28 december 2010

Hjälp vilka problem ..och problem....och åter problem

Har man inte problem ..så kan man skaffa sig det hur lätt som helst... Det är bara att erbjuda sig att hjälpa till att avinstallerar ett antivirus program och installerar ett nytt .. lätt som en plätt ..det har jag gjort många gångar  utan några problem.   Men denna gång .... gick det åt skogen .. Jag skulle hjälpa en bloggkompis Yvonne med att ta bort ett antivirus program på hennes dator ... gjorde precis som jag alltid har gjort .. och allt gick bra och vi installerade ett annat .
Jag åkte hem och gick en promenad.
Jag såg min lilla Ekorre i den lilla skogsdungen.. och så glad jag blev  jag hade inte sett till den på länge nu och trodde att den var borta,men det var det som tur var inte :)
Ser ni på de sista två bilder ..hur glad den ser ut efter att ha hittat något nere i snön :)
Sen Pratade jag med Yvonne.... Hon kom inte in på FB  hon kom inte in på sin mail.
Vi åkte tillbaka till henne då jag ville kolla hur det såg på datorn...... vi avinstallerade det nya antivirus och kollade .. nej  inget av det funkade ändå...vi installerade firefox ... och då funkade det .. glad i hågen åkte jag hem igen:)
Allt var frid och fröjd ...trodde jag ....men nu var det andra problem  som hade dykt upp som vi inte kollade igår ... hon kan inte göra inlägg med bilder på sin blogg .....stön.....Jag kollade upp vad det var för antivirus program som hon hade på datorn innan jag tog bort det och kollade lite runt för att se om det var fler som hade haft samma problem .. och JA det var det ..så det var det programmet som hade ställt till allt detta elände som nu har drabbat Yvonnes dator
Man kunde inte ens göra en systemåterställning  för den rutan kom upp  helt vit ... tydligen så lägger Avart programmet en massa system filer i karantän.. sådana filer som den tycker kan vara lite farliga....och när man avinstallerar det programmet  så tar den även bort de filar ..men jag hade ju kollat om det fanns en mapp där det stod karantän på och jag såg ingen ..suck.
Så Nu sitter stackars Yvonne och kan inte uppdaterar sin blogg ..det vill säga  hon kan det om hon verkligen vill   för hon fick låna en liten bärbar dator av mig  .men den är bara på 10 tum  så den skärmen är inte mycket att titta på .. men jag använde den när jag låg på lasarettet  så det går att se något i den ;)
Men det är så klart mycket roligare att kunde sitta och använda sin egen dator  den kan man ju utan till  en annans dator  vet man ju inte ett dugg om
Nu har jag även gjort många ominstallationer  men nu vågar jag ABSOLUT inte röra hennes dator igen ;)  även om jag nu vet att det var programmet avart som ställde till det  .. det som fattas är java på hennes dator ..men det går inte att få in ... man skall först avinstallerar virusprogrammet ..stod det ??? men HALLÅ  det var ju precis det vi hade gjort :D ja ja ja .. hoppas hennes son får ordning på den...det går ju att stoppa in skivan och välja att den skall reparera  så slipper man att göra en total ominstallation
MEn detta har jag aldrig varit med om förut  och jag vill VERKLIGEN inte vara med om det nån mer gång ;)

29 kommentarer:

  1. Men....vilket elände! Hoppas det löser sig och din vän får en fungerande dator så småningom, men av erfarenhet här hos oss brukar det vara en låååång utdragen process med virusprogram som felar!!
    Fin,fina bilder Mimmi!
    Nu tar jag avslutning på detta blogg-år (vi får små nattgäster)och ett speciellt Tack till dig Mimmi som har varit min trognaste bloggvän!
    Gott Nytt År!
    Vi ser framemot ett rikt år 2011 med nya äventyr med kameran :)
    Kramen /Bea

    SvaraRadera
  2. Fy, så trist. Hoppas att det löser sig. Vilka fina bilder på ekorren. Jag ser snön på hans huvud, sött. God fortsättning önskar jag dig/Kram

    SvaraRadera
  3. Trist när det inte fungerar ,så söt din ekorre är,kram Nette

    SvaraRadera
  4. Börjar det så kan det hålla på ett tag med eländet, men jag hoppas att hon får ordning på sin dator.

    SvaraRadera
  5. Bränn detta program på CD-skivan och starta om maskinen genom den.
    Panda SafeCD 4.4.3.0

    SvaraRadera
  6. Ja, nästa gång du kommer får du dricka kaffe genom brevlådan ;) Uuuu så synd det är om mig ;) Men det löser sig säkert! :) Ekorren har inga såna problem han!!

    SvaraRadera
  7. Så fine bilder av ekornet! Og slett ikke dårlige de to andre bildene heller,..synes det første av "bladbildene" var spesielt fint :)

    SvaraRadera
  8. Måste börja med att tala om en sak för dig, men du kanske vet det redan, du ÄR en riktig fena på att ta foton av djur och natur.
    Fotot av sparvhöken är bara så helt underbar.
    Du måste ju kunna ta foton till en fågelbok, man ser ju alla tecken och färg som den har.
    Bara så vacker i sin rovfullhet.
    Och sen den lilla ekorren....ja vad ska jag säga jag njuter av dina foton och den skärpa du har i dem...

    Sen är det ju tråkigt med att inte din kompis dator vill som du vill, hoppas det ordnar sig för henne.
    Jag är urdålig på sånt där.....ropar alltid på Rantafar och håller tummarna...

    Ha nu ett gott slut på året och jag hoppas att du får ett underbart 2011.

    SvaraRadera
  9. hoppas d löser sig med datan,bra hon kunde låna en =)
    va söt ekorre då=)nädå ,d blev bra färgen=)

    SvaraRadera
  10. När jag läste rubriken problem och problem och sen såg den andra bilden på ekorren - DÅ tyckte jag det såg ut som om något annat djur fått tag på din ekorre! Men så var det ju inte!

    Hoppas det löser sig med datorn. Det är precis just därför som jag aldrig ger mig på sådant! *hi hi*
    Kram Pia

    SvaraRadera
  11. Usch vad trist när det blir så där. Men jag måste fråga...är det Avast det heter? Du skriver Avart. Jag blir lite orolig för vi har Avast själva. I så fall vet jag att det kan bli trubbel.
    Ljuvliga bilder på din ekorre.
    Ha en fin kväll.

    SvaraRadera
  12. Flotte bilder, både av ekornet og de visne bladene med snø!
    Synd med PC-en til Yvonne, håper den blir fikset.
    Noen virusprogram fungerer som et virus selv...
    Ha ei fortsatt fin romjul!

    SvaraRadera
  13. Mmmmmm så är det med virusprogram ibland hindrar de det man vill se..då är det inställningarna man måste förstå och kunna ändra på...du har säkert provat cookies och sådant..hoppas det reder ut sig..

    Du dina ekorrar är ju bara för charmiga...underbara bilder..

    SvaraRadera
  14. Men vad söta bilder på den gulliga ekorren !!
    och de övriga så fina foton !

    Men vilken otur att det blev sånt trassel med avinstallationen av det gamla och installationen av det nya antivirusprogrammet
    hoppas det ordnar sig
    kram

    SvaraRadera
  15. Tack för hjälpen, Mimmi. :) Vi ska hålla det här i minnet.

    SvaraRadera
  16. Får håpe det løser seg.
    Fine bilder på ekornet:)

    SvaraRadera
  17. Dina naturbilder är helt suveräna. Toppenbra fotat!
    Hoppas att det löser sig med kompisens datorproblem.
    Gott nytt år!

    SvaraRadera
  18. Det var en iverig kar på matjakt i de første bildene :) Lykke til med dataen også, ikke mye gøy når slikt skjer.

    Fortsatt fin romjul til dere :)

    SvaraRadera
  19. Otroligt fina bilder på ekorrarna och löven. ha en fin dag nu !

    SvaraRadera
  20. inte lätt med datorer och antivirus, jag kör avast och har aldrig haft några problem men jag har inte avinstallerat och kört in ett nytt någon gång heller utan tycker det fungerar bra. :-)

    ni kan alltid avinstallera det nya virusprogrammet och köra in det gamla igen, då tror jag det kommer att fungera igen. :)

    jo det har blivit lite snö här, är nog lite mer än förra vintern t om. :-)

    ha en fin dag

    SvaraRadera
  21. Attans elände..så jag tittar på ekorren istället..han ser ju för go ut..han gör en så glad..som du alltid gör med dina bilder..
    Så Gott Nytt År till dej och de dina..Maria

    SvaraRadera
  22. stackars lilla yvonne då!, fina bilder såklart också :)

    SvaraRadera
  23. Hejsan!

    Ja, det var ju ett elände med Yvonnes dator - men vem hade ens kunnat ana att det skulle kunna gå så illa. Det där är ju något man ska göra innan man installerar ett nytt antivirusprogram ju. (Vilket jag och maken inte hade koll på första gången vi bytte sånt program, med följden att datorn låste sej totalt! Och vi hade ingen dataexpert till hands så det var bara till att anlita en firma för att få hjälp med den saken... <:-) Men sen har vi varit lite försiktiga och hållt oss till ett och samma program! Hm...)

    Förhoppningsvis har hennes son snart fått igång datorn åt henne, och du var ju dessutom snäll och lånade ut den lilla bärbara. :-) Det löser sej!!!

    Men det kan bli svårt för dej att ta nya kort på ekorren, som är lika fina som dem du visar upp här!!! :-D Så underbart söt den är när den sitter där i snön i en liten strimma solsken och dessutom är alldeles vitpudrad i nyllet av snön! Ljuvlig!!! :-)

    SvaraRadera
  24. Kjedelig med dataproblemer, kanskje Yvonne må ringe en pc-doktor?

    Ekornet var søtt, den var du ihvertfall heldig med.

    Godt nytt år ;)

    SvaraRadera
  25. Hej Mimmi, du verkar haj på det där med datorer. Jag skulle vilja ha lite hjälp av dig om du kan. På din sida har du translate, jätte bra hjälpmedel när man har många USA läsare,hur gör man....för att lägga in den.

    Sen har du ettiketter typ så om man vill läsa eller se en äldre bild är det enkelt att komma in på den sidan, men jag har också lagt in sådana sidor men då får man bara själva överskriften, HJÄLP Hur gör man.

    Hoppas på hjälp.
    Ha det gott i vinterrusket, snart sommar=) kram Monica

    SvaraRadera
  26. Det er ofte slik har en ikke problemer så dukker de opp. Flotte ekornbilder her igjen.

    SvaraRadera
  27. jag känner igen det där. Alltihop. Det är då man ska se till att man har backup på allt man är rädd om. Sedan skulle man helst köpa en ny dator för att slippa eländet. Men det går ju inte. :(

    En sådan där 4-hjuling vore kul att ha. :)

    SvaraRadera