söndag 19 december 2010

Snabbt ... och pang

Jag satt och tittade ut genom fönstret  och tittade på alla fåglar som satt och åt ..det är väldigt rogivande att bara sitta och titta på dom....
MEN
Då helt plötsligt hände det något ..en Sparvhök kom i full fart och dök ner i trädet bredvid.
Då alla fåglar helt plötslig var borta .. (tacka tusan för det) gick jag ut för att kolla om jag kunde få se sparvhöken  och kanske  kanske få en bild på den.
Det första jag såg när jag kom ut var en liten Blåmes som låg på backen bredvid mitt fönster.Den hade fått full panik och flugit rakt in i fönstret..... jag vill kolla om den var död eller om den fortfarande levde.
 Och som ni kan se här  .. så gjorde den det .. även om jag först trodde den vad död  där den låg med utslagna vingar på backen...vi tog upp den och borstade bort all snö som den hade på sig
och så fick den komma in i värmen i 2 minuter 
Men vi ville inte ha den inne för länge då vi var rädd för att det kunde skada den mer än det hjälpte den .. vi har som tur är bara runt 6 minus nu .
Den satt där på makens arm en stund  och sen flög den bort och satte sig på en buske... efter 10 minuter kom den tillbaka och åt mat ..så den verkade ha klarat sig bra i alla fall :)
-----
Igår fick vi ett snabbt besök va gulsparven'
DEt fick bli ett panik foto  då man i alla fall ville hinna att få en bild på den innan den försvann .. och försvann ..det gjorde den snabbt :)
Ha en riktig fin dag alla :)

21 kommentarer:

  1. Å, en sån dramatik! Ja, de lurpassar ju gärna vid fågelbord, hökarna. Tur att lilla blå klarade sig..även om hökarna också behöver äta. Synd att de inte kan äta talgbollar...Och gulsparven gör verkligen skäl för sitt namn! :)

    SvaraRadera
  2. stackars liten, men ni fick ju ett minne för livet. :)
    Vackert foto på gulsparven.
    Min dator beter sig ungefär som om man gick på gungfly. Den kan lägga upp 78 explorer utan att man kan stoppa eländet. För ögonblicket funkar det men nu vågar jag ju inte stänga av. :(

    SvaraRadera
  3. ja, det har egentligen inget med explorer att göra, excel blir samma sak.osv. Jo man ska kunna stänga av sidpanelen, problemet är bara att jag kan stänga ner det med lite besvär, men inte stänga av det. Det strular ju när det öppnar. Men jag hittar inte var man kan stänga AV funktionen så att den inte öppnar igen. :(

    SvaraRadera
  4. Hej!
    Det var en lycka att lilla Blåmesen klarade sig undan Sparvhökens klor!!
    Vacker bild på Gulsparven!
    Nu skall vi iväg på kalas... inga fritidsproblem idag minsann :)
    Kram /Bea

    SvaraRadera
  5. Flotte fuglebilder på hånden. Nå skal vi se på håndball!!

    SvaraRadera
  6. Så snälla ni var mot lilla blåmesen! Till o med tog in den! *s* Skönt att den klarade sig i alla fall! Härliga och lite ovanliga bilder blev det ju också! :)
    Och där fick du ju din gulsparvsbild till sist! Ibland har vi haft ca 8 - 10 stycken här samtidigt!
    Tack för ditt beröm om min julheaderbild och annat! :)
    Ha en fin 4:e advent!
    Jag och maken har nyss varit ute och skottat igen!

    SvaraRadera
  7. Åh den lilla blåmesen, finns ingen sötare.Jo det gör det förståss, men nu gäller det den.Såg två utanför mitt sovrumsfönster, har talgbollar och en kokosnöt med ister i.Som verkar intressant.Talgoxen är en elak liten en.Flaxar bort dom.

    Kram Mi

    SvaraRadera
  8. Så söt.
    bra att den klarade sig :)

    jisses vilken snygg gulsparv! :)
    första gången jag sett en sån.

    SvaraRadera
  9. himla söt är den lilla blåmesen
    oj vilken tur den inte dog de är verkligen så små,mina föräldrar har talgoxar som kommer å äter ost ur händerna varje somamr det är så häftigt!!!
    va fina bilder...

    SvaraRadera
  10. Så härligt...då har ni räddat liv idag alltså..så söt den är..vi hade en väldigt tam blåmes ett år minns jag..åt ur handen..nu är man nästan rädd att ta i dem..men man kan ju tvätta sig :)

    SvaraRadera
  11. Jag blir så förtvivlad när fåglarna flyger in i fönstren..har satt upp klisterfåglar så att dom kan se rutorna(hoppas jag)hängt träfåglar och ändå säger det pang ibland..gör som du med din lilla pippi..tar upp den i handen för att se om den är stark nog att flyga..och tack o lov blir det så för det mesta..ha det..Maria

    SvaraRadera
  12. Åååååå, dakars liten da! Fint at det gikk bra med den :) Minner meg om blåmeisen her som også kolliderte med vinduet, men klarte seg fint den også :) Gikk ikke så bra med en dompap (hanne) for noen dager siden :(

    Joda, kommer vel noen nye innlegg før året er omme , men de få dagene som er igjen nå blir nok travle tenker jeg..:)

    En fortsatt fin adventstid til deg :)
    Klem :)))

    SvaraRadera
  13. Hei Mimmi,
    For en dramatikk utenfor stuevinduet. Helt utrolig at den lille fuglen overlevde, men kan hende en tur inne i stuevarmen gjorde utslaget.
    Spennende bilder har det også blitt her.
    Ha ei riktig fin uke Mimmi:)
    Klem fra Berit.

    SvaraRadera
  14. Som en fin liten julberättelse.

    Vad vacker bilden på gulsparven är, superfin.

    Här snöar det massor.
    Kram Lissen

    SvaraRadera
  15. Tack så mycket! :)

    Snällt av fågeln att sitt på armen en stund och posera! :)

    SvaraRadera
  16. Oj, vilken dramatik. Tur att det hela fick ett lyckligt slut! Och på köpte fick du bilder på en blåmes sittandes på en hand, vilket inte kan tillhöra vanligheten :-)

    Ha en fin start på veckan!
    Kram

    SvaraRadera
  17. vilken tur att de små fåglarna lyckades flyga iväg och ingen blev tagen av Sparvhöken
    Dom måste ha varnat varandra på något sätt

    men stackars lilla blåmes som blev så rädd att den flög rakt in i fönstret
    men vad skönt att den klarade sig
    och tack vare snälla människor som tog hand om den
    helt ljuvliga foton !!!
    och av den söta gulsparven
    kramar

    SvaraRadera
  18. Men vilken dramatik som utspelar sig hos dig. Vilken tur att den lille blåmesen klarade sig. Fina bilder där han sitter på makens arm. Tänk att den satt kvar så länge.
    Här fortsätter snön att vräka ner. Tur att det är lätt snö, när man vadar fram genom den är det bara som ett stort vitt fluff. Mysigt, men det får gärna räcka nu. :)
    Ha en fin måndag.

    SvaraRadera
  19. Det kan jag kalla dramatik och vilken tur att blåmesen klarade sig. För några dagar sedan flög en gulsparv in i vårt fönster, men den klarade sig inte.

    Svar
    Tofsmesen äter frön på vintern och även talg.

    Ha en bra dag

    SvaraRadera
  20. bra att den klarade sig=)
    kyligt idag kalla vindar burr!ej ut mer nu=)
    kram

    SvaraRadera
  21. Go´morron! :-)

    Det här inlägget missade jag igår. Vad SKÖNT att den klarade sej!! :-) Och att ni kunde se att den var tillbaka vid maten sen igen - då var det nog ingen fara alls med den. Så länge de bara äter håller de väl även värmen, tror jag?

    Fina foton lät den dej dessutom ta! :-)

    Kul med gulsparven också. Har inte sett nån sån här i vinter. Däremot såg jag två till gärdsmygar vid vårt garage igår. De är aldrig vid fågelmaten och jag undrar just vad de lever på nu. Och vad man eventuellt skulle kunna stödutfodra dem med - och var nånstans man i så fall ska lägga ut den maten? Får kanske se om man kan hitta nåt om detta genom att googla... :-)

    SvaraRadera