onsdag 19 maj 2010

Canon EOS 500D

Idag skall jag iväg och kolla på en sån ;)
Får se om den är med mig hem sen.... Som jag har skrivit om tidigare så var jag iväg i förre veckan och köpte ett 28/300mm objektiv till min sony a 330...Det kändes konstigt när jag skulle zomma in .. jag ville att den skulle komma närmare ....så jag tog några test kort och såg att det objektivet inte alls kunde zooma in lika mycket som mitt 70/300.
Denna bild har jag tagit med mitt 70/300mm objektiv och jag fick en ganska bra bild ..tyckte jag :)
Jag gick ner till affären med det nya 28/300 och frågade om det verkligen skulle vara så ...de stod ..liksom jag . som ett stort frågetecken och Ringde till Tamron för att kolla vad som var fel. Det kom då fram att det passade de gamla kamera bäst och inte de nya .. så jag fick som tur lämna tillbaka det. Sen började jakten på ett annat objektiv .. jag var då ute efter ett 18/250 ...men då blev det stop ... tamron hade inga ..de hade slutat att göra dom..och även de som är kvar ute  är av den lite äldre sorten . så jag tänkte  ok då köper jag ett sony  18/250 objekt   .hm .. priset på det var 6500kr.
Då började jag tänkte på att det skulle bli lika dyrt att köpa en ny kamera och tanken föll på Cannon  då det finns väldigt många tillbehör till den och mitt val föll då på Canon EOS 500D  så idag skall jag iväg och titta på den..javisst ja .. det sony objektivet för 6500kr ..där fanns inget Macro alls på .. så det hjälpte till att bestämma  också ;) så nu får man se om det blir en Canon idag ,.. i så fall skall jag då sälja mitn Sony system kamera med de 3 objektiv till .. tänkte att man kanske skulle lägga ut det på blocket :)

5 kommentarer:

 1. Men vad trevligt att du kanske blir Canon-ägare. Välkommen in i klubben. ;)
  Synd att objektivet du köpte inte fungerade.
  Men det borde ju vara lätt att sälja dina grejer på Blocket.
  Lycka till med köpet. :)
  Ha en fin dag.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hei Mimmi :) Jeg har et canon 500 D og er super flrnøyd med det. Prisene på objektivene er svindyre desverre, Jeg går å ser p¨å et sigma 150-500mm :) Jeg ønsker meg også et canon 100 mm macro f2.8 ;) Nydelig bilde og det vle jo veldig bra:

  SvaraRadera
 3. Vad har du tänkt att lägga ut den för?
  Lite intresserad...
  Kattis

  SvaraRadera
 4. Hur kommer det sig att du ska byta? Bara nyfiken! Har själv kollat efter en canon och de är grymma.. Vad är skillnaden mellan din "gamla" och din nya?

  SvaraRadera
 5. Flott at du fikk levert det tilbake.

  SvaraRadera