onsdag 19 maj 2010

Nu är jag ägare av en Canon System kamera :)

Det blev en Canon system kamera för mig idag .och det blev den jag hade tänkt mig  Canon EOS 500D ..men det var mycket att lära sig på den .. den hade inte samma sorts live wiev som Sony har . på Sony kan man ha Live wiev på alla inställningar ..men på denna Canon var det var det bara på den ena halvan man kunde välja det ..men det gör ju inget  då jag ändå tittar mest i gluggen.. det är när jag skall ta kvällsbilder jag vill ha live wiev på och då går det .
Och självklart måste man testa den nya kameran .. även om man bara har kit objektivet på 
Dessa två tulpaner har nu slagit ut här hemma .. så just nu har jag det väldigt färg grant utanför :)
Men man måste ju även ut och gå lite ..även om det denna gång bara blev en kort promenad
Sen skulle jag ju ... självklart testa  hur macro bilderna kunde bli med det lilla kit objektiv som är på och jag blev  lite förvånad över att det gick att komma så nära :)
Nu skall jag försöka att få ihop till ett Tamron 18/270mm objektiv ..de har nästan nyss kommit ut på marknaden .. då har man ett objektiv som är allt i ett

14 kommentarer:

 1. jösses, en ny kamera igen? är du gjord av pengar? :-) men det är väl ingen bildstabilisering i 500D? men det finns objektiv som har det så det problemet går nog att lösa i såna fall.. bilderna ser bra ut med nya kameran, jo man kommer ganska nära med kitobjektivet. :-) närmare än man tror faktiskt..

  varit regn här hela dagen, men varmt och klibbigt.. sken upp lite nu på kvällen men fortfarande ett molntäcke som ligger kvar.. :-)

  ha en skön kväll

  SvaraRadera
 2. Men herrrreguuud en kamera till..du är lite galet härlig du..mmmm fina bilder..fint ska det vara om man heter Mimmi

  SvaraRadera
 3. Gratulerer så masse med nytt kamera du kommer til p fp mye glede av dette :)

  SvaraRadera
 4. Oj jag måste reagera som de andra...en till!!! ....måste veta...räcker det inte med olika objektiv? Glad för din skull...underbart..förstår att du vill ha det bästa....du tar så fina foton Mimmi!

  SvaraRadera
 5. Grattis och välkommen som Canonist :-) Nu har du som sagt ett rejält utbud av objektiv i olika prisklasser att botanisera bland och en lika rejäl begagnatmarknad! Och jag gissar att du ganska snabbt vänjer dig vi de nya reglagen - och snart blir en driven pilot bakom canonspakarna!

  SvaraRadera
 6. Grattis och välkommen till Canonklubben. Du kommer helt säkert bli nöjd. Bra första bilder/Kram

  SvaraRadera
 7. Oj, vilka fina bilder du har knäppt! med en ny kamera dessutom. Det tycker jag bevisar att det beror på det som finns bakom kameran... (Jag har också nyligen köpt en ny kamera, men inte kommit så långt än...)
  Sista bilden, med macrot, är så otroligt klar och vacker...

  SvaraRadera
 8. kul med en ny kamera! och bilderna blev ju jättebra. Ser fram mot fortsättningen!
  Ha så kul med den!

  SvaraRadera
 9. Oh wow, har du köpt en ny kamera. Blir spännande att höra vad du tycker framöver om din nya kamera. Bilderna ser ju bra ut.

  Här är fullt upp, men det är roligt också.
  Kram Lissen

  SvaraRadera
 10. å va roligt med en ny kamera å fina bilder du tagit,
  Du får nog ordna en fotoutställning för ååå så vackra dina bilder är,
  kram

  SvaraRadera
 11. Go´morron!

  Hoppas du har sovit gott - för du har väl haft din Canon under huvudkudden i natt, kan jag tänka!? :-D

  Blev allt lite snopen när jag såg detta och förra inlägget - men jag förstår absolut det där att man vill ha ut maximalt av sin fotoutrusting, och lever inte objektiven upp till förväntningarna så... Ska nog inte vara några problem att sälja din Sony, och du kommer snart att märka att det finns stora möjligheter att fynda Canon-objektiv (eller andra objektiv med Canon-fattning) på begagnatmarknaden.

  Blixten poppar väl bara upp om du har kameran på Auto - vrid över ratten till nåt av de andra programlägena. Jag använder mej nästan enbart av Av-läget (där jag bestämmer bländaren och kameran väljer slutartiden). Vid en solnedgång passar det väl bäst med det helmanuella läget M, där du själv väljer både bländare och tid.

  Live View var största anledningen till att jag köpte min första Canon, men jag har så gott som aldrig använt den. :-)

  Testfotona blev fina - närgränsen på kitobjektivet är faktiskt inte alls dum. Du har väl fått ett sådant med IS, förresten!? Har sett att de fortfarande säljer den gamla sorten (utan bildstabilisering) i en del paket, och det tycker jag nästan är lite grann att lura kunderna. Men, men...

  Ha en ny härlig dag som Canon-ägare, och hoppas du får nåt trevligt/vackert framför linsen idag också!!! :-)

  Har du testat att filma med kameran än, förresten??

  SvaraRadera
 12. Ny kamera nu igen, säjer jag oxså, men förvånar inte mig.. du är en riktig fotograf som verkligen går in för det du gillar:) Klart du ska testa och ha det bästa.. en del lägger pengar på så mycket annat.. vi fotointresserade vill ha och ha..;)
  Kalas bilder.. Canon är ett bra märke.
  jag har just köpt en liten en igen.. tycker det är bekvämast att ta med i fickan, då jag går ut.. finns alltid med mig.
  Canon SX210 IS Power Shot.. lite finare, lite dyrare än min andra IXUS 870IS. Jag har inte testat den så mycket ännu.. men tulpanerna och maskrosorna tog jag med den nya:)
  Finns en hel del inställningar på den oxså.. får kolla upp läget en dag.

  Blir lite nyfiken på din Canon system nu..
  Du får visa mer och orda mer om vad du tycker:)
  Kopp kopp.. nu väntar soffan och kanske lite kaffe:)

  SvaraRadera
 13. Grattis med nytt kamera, er det ikke gøy å sette seg ned med helt nytt utstyr og trykke og teste ut alt som er, man blir som barn igjen, hehe. Håper du får masse gleder med din nye turvenn :)

  SvaraRadera